- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
Тргнав пренасочувања, еве. :wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога сме веќе кај медиумите, пази какви кретени со испран мозок се вртат на нивните сајтови. Ви пренесувам дел од коментарите na дебилните читатели без грам мозок на Утрински Весник (Утринската тоалетна хартија):
Дебил број 1:
...bez dostoinstvo zborame protiv grcite a zenite se prodavat spijat za pari so grci i molat za toa uste?! vi se molam
:ija:
Значи ти го оправдуваш името “Бивша Југословенска Република Македонија“?
Se nadevam deka Trnot bese dovolno jasen da ti objasni sto znachi "dvojna formula".
Мацедалиен, јас колку што ми е познато, таа резолуција прекинува да важи кога ќе се стави крај на меѓусебниот договор со грција и кога ќе се реши статусот во меѓународната организација.Неговата интерпретација не се совпаѓа со офијцијалите документи и се надевам дека по читањето на Резолуцијата 817 ќе сфатите што значи двојната формула и дека во секоја евро-атлантска или светска организација сме референцирани под името БЈРМ...
Ама нема врска, нели никој од нас не е доволно писмен да чита и да толкува јасно кристални напишани официјални документи така што нека ти стои.
Сфатен си како предавник а сега гитла.Пак јас да кажам два-три збора иако ризикувам да бидам сфатен како предавник. Јас сум Македонец, тоа сум се родил и тоа ќе си умрам. А ако сакате попрецизно се чувствувам Македонец со словенско потекло и мислам дека не водам потекло од Александар Македонски, но познавам луѓе што се чувствуваат Македонци-Антички и мислат дека немаат словенско потекло освен што зборуваат на словенски јазик. Од аспект на тоа навистина не ми е јасно зошто водиме инает кога, какво и име да се прифати што го содржи името Македонија ке биде валидно и издржано. Не сум, секако, за останување на референцата ФИРОМ, иако и таму го има името Македонија, бидејќи Југославија веќе не постои. Но да се прифати некое име па нека е тоа и Нова или Горна или Демократска или Независна Македонија не гледам дека е нешто страшно со оглед на тоа што не можеме да ја оспориме историјата дека и грците се дел од македонската историја. Но пред се ние треба да сфатиме дека постојат во нашава држава луѓе кои се чувствуваат различно, мислам различни Македонци: Антички и Словенски па дури и Албански. А ако некој сака да биде и Антички и Словенски во исто време и да си ги препишува и двете истории како свои тогаш тој има сериозен проблем со идентитетот бидејќи тие две работи се неспоиви. И би замолил ако некој има нешто против ова нека напише со факти без вулгарности, како што се обиде да ми докаже претходно Macedalien иако не успеа со својата „бујна имагинација”. Секој што пројавува нетрпение и пцуе како кочијаш и ги навредува другите сметам дека не е зрел да дискутира на сериозни теми како оваа.
Се извинувам ако некого навредив со мојов текс, немав таква намера.
Поздрав на сите. :smir:
Пак јас да кажам два-три збора иако ризикувам да бидам сфатен како предавник. Јас сум Македонец, тоа сум се родил и тоа ќе си умрам. А ако сакате попрецизно се чувствувам Македонец со словенско потекло и мислам дека не водам потекло од Александар Македонски, но познавам луѓе што се чувствуваат Македонци-Антички и мислат дека немаат словенско потекло освен што зборуваат на словенски јазик. Од аспект на тоа навистина не ми е јасно зошто водиме инает кога, какво и име да се прифати што го содржи името Македонија ке биде валидно и издржано. Не сум, секако, за останување на референцата ФИРОМ, иако и таму го има името Македонија, бидејќи Југославија веќе не постои. Но да се прифати некое име па нека е тоа и Нова или Горна или Демократска или Независна Македонија не гледам дека е нешто страшно со оглед на тоа што не можеме да ја оспориме историјата дека и грците се дел од македонската историја. Но пред се ние треба да сфатиме дека постојат во нашава држава луѓе кои се чувствуваат различно, мислам различни Македонци: Антички и Словенски па дури и Албански. А ако некој сака да биде и Антички и Словенски во исто време и да си ги препишува и двете истории како свои тогаш тој има сериозен проблем со идентитетот бидејќи тие две работи се неспоиви. И би замолил ако некој има нешто против ова нека напише со факти без вулгарности, како што се обиде да ми докаже претходно Macedalien иако не успеа со својата „бујна имагинација”. Секој што пројавува нетрпение и пцуе како кочијаш и ги навредува другите сметам дека не е зрел да дискутира на сериозни теми како оваа.
Се извинувам ако некого навредив со мојов текс, немав таква намера.
Поздрав на сите. :smir:
Мацедалиен, јас колку што ми е познато, таа резолуција прекинува да важи кога ќе се стави крај на меѓусебниот договор со грција и кога ќе се реши статусот во меѓународната организација.
Е сега, двојната формула јасно и убаво си вика, уставно дома и низ светот секаде, грција како сака нека ме вика.
За тоа ќе се донесат нови резолуции.
И би замолил ако некој има нешто против ова нека напише со факти без вулгарности, како што се обиде да ми докаже претходно Macedalien иако не успеа со својата „бујна имагинација”. Секој што пројавува нетрпение и пцуе како кочијаш и ги навредува другите сметам дека не е зрел да дискутира на сериозни теми како оваа
Мацедалиен, јас колку што ми е познато, таа резолуција прекинува да важи кога ќе се стави крај на меѓусебниот договор со грција и кога ќе се реши статусот во меѓународната организација.
Е сега, двојната формула јасно и убаво си вика, уставно дома и низ светот секаде, грција како сака нека ме вика.
За тоа ќе се донесат нови резолуции.