Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Миланист, сигурно сум милионитиот што ти рекол СЕКОЈА ЧЕСТ...

Сакам да те прашам нешто. „Се заљубив“ во VIPER TANK. Ми изгледа прилично скап. Сакам да го порачам од еден фински веб сајт. Какво мислење имаш за VIPER ножевите?Viper Tank knife.jpg

Прашањето е за Миланист ама се надевам дека можам и јас да одговорам. D2 челикот од кој овој нож е направен многу добар + избор за поголеми сечива. Обично постигнува висока цврстина над 60 роквели ама вообичано е малку "крт". Вака изгледа како солиден нож иако не знам ништо за фирмата.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Фала ти во секој случај cesma. Долго време се двоумам дали да си го порачам. Цената му е околу 9.000,00 мкд...

на таков нож тешко можеш да најдеш недостатоци (y)

035888439-big.jpg

035888437-big.jpg
035888440-big.jpg
035888443-big.jpg

real D2(y)
035888441-big.jpg
035888438-big.jpg

Миланист, сигурно сум милионитиот што ти рекол СЕКОЈА ЧЕСТ...

Сакам да те прашам нешто. „Се заљубив“ во VIPER TANK. Ми изгледа прилично скап. Сакам да го порачам од еден фински веб сајт. Какво мислење имаш за VIPER ножевите?Прегледај го приврзокот 126471
Челикот е супер. Ножот е некако непрактичен, рачкава не ми делува како да е удобна и ножот е голем и тежок, но за вкус не се прави муабет.

Pred nekoj den vidov eden ruski noz na A pocnuvase markata i na nego ima oznaka 55c pa ako znae nekoj da mi kaze nesto za oznakata ili voopsto za ruskite nozevi ,mislam deka vo imeto imase inekoja dodavka pirat ?

на таков нож тешко можеш да најдеш недостатоци (y)

035888439-big.jpg

035888437-big.jpg
035888440-big.jpg
035888443-big.jpg

real D2(y)
035888441-big.jpg
035888438-big.jpg
Абрако дај кажи како е копијава на Шергоров? Го бива ли и колку го плати. Ја се мислам за овој:
Adai-GTC-Supersonic-Titanium-handle-9CR18mov-blade-folding-knife-camp-hunt-survival-outdoors-tactical-Flipper-knives.jpg_640x640.jpg

86$

Pred nekoj den vidov eden ruski noz na A pocnuvase markata i na nego ima oznaka 55c pa ako znae nekoj da mi kaze nesto za oznakata ili voopsto za ruskite nozevi ,mislam deka vo imeto imase inekoja dodavka pirat ?
55c2 или 55c3 се руски стандарди за челик. Обично за мечеви и сабји. Не се баш добар избор за нож пошто постигнуваат мала роквел цврстина ~ до 56.

Абрако дај кажи како е копијава на Шергоров? Го бива ли и колку го плати. Ја се мислам за овој:
Adai-GTC-Supersonic-Titanium-handle-9CR18mov-blade-folding-knife-camp-hunt-survival-outdoors-tactical-Flipper-knives.jpg_640x640.jpg

86$

Копијата на Широгоров е еден од квалитативните ножеви кои имам -челикот D2, сечиво, рачка, аксислок заклучувањето, Ceramic Ball bearing -или ние како им велиме -лагери ... сè е изработено многу добро. Го взех од еден човек на кој му се видел голем и тежок за окл.50 $-ако го нарачате директно од Кина доаѓа за околу 2 недели за 40 $. Ако ме прашуваат јас за таков нож би дал и 100 $-стува си го секој цент !!
Колку за овој GTC-единствено тоа дека има рачка од титаниум го прави скап -иначе јас не би го зел -п'рво бидејќи не држам толку да е полек со неколку грама а и како цело - не е мој стил. Ако е за копии - бив ти препорачал еве овој -Мислам да ми е следниот ...
OEM-zero-tolerance-0770-ZT0770-flipper-ELMAX-blade-folding-knife-aluminum-handle-outdoor-camping-hunting-tactical.jpg
OEM-zero-tolerance-0770-ZT0770-flipper-ELMAX-blade-folding-knife-aluminum-handle-outdoor-camping-hunting-tactical.jpg

http://www.aliexpress.com/item/OEM-...oor-camping-hunting-tactical/32386690620.html

"квалитативните"...:tapp:...квалитетните.

1.jpg 2.jpg
Ножов си го најдов во Грција, мислам дека нема никаква вредност ама да си прашам ако некој од вас одбира дали има некоја вредност ? Некакви грчки букви има изгравирано на кожава, ама како избледени се...

Копијата на Широгоров е еден од квалитативните ножеви кои имам -челикот D2, сечиво, рачка, аксислок заклучувањето, Ceramic Ball bearing -или ние како им велиме -лагери ... сè е изработено многу добро. Го взех од еден човек на кој му се видел голем и тежок за окл.50 $-ако го нарачате директно од Кина доаѓа за околу 2 недели за 40 $. Ако ме прашуваат јас за таков нож би дал и 100 $-стува си го секој цент !!
Колку за овој GTC-единствено тоа дека има рачка од титаниум го прави скап -иначе јас не би го зел -п'рво бидејќи не држам толку да е полек со неколку грама а и како цело - не е мој стил. Ако е за копии - бив ти препорачал еве овој -Мислам да ми е следниот ...

Абрако, секој со својот вкус. Ја би Шергоров ама ако земам копија би сакал "копија" - без ексес лок и без микарта пошто оригиналните немаат такво нешто. HTC ми е еден од омилените дизајнери а ножот што го меркам е 1:1 копија со сите салтанати по ред како керамички лагер, титаниум итн освен челикот кој е D2. За 86$ не е лошо. За оргиналните ZT ножеви - мене ми се преценети. Има по некој одличен модел ама повеќето ми се премногу... американски!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom