Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во кој смисол готови Разор, појасни ни.ако не` прекрстат,готови сме
Јас ќе ти објаснам: готови сме на тој начин што ни се менува од корен историјата т.е. ќе бидеме, фактички нова држава чија историја ќе се смета од тој ден па натака.Во кој смисол готови Разор, појасни ни.
Иначе колку за информација кога бевме во Југославија бевме под името Република Македонија.the_best69 не си во право!од 1944 па навака „постоиме„
ДАААА НИЕ СМЕ ИЗМИСЛИЦА НА ТИТО!! ФАЛА ТИТОО
![]()
Иначе колку за информација кога бевме во Југославија бевме под името Република Македонија.
Во документот на Нимиц е запишано дека никоја од двете страни нема ексклузивно право на името Македонија и придавката македонски. Медијаторот бара одговор од Грција и Македонија најдоцна за две недели.
the_best69 не си во право!од 1944 па навака „постоиме„
ДАААА НИЕ СМЕ ИЗМИСЛИЦА НА ТИТО!! ФАЛА ТИТОО
![]()
Истото сакав да го кажам, си згрешил ако мислиш дека ке ни се избрише историјата ако го смениме името. Во друга тема појаснив.
:back: колку пари добивате за да го ширите ова ? :pusk:Иначе колку за информација кога бевме во Југославија бевме под името Република Македонија.
Идентитетот како Македонци никој не може да ни го одземе, но доколку не прекрстат на пример во Горна Македонија тогаш ќе се броиме само како дел од некогашната Република Македонија чии останати територии припаѓаат на други држави. И токму тоа и е целта на Грција, да ја присвои(украде) нашата историја како нивна.
а објасни ми ти на мене, како ќе изгубиме ние ? ќе се викаме само РЕПУБЛИКА? без име ? :pos2:цитат од вестите на а1
ќе важи ли ова и за нив?
што е со "грчката македонија"? ќе и го вратат ли името северна грција, секако немајќи ексклузивно право на името?
го побарале тоа нашите?
што е со аеродромот македонија во солун? ќе го сменат името?
после.. што е со МПЦ, македонска православна црква? дали сами ќе го завериме нејзиното непризнавање?
не е проблемот дали демкократка република македонија е доволно добар предлог или не, проблемот кој нас треба да не засега е ЗОШТО ГРЦИЈА БИ СЕ СЛОЖИЛА СО ТОА ИМЕ?
едно е јасно. во оваа битка нема компромис. или ние губиме, или грците губат. и да бидеме на чисто - грција нема да потпише пораз, гарантирам!
наздравие нека ни е.
бричење
на суво...
мали напиша:а објасни ми ти на мене, како ќе изгубиме ние ? ќе се викаме само РЕПУБЛИКА? без име ? :pos2: