@Vladimir III пред да се кали во печка ножот до кај да го одземам сечилото, види на сликите ако можиш да процениш, прашањето ми е дали да го танчам како за до острење или вака да му оставам "месо", немам прецизен шублер ама едно 0.2 0.3 мм па да го ставам во оган/масло итн... Си размислувам дека ако го истанчам до острење дека би се извиткал од топлината.. Исто од кога ќе го загреам дали кога ќе го ставам во маслото треба да го оставам да се лади во него или нема потреба ... И колку време да го ставам врелна оти некој ги оставаст по сат, некој по два, ама ова е од пила и е танко , нешто над милиметар, ваљда не важат истите временски интервали ?
Прегледај го приврзокот 314929Прегледај го приврзокот 314930Прегледај го приврзокот 314931Прегледај го приврзокот 314932