Новогодишни ветувања

• Креатор на темата Креатор на темата MK_Devojce
  • Време на започнување Време на започнување

MK_Devojce

I simply don't care...
Член од
2 август 2009
Мислења
468
Поени од реакции
162
Обично неколку денови пред истекот на старата година правиме резиме за тоа како поминала старата година, што сме постигнале или не итн. и си даваме некои ветувања за новата година дека од 1 јануари ќе смениме некои работи како на пример:
- во новата година ќе ги откажам цигарите
- ќе учам повеќе
- ќе се потрудам да се сменам
- ќе трошам помалку време на нет итн.

Колку вие си поставувате некои цели и колку ги исполнувате? Или пак Нова Година е само нов изговор за почеток на старите навики? Јас лично секоја година си поставував некои цели а оваа година не, затоа што се најдов во ситуација да ги поставам истите цели како и минатата што значи дека ништо не сум исполнила :kesa:

После секое искачанје во град или после секоја луда ноќ јас имам цел...повеке не пијам...
Се е ветуванје во празно,ветер и магла...

Мене ми е убаво да си ја гледам Новата Година ко симбол за нов почеток, нов лист и слично, макар што никад нешто драстично не се менува. :icon_lol: Оваа година имам за цел само да се полнам со позитивна енергија, да бидам среќна, да бидам опкружена со луѓето кои ги сакам и да им покажувам колку ги сакам! И да не губам време на тупење за ситници!

Nikogas nisto ne si vetuvam za novata godina...

Се работи за славење на нашето постоење како човештво, славење кое што не мора да значи дека ќе донесе некои измени во нашите животи.

Јас повеќе тоа би го сфатил како новогодишни желби...:toe: Инаку ветување, тешко дека ќе го исполнам.

Листава ми е слична секоја година, повеќе или помалку, што сведочи за тоа колку успевам да ги исполнам ветувањата.
Одприлика изгледа:
-Нема да ги одложувам работите кои знам дека порано или подоцна ќе се случат (ова го вклучува и ветувањето дека ќе почнам да учам на време).
-Ќе штедам повеќе и нема да трошам пари на глупости.
-Ќе посветувам повеќе време на работи кои сакам да ги правам.
-Ќе престанам да ги грицкам ноктите
-Ќе учам нешто ново секој ден (ако не секој ден, барем неколку пати во неделата).
-Ќе се потрудам да не заборавам која сум
-Ќе се потрудам да им удоволам на оние кои ми значат
-Ќе се обидам да направам да ми биде удобно во секоја ситуација во која ќе се најдам
-Ќе бидам поорганизирана.

Сигурно има уште нешто ама ако се сетам што е тоа ќе значи дека сум ја исполнила последната точка од списокот.

-Да успеам во Вегетаријанизмот
-Да вдомам некое улично маче/куче.
-Да успеам да си обезбедам иднина далеку од државава.

Не ветувам ништо, страв ми е дека нема да го исполнам....

секогаш кога ќе ветам и исполнувам колку што можам повеќе:toe:

Хм... до сега не сум имал некои којзнае какви ветувања или списоци со што треба да направам, но ете за 2010 сакам да најдам пристојна работа.

My New Year resolutions:

poaren
posmiren
povnimatelen
pobogat

a i ke probam da
ostavam cigari (PAK)!

Zasega toa!

My New Year resolutions:

poaren
posmiren
povnimatelen
pobogat

a i ke probam da
ostavam cigari (PAK)!

Zasega toa!
Пробај и да не го банираш пола форум а од првите 2 болда не верувам дека ќе испадне нешто!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom