Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
Република Македонија (Republic of MACEDONIA), друго се е гола вода! Не иде во предвид Народна република конго македонија или New Found Macedonia или како и да се предлозите...

П.С
Зошто анкетата не е јавана да ги видеме мажите кој го сечат коренот
јас гласав ЗА

Поради фактот што Демократска е само рефернеца кон начин на уредување на некоја држава. Со тоа не се менува никако идентитетот на нацијата. Никаде нема да стои дека си демократски македонец, него само македонец, за разлика од опциите, кои нормално не смее да се помисли да се разгледаат а не да се прифатат, каде би можело да стои новомакедонец и слични глупости

Доколку си ги најдиме наследниците на Александар и Филип, не би ми сметало да бидиме и Кралство Македонија :)

ako prduzis da se izoliras nikogas nema da stignes do 400 evra plata i bez visen rezim.

а што се изолира тој ? јас мислам дека други се изолираат од нас. не сака да си го смени името. што има грешка тој во неговото мислење ми ти кажи на мене ?:toe: ти ако имаш проблем со твоето име, оди и допиши си во личната карта. „Човекот„ пред твоето име. :drk: за твоето мислење.

јас гласав ЗА

Поради фактот што Демократска е само рефернеца кон начин на уредување на некоја држава. Со тоа не се менува никако идентитетот на нацијата. Никаде нема да стои дека си демократски македонец, него само македонец, за разлика од опциите, кои нормално не смее да се помисли да се разгледаат а не да се прифатат, каде би можело да стои новомакедонец и слични глупости

Доколку си ги најдиме наследниците на Александар и Филип, не би ми сметало да бидиме и Кралство Македонија :)
toa e tocno bas taka e ama grcite nema da prifatat tie sakaat naseto ime da se razlkuva od nivnata pokraina odnosno nasata makedonija

toa e tocno bas taka e ama grcite nema da prifatat tie sakaat naseto ime da se razlkuva od nivnata pokraina odnosno nasata makedonija
нека си ја преименуваат тие нивната покраина. Предлогот на Република Македонија за покраината „во„ Грција е да биде Бела Македонија или Егејска Македонија. Не може вака да се пристапи ? да ти ем тоа политичарите незнам како им верувате кога се сите исти.

CELTIK НЕ! ние немаме проблем со нив. Тие имаат проблем со нас. а тоа не е наш проблем. многу е сложено. употреби ја таа глава која што ја носиш или ти е само за украс.:uvo:

јасно, затоа браат да биди Горна, Нова , Вардарска .... али тоа е веќе вистинско менување на името

еве да речиме по 10 години на ЕУ му светнува да реименуваме сите во Стејт оф Маседониа или Германија е Стејт оф Германи ислично, потеркот на УСА, тогаш ќе излегваме од ЕУ бидејќи менваме име ???

Демократска Република Македонија и Независна Република Македонија се прифатливи решенија од пакетот на последниот предлог на медијаторот Метју Нимиц. Ова доцна попладнево го јави скопската телевизија А1 повикувајќи на неименувани извори во Владата на Македонија.

Da razjanime neshto: ne e problematichna vekje ni formata na imeto so predlozhenite odrednici, zoshto Makedonija e i nezavisna i demokratska drzhava.

Problemot e sushtinski, t.e. samiot fakt deka nie barame dozvola za soglasnost od Grcite za ova ime, to za niv i za svetot kje e (indirekten) dokaz za lagata deka nie sme nacija sozdadena vo 1944 god., deka sme izmislen narod i site drugoi gluposti koi Grcite gi liferuvaat, a posebno deka nemame koren vo antikata, itn.

Ako ne ostaneme na pochetnata pozicija -- Republika Makedonija za svetot, neshto drugo za Grcija, pa bilo toa Demokratska, Nezavisna ili ne znam kakva -- atinskite cigani istiot den ova kje go upotrebat protiv nas.

Дали е ова знак дека нашата влада попушта во однос на преговорите за името и дека е подготвена да го промени уставното име?

Za zhal, da, toa e znak deka Vladata popushta vo polza na Grcite, i ne negira nas kako narod.

.

срам да ви е на оние кои што помислувате и верувате во лаги презентирани од политичари!! нека не примат, па после може да разговараме за името.:tapp: има 546546574 опции како може дипломатски да се реши проблемот. сите тие „проблеми„ се вештачки создадени. а НАТО колку пати трубат, Македонија ги исполни условите за покана. Што е сега проблемот?

а што се изолира тој ? јас мислам дека други се изолираат од нас. не сака да си го смени името. што има грешка тој во неговото мислење ми ти кажи на мене ?:toe: ти ако имаш проблем со твоето име, оди и допиши си во личната карта. „Човекот„ пред твоето име. :drk: за твоето мислење.

abe moze drugite se izoliraat od nas. ama problemot e sto na dugite kako nato i eu ne i treba makedonija, a na makedonija i trebaat nato i eu.

Tino ne razbiras ti bate izgleda ne e rabotata dali ke sme demokratska ili so bilo, tuku sto oznacuva imeto! Nie sakame da se vikame republika makedonija i so toa da pokazeme deka sme naslednici na aleksandar makednoski i 'antickite' makedonci , grcite tvrdat deka nemame vrska so niv. A i Na pola pat se da go dokazat toa znameto isto ni e so togasna makedonija? uste imto da ni se smeni i gi gubime site vrski so nasite predci a so toa i so nasiot identitet! A sto e eden covek bez identitet!???!?!? A za tie sto vikaat deka ako prifatime drugo ime posle pak ke go smenime vo makedonija, razmislete malku znameto go dadovme pred desetina godini, zedovme zname sto nema vrska so nas i masata nacija sega gledam deka ogromen broj si go cuvstvuvaat ko svoe a ne go priznavaat staroto vikaat abe pominata rabota!!!!! Zosto mislite deka nesto drugo bi se desilo so imeto?!?!?!

Na Makedinija ne i trebaat nito NATO nitu mochanata EU ako go izgubi svojot identitet.

Od mojot prethoden post:

Da razjanime neshto: ne e problematichna vekje ni formata na imeto so predlozhenite odrednici, zoshto Makedonija e i nezavisna i demokratska drzhava.

Problemot e sushtinski, t.e. samiot fakt deka nie barame dozvola za soglasnost od Grcite za ova ime, to za niv i za svetot kje e (indirekten) dokaz za lagata deka nie sme nacija sozdadena vo 1944 god., deka sme izmislen narod i site drugoi gluposti koi Grcite gi liferuvaat, a posebno deka nemame koren vo antikata, itn.

Ako ne ostaneme na pochetnata pozicija -- Republika Makedonija za svetot, neshto drugo za Grcija, pa bilo toa Demokratska, Nezavisna ili ne znam kakva -- atinskite cigani istiot den ova kje go upotrebat protiv nas i kje bideme izbrishani kako narod.

ЕДНО ИМЕ ИМАМЕ ВО ДУШАВА ГО НОСИМЕ ЗА ТЕБЕ ЖИВОТ ДАВАМЕ МАКЕДОНИЈО!!!!!!!!!

Немој некој да се лаже дека ако го смениме своет име ќе добиеме нешто повеќе за нас.

Никој нема право да го мени името МАКЕДОНИЈА!!!

Тој што ќе се осуди да го смени името ке биде осудуван и плукан од идните генерации.

НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ СО КАКВИ ИДЕИ СИ ТИ!!!!!!!!!!!

ДОСТА БЕШЕ РАЗБУДИ СЕ СВЕСТИ СЕ НЕ СПИЈ ТИ!!!!!!!!!!!!!!

СРАМ ГОЛЕМ Е ЗА ТЕБЕ ДА НЕЗНАЕШ КОЈ СИ И ШТО СИ ТИ!!!!!!!!!!!!

Да се разбериме дека Грција никогаш нема да прифати дека сме наследници на Александар, па и да не признаат под тоа име. Тоа е факт.

Убо разбирам шо се случува и плус многу е јасно дека треба да се постапи како она што го споменува погоре Мисирков, но мора да се земи во предвид дека во секој случај можеме да бидиме уништени како народ.

Значи сепак, мое мислење и се држам до тој став дека со префикс Демократска не влијаеме на иднетитетот, но пак ќе речам, Мисирков е во право дека Грција ќе го користи тоа за побивање на нашата историја. Али сепак битно е ид а се зацврстиме како држава во светот, и порелаксирано (условно речено) да се бориме да го потврдиме идентитетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom