Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
E zatoa tuka vo Canada i vo USA ima "CARFAX" odnosno zdruzenie koe se zanimava so statistika koja ja prevzema od tehnicki stanici dileri i policija koj kako i kade ja imal i ja vozel kolata odnosno kompleten izvestaj za toa kako bila servisirana i koj ja poseduval

carfax.jpg

Нормално дека е ново подобро, само заборавате финтата е што ние тука спориме дали нешто од "чкљ" класа кое е ново, или од позната марка половно.

Да ти ебам новите Лади, познавам барем 5 луѓе на кои веднаш им се расипаа подигнувачите за стакла, централното заклучување, парното во сред лето им дува топло...

Никогаш, ама никогаш не би купил нова Лада, Застава и слични глупи коли. Да дадеш толку пари за таква срање кола само затоа што е нова за мене е тотална глупост. Секогаш попрво би се одлучил за половен Опел, Форд, Волксваген... за истите пари.

Никогаш, ама никогаш не би купил нова Лада, Застава и слични глупи коли. Да дадеш толку пари за таква срање кола само затоа што е нова за мене е тотална глупост. Секогаш попрво би се одлучил за половен Опел, Форд, Волксваген... за истите пари.[/quote]

Eve ti razmisluvanje od dedo ti...:pos2: ,:baeh:
U ovaa sporedba,celosno se razbirame...
Cak sto vise,mislam deka e nevidena lakrdija toj zakonot za uvoz na polovni vozila kaj nas,zatoa sto pri tolku fica,zastavi i stari ladi,nikoj ne moze da me ubedi deka ako tie lugje pominat na poloven opel,audi,seat ili renault,zivotnata sredina ke trpela...Kako da ne,cisti gluposti za da se zastiti pazarot na zastava.Krajno,i lugjeto ke bidat kade kade pozadovolni...
Ama toa e za taa sporedba zastava-lada,pa ako saka novi da bidat-----so polovna zapadna kola.
Inace,ako imas dovolno kes u ruka,pa cak i da nemas i mozes da zemes kredit,plati si ucestvo i drugoto otplakjaj go..
KE TI SE VRATI PARATA,I sekogas ke vozis nova!
p.s I ne me dupi u mal mozok,sansite da nacekas nekoja kola koja sto ja prodavaat radi zor ili zaradi toa sto se selat(nadvor od MKD) ,a ona e u super sostojba,(odrzuvana,servisirana,garazirana)se mnogu mali.
A kolku do iskrenosta,ne sme prodale kola do sega sto barem dva pati positno ne bila udrena..Da ne go zboram brat mi Shumaher sto saka dusata da im vadi....
Taka da toa e toa,vrati se na startnata matematika sto ti ja napisav,promisli,ke vidis deka ima logika.:motor:
Pozdrav i leka nos na tie sto se pred legnuvanje.:nesvest:

Струмикс напиша:
Ме инспирираше дискусијата помеѓу Флик и Мистичен за нов или половен скутер.

Дали мислите дека секогаш новото е поубаво и поквалитетно од половното? Дали како што рече Мистичен, би се одлучиле за нова Дачиа или за неколку год. користен Мерцедес?

Хенри Форд рекол дека најубава е новата кола, ама дали е секогаш така? Користено возило од високата класа неколку години старо се купува по многу пониска цена од кога било ново, која цена би била еден солиден нов автомобил од компактната класа, ама се добива луксуз, простор, квалитет...
Од друга страна, не се знае секогаш што се поминала таа кола( или мотор на пр.). Дали секогаш купувањето половно возило е мачка во вреќа?

Ваши мислења?

Jas ke se odlucam za Dacia iako Mercedesot podobar! Barem ke znam deka e na novo kolata i ne e koristena..A taka za na staro..od kaj ke znaes niz sto e pominala onaa kola!

Убаво напиша Струмикс:

Најубава кола е нова кола!

Сепак, ако би одвојувал сума над 5000 евра би купил ново...сепак се работи за посолена сума.

Ако би земал на старо, би одел во професионален сервис и потполна проверка на целото возило. Ќе дадам 100 евра за тоа ако треба ама да знам што купувам, без разлика што ми кажува продавачот. Мои се парите.

abe bratce novo si e novo ali zavi si kako ti nalagaat uslovite...nekogas se zima i na staro...jas iskreno sum za novo (sto ne negiram deka nekogas sum kupil i staro ali...)

nikogas ne ja menjavaj zenata i kolata ! :pos: NO !
ako menjavas stara zena za nova i ako menjavas stara kola za nova togas sum ZA ! :zver: sve sto e novo e dobredojdeno

Исто и јас сум за ново,али додека би одбирал помеѓу Dacia и Mercedes би ја одбрал мечката,поздрав.

Имав купено кола на половно и бев задоволен од неа,секако имаше и проптратни работи со неа како што е задолжително менување на масло,кајшеви ребраст килнест и што ти ја знам.По некое време почнаа и гуртните да откажуваат,лагерите на двете задни тркала, ете и тоа дојде да се менува.Па потоа и гумите беа дотрајани па и нив,се запуши пумпицата за чистење на шофершајбна итн....Сето тоа е појава на нешто што е веќе користено.Сето ова изгледа како ситница но,сепак изискува да одвоите време и пари и да ги средите тие работи кој што мене лично ме иритираат.Секако доколку се купи кола на ново(има исклучоци) овие заебанции нема да ги имате.Но како краен заклучок за изборот на овие две опции би ги ставил финансиите.Човек кој има одличен финансиски статус сигурно не би размислувал дали да земе ново или половно.Мојот избор секако за во иднина би бил само ново.

секогаш сум за ново најубаво е :vozbud:

normalno novo. staroto kolku i da e cuvano ne e isto az koristenje kako novoto:smir:

Ах деца деца... Никој апсолутно никој неможе да рече дека нов автомобил не чини!!! Сега друго е што кај нас со просечна месечна плата од 200 евра ни треба да работиме 20 години за да купиме нов автомбил кој само вадење од салон би не чинел 3-4.000 евра (загуба ако сакаш одма да го продадеш = на 2-3 години работа). А и затоа се одлучуваат да купат нешто половно така да и да сакаш да го продаваш (ако дојде нож до коска) спуштиш некои 400-500 евра и одма ја даваш. Разликата е голема во заштедата...(неземајки во предвид ако те запукаат дефеци....)
Затоа излегла онаа нашата сиромавиот плаќа двојно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom