"Ново" евро...

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
“Ако сине, ако...’’ :wink:

Извини, а навистина колку е една топка сладолед во Германија?

“Ако сине, ако...’’ :wink:

Извини, а навистина колку е една топка сладолед во Германија?

Околу едно евро, односно две марки, порано била топка сладолед по 50-60 фенинзи.

Словачка стана 16 земја која се придружи на Евро-зоната т.е го прифати Еврото како своја валута.

Искрено, жал ми е за Словачка.

А пазате глупост подоле од ЕУ комесар за финансиски прашања - еврото бил симбол на европскиот идентитет. :-)))

In less than a fortnight, the number of European Union countries that share the same currency will grow to 16 with Slovakia joining the euro area.

Slovakia will adopt the euro on January 1, which will also be the 10th anniversary of the currency.

"The 1st of January 2009 will be a proud moment for the euro area but also for the EU as a whole as Slovakia becomes the 16th country to adopt the euro and the European currency celebrates its 10th anniversary. The euro has become the symbol of EU identity and is proving to be a solid and stabilising factor in currency markets both inside and outside the euro area,"said Joaquín Almunia, European Commissioner for Economic and Monetary Affairs.

"I am delighted we will welcome Slovakia as the sixteenth member of the euro area. 2009 will begin with around 329 million Europeans carrying euro notes and coins in their pockets," Commission President, Jose Manuel Barroso, declared.

610x.jpg

Словачка стана 16 земја која се придружи на Евро-зоната т.е го прифати Еврото како своја валута.

Искрено, жал ми е за Словачка.

:pos2::pos2::pos2:
Требвало е денарите да прифатат. Мисирков, а за Германиjа и Данска жал ли ти е?
Твоjата смехотворна антиевропска пропаганда не лови декиш. НАРОДОТ САКА ЕВРОПА! Излез от форумов и се огледаj наоколу.

Не случајно Македонците го поврзуваат златото со злото.
А западњаците gold so god.

Додека е добро евро, Европската ороспија ќе се фрцка низ светот.
Што правиме што парата е менлива величина, денес ја имаш утре ја немаш.
Дали Европа е научена да живее во криза во мир и толеранција.
Не!
Распадот на Југославија за Европа ќе биде една обична предигра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom