Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
@noob
Ова не е Дуо. При симнување тера преко 1mb, а Up му е око 300kb. И тоа се реални брзини. Некогаш знае да потера и преко 1, али во принцип ретко.

@noob
Ова не е Дуо. При симнување тера преко 1mb, а Up му е око 300kb. И тоа се реални брзини. Некогаш знае да потера и преко 1, али во принцип ретко.

А што услуга користиш од Он.нет со толкава брзина?

Бежичен интернет.

Глумиш лудило ти те гледам јас :). Бежичниот не иде 10мбс единствено ако немаш фирма. А таа услуга многу кошта така да дефинитивно не користиш бежичен.

Не глумим лудило. Плаќам много више (бар едно 10х) од Дуо. Исто така неограничем трансфер. А за антена мислам дека ова што е имам сега иде до 20М. Во секој случај не е битен мој интернет, битно е дека секоја услуга кога ќе ја пуштата во функција има свои проблеми, па така и дуо.
Пред малце гледав мои резултати на Speedtest од почеток брзините беа катастрофа. Али во секој случај ИСП во Македонија си конкурират едни на други, имаме релативно брз и стабилен интернет. Тоа значи дека и Т-Хоме без проблем може да подигне своја мрежа на 16М, иако некој го мисли супротно. Тамо каде што не може, ни Дуо нема да оди со 10М, пошто користат иста инфраструктура.
Читам постови веќе подолго време и немав намера да се уфрлам во дискусија но на разни лица да не ги именувам, некој вероватно не биле ни родени кога јас почнав да се занимав со компјутери, единствено им е да плукат по други провајдери. Јас користам и Т-Хоме и ОнНет и добро ги знам и предности и мани на двете фирми. За Т-Хоме сум викал одсекогаш дека лажат али тоа го прават со стил, додека кај ОнНет кога имаш проблем 2,5 часа неможеш да добиеш нивната техничка подршка и кога ќе ги добиеш, проблемот никогаш не е во нив веќе во некој трет, али тоа ни е реалност.
Ептен забегав offtopic.

Не глумим лудило. Плаќам много више (бар едно 10х) од Дуо. Исто така неограничем трансфер. А за антена мислам дека ова што е имам сега иде до 20М. Во секој случај не е битен мој интернет, битно е дека секоја услуга кога ќе ја пуштата во функција има свои проблеми, па така и дуо.
Пред малце гледав мои резултати на Speedtest од почеток брзините беа катастрофа. Али во секој случај ИСП во Македонија си конкурират едни на други, имаме релативно брз и стабилен интернет. Тоа значи дека и Т-Хоме без проблем може да подигне своја мрежа на 16М, иако некој го мисли супротно. Тамо каде што не може, ни Дуо нема да оди со 10М, пошто користат иста инфраструктура.
Читам постови веќе подолго време и немав намера да се уфрлам во дискусија но на разни лица да не ги именувам, некој вероватно не биле ни родени кога јас почнав да се занимав со компјутери, единствено им е да плукат по други провајдери. Јас користам и Т-Хоме и ОнНет и добро ги знам и предности и мани на двете фирми. За Т-Хоме сум викал одсекогаш дека лажат али тоа го прават со стил, додека кај ОнНет кога имаш проблем 2,5 часа неможеш да добиеш нивната техничка подршка и кога ќе ги добиеш, проблемот никогаш не е во нив веќе во некој трет, али тоа ни е реалност.
Ептен забегав offtopic.
Отиде на Wireless ајде нема везе.

Форум служи да се каже мислење за конкретно нешто. Овде изгледа служи за препуцавања у стилу, јас ставив ова вие други сте гола вода. Сакам да прочитам искуства за нешто кога читам, а не мој Нет е најдобар. Ако е тема Дуо онда треба да се дискутира за Дуо и за негови предности и мани, а не ние имаме вие немате. Исто така кога ќе профункционира MaxTv, треба да слушнеме ваљда искуства и добри и лоши, а не ние имаме, а вие немате.

Форум служи да се каже мислење за конкретно нешто. Овде изгледа служи за препуцавања у стилу, јас ставив ова вие други сте гола вода. Сакам да прочитам искуства за нешто кога читам, а не мој Нет е најдобар. Ако е тема Дуо онда треба да се дискутира за Дуо и за негови предности и мани, а не ние имаме вие немате. Исто така кога ќе профункционира MaxTv, треба да слушнеме ваљда искуства и добри и лоши, а не ние имаме, а вие немате.

Не е тоа работата, проблемот е тоа што некој си имаат склучено договор со он.нет за да си го задржат телефонскиот број, тоа повлекува процедура која многу долго трае од страна на Телеком. Се разбира нема толку лесно да ги разврзе тие броеви. А има некој сеирџи кој цело време пљукаат по пакетот, а немаат појма што услуга е уствари. Јас Дуо-то си го користам од Август па нава немам никаков проблем со брзината. Исто така гледам и кај другиве тазе разврзани корисници супер им иде интернетот.

HAHAHAAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Me nasmeavte be ajde u k:pos:

Koj ti e ovoj be Noob tvojot alter ego ili drugarce od OnNet pa uste imal bezicen so takvi brzini ajde be....................

Namesto da se fatite za rabota seete vetar u magla.

moze da go prasam Kadzar od kade mu e ovaj dijalektu da ne e kumanovac slucajno.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Пер ти плачеш за бан од тема. Ако имаш нешто корисно да кажеш, кажи не туку трескај глупости.

Сега да се навратам за дуото, пакетот е добар ама лоша страна на он нет им е тоа што многу се чека додека да го добиеш и тоа што услугата не е достапна насекаде низ Македонија. n00b се согласувам со тебе дека брзините се одлични, меѓутоа треба да се почека некое време, па да видеме што ќе се случува кога ќе има голем број на корисници, дали ќе бидат истите брзини, да не има често реконектирање и слично... И телекомци беа во ред, па од кога ги покачија брзините на сите, направија хаос. Таман додека присредија сега ја пуштија интернет телевизијата, сега пак ќе имаат проблеми, но верувам дека брзо ќе се среди. Ко што рече Љупчо, може ќе понудат и 16 мб :pos:

Ако продолжете со ваква дискусија ќе ја заклучам темава на неодредено време
Последна опомена

Види брале не бранам никој но доколку имаш премиум account на сите тие 3 ќе ја осетиш брзината стварно што е, со free user амин вадење брзо од сите 3, rapidshare зависи колку free users има во моментот што вадат па варира брзината, кај мене со free user најбрзо што сум вадел сега е 280kb/s. Megaupload ima лимит на 350кб/с а netload e желка. еве ќе ти кажам еден да тестираш Uploaded.to ако најдеш нешто кај нив вадиш со максимум брзина, јас сум на т-хоме што значи иде до 750кб/с а сега кај овие на дуо ќе иде над 1мб.
Не ми е муабет за премиум или да пробувам од убунту и слични. Едноставно како досегашен корисник на оннет, приметив дека преку ден симнувањето паѓа на 60-80, а сабајлечки пример ми симнуваше со 400 и нешто КБ/с. Пакет без лимит на даунлоад земам за да симнувам фајлови, нормално инаку би зел пакет со лимит од 5-10 гига.
Дали е тоа намерно од оннет да се ограничи брзината кон серверите од кои и најмногу се симнуваат фајлови (моја претпоставка е дека не е случајно)? Ако ограничувањето е направено намерно, дали истото се случува и кај пакетот Дуо екстрим? Затоа што право за право, ако има ограничување, тогаш џабе ми е новиот пакет со неограничен даунлоад и некоја си голема брзина, кога морам у 4 сабајле да станувам за да симнам 1 филм од 700 мега. Ако е таква работа, ич не му ја мислам, у јануари идам у телеком.
Затоа и прашувам некој корисник на новите пакети, какво е искуството на пример со рапидсхаре.

Значи пак ќе кажам, спид тест не е точен иди на www.ubuntu.com. Избери го серверот на Србија, е тогаш покажи ми спид тест. Мене дома ми кажува 3мбпс а кога симнувам тера до 1мб/с

Како ,како ?? спид тест не е точен ?? Па јас кога имаф проблеми со интернетоф пред некое време се јавувам на оној 0800 или како и да ви беше бројот ,и тој типот ми вика ај иди да провериш брзината на спид тест.Значи или ти лажеш или имате вработено МОРОНИ у фирма.

Не е тоа работата, проблемот е тоа што некој си имаат склучено договор со он.нет за да си го задржат телефонскиот број, тоа повлекува процедура која многу долго трае од страна на Телеком. Се разбира нема толку лесно да ги разврзе тие броеви. А има некој сеирџи кој цело време пљукаат по пакетот, а немаат појма што услуга е уствари. Јас Дуо-то си го користам од Август па нава немам никаков проблем со брзината. Исто така гледам и кај другиве тазе разврзани корисници супер им иде интернетот.

Чекај бе малце ја договор потпишувам со Телеком или со оннет ??

Ич мене не ме здоболе што проблеми си имате вие со телеком ,Рековте 30 работни дена а еве поминаа 45 уште модем неам абер да видам а камоли интернет.

Како ,како ?? спид тест не е точен ?? Па јас кога имаф проблеми со интернетоф пред некое време се јавувам на оној 0800 или како и да ви беше бројот ,и тој типот ми вика ај иди да провериш брзината на спид тест.Значи или ти лажеш или имате вработено МОРОНИ у фирма.

Чекај бе малце ја договор потпишувам со Телеком или со оннет ??

Ич мене не ме здоболе што проблеми си имате вие со телеком ,Рековте 30 работни дена а еве поминаа 45 уште модем неам абер да видам а камоли интернет.

Шти скокаш ко петел, како прво телефоните на он.нет не почнуваат на 0800 тоа е телеком, како второ јас дома кога ќе измерам на speedtest ми дава брзина максимум 6мбпс некогаш и до 3-4 ми покажува. Само кога го наместив ми даде добра брзина на спидтест. А кога симнувам од торенти или од сајтови си фура конекцијата како што треба.

Ljupco Meljata отиде на бан од темава заради оф-топик муабети.
Продолжете со дискусијата и држете ја на ниво.

Шти скокаш ко петел, како прво телефоните на он.нет не почнуваат на 0800 тоа е телеком, како второ јас дома кога ќе измерам на speedtest ми дава брзина максимум 6мбпс некогаш и до 3-4 ми покажува. Само кога го наместив ми даде добра брзина на спидтест. А кога симнувам од торенти или од сајтови си фура конекцијата како што треба.

181 де ,незнам ни како заборавив кога секој ден треба да се јавувам.

И ај додека си тука уште некое прашање може ??

Каква е таа приоритетна листа ?? Дали некој плаќа повеќе за да биде на неа ??

И да ми кажеш кој се последиците ако оннет го прекрши договорот а кој се последиците ако јас го прекршам ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom