Ножеви

  • Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
А каде има малопродажба на овие производи, линкот е само за фабриката и неможам да видам каде ги продаваат. Инаку во Хубо има огноотпорни тули и една е околу 250 ден. Исто во продавниците за оџаци и камини има такви тули и лепак

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Imas telefonski broevi tamu , kontaktiraj so niv .Ognootporni tuli ne ti brkaat rabota .Ova se posebni tuli koji ja odbivaat toplinata ...............
 
@Vladimir III пред да се кали во печка ножот до кај да го одземам сечилото, види на сликите ако можиш да процениш, прашањето ми е дали да го танчам како за до острење или вака да му оставам "месо", немам прецизен шублер ама едно 0.2 0.3 мм па да го ставам во оган/масло итн... Си размислувам дека ако го истанчам до острење дека би се извиткал од топлината.. Исто од кога ќе го загреам дали кога ќе го ставам во маслото треба да го оставам да се лади во него или нема потреба ... И колку време да го ставам врелна оти некој ги оставаст по сат, некој по два, ама ова е од пила и е танко , нешто над милиметар, ваљда не важат истите временски интервали ?
Прегледај го приврзокот 314929Прегледај го приврзокот 314930Прегледај го приврзокот 314931Прегледај го приврзокот 314932

iQFf8ZU.jpg


KtUOXaz.jpg


lrT94ge.jpg


SH1dkE6.jpg


jFq67o4.jpg
 
Последно уредено:
@Vladimir III пред да се кали во печка ножот до кај да го одземам сечилото, види на сликите ако можиш да процениш, прашањето ми е дали да го танчам како за до острење или вака да му оставам "месо", немам прецизен шублер ама едно 0.2 0.3 мм па да го ставам во оган/масло итн... Си размислувам дека ако го истанчам до острење дека би се извиткал од топлината.. Исто од кога ќе го загреам дали кога ќе го ставам во маслото треба да го оставам да се лади во него или нема потреба ... И колку време да го ставам врелна оти некој ги оставаст по сат, некој по два, ама ова е од пила и е танко , нешто над милиметар, ваљда не важат истите временски интервали ?
Прегледај го приврзокот 314929Прегледај го приврзокот 314930Прегледај го приврзокот 314931Прегледај го приврзокот 314932

iQFf8ZU.jpg


KtUOXaz.jpg


lrT94ge.jpg


SH1dkE6.jpg


jFq67o4.jpg
0.3 mm bi trebalo da e dovolno , potanko problem . Koga go kalis celikot non stop dvizi go gore doly ili napred nazad vo masloto zavisi kakov sad imas , da izladi da mozes da go drzis so raka .Opustanjeto dvapati po eden saat minium .Prviot pat ima edna namena vtoriot druga namena , da ne navleguvam vo detalji .E sega na koja temperatura da go opustas ne bi znael .......ne znaeme koj celik e , ne znaeme koja tvrdina bi imal posle zakaluvanjeto ...probaj 2x1 saat na 180 stepeni , ako e pretvrdo uste ednas na 200 stepeni ....
 
Оној сантоку ми е нај! Последниве години се повеќе ги ценам кујнските ножеви.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
 
Оној сантоку ми е нај! Последниве години се повеќе ги ценам кујнските ножеви.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Тој е направен за да остане дома :) .
 
Во кои продавници можат да се купат ножеви ? Како што најдов само во camouflage.mk и scout.mk
 
Таму можеш да најдеш само ножеви за мачкање мармалад. Ако сакаш нешто поквалитетно имаш швајцарски во Домнет, позади собрание.
 
Преклопни ножеви во Домнет.
Онлајн е опција, ама ќе имаш шипинг и царина.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom