Те сврбеше газето, трпеше, трпеше.... и на крај не издржа. Си дојде и тука да ни попуваш како е ОК да има вакви казни, при 10.000 плата. Како и што предвидував.
Ене ја листата на Дарданија горе, за споредба на висината на казните во Германија и Македонија. Сега уште некој да стави листа за споредба на платите, па да се изнасмееме.
(зборувам за вистинските плати, не оној измислен булшит од 340 евра)
А кај виде дека јас нешто напишав за висина на казните.
Само искоментирав некои казни дали се глупи или не.
И еве само за тебе посебно и Јас сметам дека се претерано високи спрема стандардот.
Задоволен.
Инаку дарди нека напиши колку е за пијан возење, колку е казната ако на некој му покажеш недолични знаци со рацете, колку е казната ако не го пропуштиш да се престрои итн итн.
И да не споредуваме култура во сообраќајот тука и таму.
Ете има тука натурализирани Германци. Врват преку улица каде ке им текни или ...
Чекаат да светни зелено пред да поминат пешачки иако нема кола на видикот и такви ситни работи. Носат кациги кога возат точак, не пак мотор.......[DOUBLEPOST=1412678854][/DOUBLEPOST]
Самиот посочуваш на несигурност. МИСЛИ/МИСЛАМ!!! А како по обичај ќе биде дека некој друг ја измислил и дека ќе не/те јебе у здрав мокок
А за појасот, ...... па тоа е финтата на која се провлекуваат, “ко божем за тебе“, а нив им е гајле ко за ланскиот снег. Нели законите се за безбеднста во сообраќајот. Како неносењето појас го загрозува сообраќајот? Никако нели? Исто ко со цигарите. ДИКТАТОРСКА држава, ММЕ!!!
Така де, рековме.
Мислам пошто крајно е глупо тоа со велосипедот ако важи општо секаде а не на прометна улица. За прометна улица стварно држи вода, за пред зграда е крајно дебилно.
За хуманоста според мене е глупо да ме снима со моб или да прави сеир наместо да помогни. Ако ништо друго наместо да снима нека викни помош или нека се тргни нека не пречи.
За појасот нема што повеќе да се кажи. Кажано е

Е сега ако има недоречености што точно е, а што не е казниво тогаш иди по слободна проценка на полицијата или судијата.