Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дуо екстрим е добар ако сакаш да се откачиш од плаќање телефонска претплата на телекомот и плус ако ти симнувач-качуваш повеќе гб. Досега на пример имам симнато-качено околу 90 гб, што со соло 30 нема шанси да направам нешто слично.
Ако ти треба воглавно за чат, мсн, форуми и слично (без онлајн гледање тв или симнување филмови и програми) тогаш би ти договарало и соло 30, иако е нешто малку поспоро од екстрим, нема ни да го осетиш со наведените програми и сурфања по форуми. едино што ќе плаќаш плус за телефонска претплата и телефонски разговори.

Мене ми одговараше екстримот ради симнување и телефонски број (намалување на сметки) и на тоа сум сега (1800 денари месечно).

http://biz.on.net.mk/package/6

http://biz.on.net.mk/content/7
цените им се без ддв

Побрзо од ова здравје, ако треба уште нешто прашај. Инаку за препорака е неблагодарно, утре ќе ме пцуеш, можда нема да ти се погоди :)

Абе океј сеа, не само сурфање по страни и слично, туку исто така и за симнување ете како што викаш филмови и цели дискографии.
Инаку, ги имам разгледано понудите на страниве, само сакав да читнам мислења на корисници кои извесен период го користат тој пакет.
За телефонска сметка и не ми е нешто хитно, на тоа треба да мислат моите, па затоа изгледа ми висат над глава да го земам есктримот:).
Инаку, сакам детали и препораки од причина што, понудава ми изгледа како too good to be true =].

За телефонска сметка и не ми е нешто хитно, на тоа треба да мислат моите, па затоа изгледа ми висат над глава да го земам есктримот:).
Ова беше добро. Нека му ја мислат :wink:

За екстримот да не те замарам со повторени мислења задоволен сум досега (после проблем со конекција првиот месец откако го земав пакетот), на рапид ми симиња со 1 мб/с па филм од 700 мега го симињам за 12-15 минути, што е сосем солидно. Се на се ок.
И една сугестија, има и т-хоум качено брзини и сменето цени, провери и кај нив.

Толку од мене, да ги оставам другите да си се изјаснат :smir:

T-home,мех.
Само слушам поплаки од пријателчиња за нив.Не ми се баш сигурни, сакам да си останам на он нет:).
Фала за одговорот како и да е,ако има и некој друг нешто да каже, слободно навалете!:smir:

T-home,мех.
Само слушам поплаки од пријателчиња за нив.Не ми се баш сигурни, сакам да си останам на он нет:).
Фала за одговорот како и да е,ако има и некој друг нешто да каже, слободно навалете!:smir:

Батали ги T-home.Кај нив пакетите се поскапи а и брзината ти е до 150гб кај најдобриот пакет.За разлика од нив кај On.net лимитирано ти е на 1тера што тешко би ги поминал.Би ти препорачал да земеш Duo Extreme.

samo duo extreme i nisto drugo, 100 pati e bolje od t-home

Интернетов е ограничен на 1 ТБ или е неограничен во вистинска смисла на зборот?

Кој е јунак да провери :smir:. Треба 50 филма blu ray од по 20 гига да се симнат за да се провери. Можда некој сепак ќе проба, но со поголеми брзини, со оваа (иако е доста брзо) тешко би се одлучил на такво нешто. Мислам дека тоа е неограниченост, не знам другите членови што мислат.

Кој е јунак да провери :smir:. Треба 50 филма blu ray од по 20 гига да се симнат за да се провери. Можда некој сепак ќе проба, но со поголеми брзини, со оваа (иако е доста брзо) тешко би се одлучил на такво нешто. Мислам дека тоа е неограниченост, не знам другите членови што мислат.

Пишува ли во договорот дека е неограничен? Стига ли барем некој до 500 Гб?

Овој месец сум стигнал до 130 гига (според бројчаникот на оннет), а ми остануваат уште околу 890 гига. Во договорот мислам дека не пишува конкретно.

Само некој луд може да стигне до 1тера.Мислам дека имаат доволно дадено.

Slovenecki Telekom go kupi Cosmofon.
OnTel i Cosmofon pod eden brend i zaednicki ponudi.
T-Home dobiva silna konkurencija.

Slovenecki Telekom go kupi Cosmofon.
OnTel i Cosmofon pod eden brend i zaednicki ponudi.
T-Home dobiva silna konkurencija.

немој да ширите дезинформации.уште никој не го купил космофон

Пишува ли во договорот дека е неограничен? Стига ли барем некој до 500 Гб?
Стигнав до 150 гига и евентуално уште 5-10 гига до крај на месец. Повеќе од ова ни физички не можам, ниту пак имам есап кај торент сајтовите (особено со замунда даунлоад-аплоад) :smir: Сепак не гледај такви цифри, глеј брзината да те служи и што помалце прекини (нормално и помал лаг за одредени онлајн игри). А според бројкиве на промет, брзината (да не ја урочам) е сосем солидна.
Од оваа бројка (150) 5-6 гига ми е аплоад на торенти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom