Ножеви

Член од
22 октомври 2020
Мислења
66
Поени од реакции
174
А каде има малопродажба на овие производи, линкот е само за фабриката и неможам да видам каде ги продаваат. Инаку во Хубо има огноотпорни тули и една е околу 250 ден. Исто во продавниците за оџаци и камини има такви тули и лепак

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Imas telefonski broevi tamu , kontaktiraj so niv .Ognootporni tuli ne ti brkaat rabota .Ova se posebni tuli koji ja odbivaat toplinata ...............
 
Член од
27 јуни 2018
Мислења
218
Поени од реакции
609
@Vladimir III пред да се кали во печка ножот до кај да го одземам сечилото, види на сликите ако можиш да процениш, прашањето ми е дали да го танчам како за до острење или вака да му оставам "месо", немам прецизен шублер ама едно 0.2 0.3 мм па да го ставам во оган/масло итн... Си размислувам дека ако го истанчам до острење дека би се извиткал од топлината.. Исто од кога ќе го загреам дали кога ќе го ставам во маслото треба да го оставам да се лади во него или нема потреба ... И колку време да го ставам врелна оти некој ги оставаст по сат, некој по два, ама ова е од пила и е танко , нешто над милиметар, ваљда не важат истите временски интервали ?
Прегледај го приврзокот 314929Прегледај го приврзокот 314930Прегледај го приврзокот 314931Прегледај го приврзокот 314932









 
Последно уредено:
Член од
22 октомври 2020
Мислења
66
Поени од реакции
174
@Vladimir III пред да се кали во печка ножот до кај да го одземам сечилото, види на сликите ако можиш да процениш, прашањето ми е дали да го танчам како за до острење или вака да му оставам "месо", немам прецизен шублер ама едно 0.2 0.3 мм па да го ставам во оган/масло итн... Си размислувам дека ако го истанчам до острење дека би се извиткал од топлината.. Исто од кога ќе го загреам дали кога ќе го ставам во маслото треба да го оставам да се лади во него или нема потреба ... И колку време да го ставам врелна оти некој ги оставаст по сат, некој по два, ама ова е од пила и е танко , нешто над милиметар, ваљда не важат истите временски интервали ?
Прегледај го приврзокот 314929Прегледај го приврзокот 314930Прегледај го приврзокот 314931Прегледај го приврзокот 314932









0.3 mm bi trebalo da e dovolno , potanko problem . Koga go kalis celikot non stop dvizi go gore doly ili napred nazad vo masloto zavisi kakov sad imas , da izladi da mozes da go drzis so raka .Opustanjeto dvapati po eden saat minium .Prviot pat ima edna namena vtoriot druga namena , da ne navleguvam vo detalji .E sega na koja temperatura da go opustas ne bi znael .......ne znaeme koj celik e , ne znaeme koja tvrdina bi imal posle zakaluvanjeto ...probaj 2x1 saat na 180 stepeni , ako e pretvrdo uste ednas na 200 stepeni ....
 
Член од
9 март 2011
Мислења
160
Поени од реакции
117
Оној сантоку ми е нај! Последниве години се повеќе ги ценам кујнските ножеви.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
 
Член од
8 јануари 2022
Мислења
3
Поени од реакции
0
Во кои продавници можат да се купат ножеви ? Како што најдов само во camouflage.mk и scout.mk
 
Член од
31 мај 2015
Мислења
121
Поени од реакции
129
Таму можеш да најдеш само ножеви за мачкање мармалад. Ако сакаш нешто поквалитетно имаш швајцарски во Домнет, позади собрание.
 

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.829
Преклопни ножеви во Домнет.
Онлајн е опција, ама ќе имаш шипинг и царина.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom