Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Ме мрзи пак да барам, само што никој изгледа не го забележа засекот...
Не кажа за што нож се работи, ама сеа гледав ривју на нож со сличен лајнер лок.
https://www.youtube.com/watch?v=_0-zPTrTNuw
Мене баш и не ми фаќа око, ама по се изглеа локот со забецот може и да функционира. Поише ми изглеа ко измислување топла вода колку да се каже еве и ние нешто измисливме.

Дечки нека ви е среќна новата 2015 година со многу среќа,здравје,љубов и напредокво целокупниот живот па и во ова хоби ;)

Еве нешто ново од мене, Викторинокс, се разбира :D.
Заокружените се нови.
SAM_0840.JPG SAM_0842.JPG
Купив уште еден бејкерс, мај фрст Викторинокс и острило со дојамантски прав (што ме воодушеви и остави без зборови).

Купив уште еден бејкерс, мај фрст Викторинокс и острило со дојамантски прав (што ме воодушеви и остави без зборови).
Честито за подновата (ко за дете да праиме муабет). Си направил добар избор. Мене лично, класичниве Викторинокс ич не ме возбудуваат ама разбирам зошто луѓе ги сакаат и им го почитувам квалитетот, традицијата и употребливоста. Сепак сакам нешто по badass ☺

Диемантската острилка од друга страна е закон. Само биди внимателен пошто многу бргу го јаде челикот.

Честито за подновата (ко за дете да праиме муабет). Си направил добар избор. Мене лично, класичниве Викторинокс ич не ме возбудуваат ама разбирам зошто луѓе ги сакаат и им го почитувам квалитетот, традицијата и употребливоста. Сепак сакам нешто по badass ☺

Диемантската острилка од друга страна е закон. Само биди внимателен пошто многу бргу го јаде челикот.
И јас истото си го помислив за оваа нарачка, затоа и не земав некој друк класик... Затоа и земав за мачкање сало или маргарин и уникатниот бејкерс како воркхорс. Сега имам 3 вида на сечила од Викторинокс, класично заоблен на нагоре, шипс фут рамен и закривен надолу карамбит. И да не го заборавам бонусот за мачкање... :)
За дијамантското острило знам, многу е ефикасно, да не речам екстремно, тој големиот заб на колд стил таф лајтот го доострив со него, бидејќи претходно беше тап (за мене), го направи многу добар, остар, не толку острро колку рамното сечило што е поминато на кожа и паста, но доволно остро за сечење материјал, партали, паракорд и сл.

uploadfromtaptalk1420369510106.jpg
Decki zemav edno noze na buvla
Kazete mi so sto e najubavo da se ostri

Send from my ONE TOUCH using Tapatalk

Леее знаев дека мора некој да заборавам... На тој флористот што му го сменив рачките и му залепив клип со Неостик.
Јас додек укапирам дека пак си сменил никнејм:kafence:....

Decki zemav edno noze na buvla
Kazete mi so sto e najubavo da se ostri
Најекономично решение ти е со шмиргли. Земи си по еден лист од 200 до 1500 на пример и еден фломастер. Со фломастерот означи ја самата ивица. Тоа ќе ти помогне да го најдеш аголот на острење.
Конзистентност на аголот при острење е тоа што ќе го направи ножот остар.
Потоа на јутјуб пиши му еден срч sandpaper sharpening и имитирај. ☺

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom