Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
На првата страна од возачката книшка пишува 26ххх, на внатрешната страна: број на возачка книшка 25ххх. Може некој со возачка книшка да спореди дали тие два броја се исти кај него? Да знам дали да реагирам или не. Фала однапред.

Полагал некој од вас во АМСМ? Ми треба да прашам нешто.

Mene bas mi e interesna voznjata, so instruktorot kaj ni tekne se vozime, ama najcesto se vozime niz aerodrom bidejki tamu ke polagam gradska,a tie pogore sto pishaa dali moze da se polaga bez da se vozat casovi u avto skola, zasto da ne moze? plati im vo avtoskolata sumata koja treba, ke ti go dadat kartonot deka imas izvozeno casovi i idi polagaj testovi , poligon i gradska, niv duri podobro im ispagja taka, parite si gi zemaat, trosoci za gorivo i amortizacija na kolata nema i toa :) Jas eve vo ponedelnik gi polagam testovite, pa so gospod napred :)
Забрането е двајца да полагаат. Треба сам :)

Инаку со среќа, па да частиш кругче откако ке положиш.

Poloziv testovite so 0 negativni, sea mi ostana uste nekoj cas da izvozam i poligon i gradska :)

Баш ме интересира по другите градови како се однесува комисијата, дали работат по принципот на лесна печалба на пари... куткаат и по 3-4 пати за банални работи да не речам и измислици, наоѓаат изговори кои те вадат од такт.
Дефинитивно треба да се разгледа состојбата со комисиите зошто нема логика да печалат на туѓа сметка и несреќа.
Знам дека истото го мислат многумина но нема никој сила да му се спротистави на комисијата со причина дека може да само да му стават Х во документите и никогаш да неможе да изваде возачка.
Ова го зборам бидејќи сум сведок како куткаат возачи кои возат идеално (да не зборам сега за мене да не испаден дека се форсирам многу)
Треба да се превземе нешто да се измени во законот, бидејќи ова се гледа од авион дека причина за која што куткаат се само парите( 2000 денари за секое преполагање) и ништо друго.

Ме интересира и дали може да барам второстепена комисија и дали може да ги тужам овие...но што можам јас кога вадат изговори од типот рано/касно пушти трепкач, ти се повраќа колата на назадкога тргнуваш, не си погледал во ретровизори, а ако не е тоа точно, но што можеш сам наспрема тројца од комисија:uvo:

Баш ме интересира по другите градови како се однесува комисијата, дали работат по принципот на лесна печалба на пари... куткаат и по 3-4 пати за банални работи да не речам и измислици, наоѓаат изговори кои те вадат од такт.

Јеееп. Мене ме бутнаа прв пат оти демек многу сум се доближувал до други коли :tapp::tapp::tapp: Освен тоа не направив никаков кикс иако ме тераа да возам 3 маршути во една т.е. возев 20-30 мин по град. Вториот пат откако им објаснивме пар работи, ме тераа едно малечко кругче да возам и ми честитаа:pos2:

Дефинитивно треба да се разгледа состојбата со комисиите зошто нема логика да печалат на туѓа сметка и несреќа.
Знам дека истото го мислат многумина но нема никој сила да му се спротистави на комисијата со причина дека може да само да му стават Х во документите и никогаш да неможе да изваде возачка.
Ова го зборам бидејќи сум сведок како куткаат возачи кои возат идеално (да не зборам сега за мене да не испаден дека се форсирам многу)
Треба да се превземе нешто да се измени во законот, бидејќи ова се гледа од авион дека причина за која што куткаат се само парите( 2000 денари за секое преполагање) и ништо друго.

Ме интересира и дали може да барам второстепена комисија и дали може да ги тужам овие...но што можам јас кога вадат изговори од типот рано/касно пушти трепкач, ти се повраќа колата на назадкога тргнуваш, не си погледал во ретровизори, а ако не е тоа точно, но што можеш сам наспрема тројца од комисија:uvo:

Stvarno ne e fer, treba nesto da se napravi protiv niv ama aj koj im moze nesto.. Pred nekolku godini moj komsija trebase da polaga gradska i uste pred da vleze vo kola mu rekle deka padnal i on prasal zasto i ovie u faca mu plesnale "pa kako ke ideme nie na odmor" demek im trebalo pari za odmor i sea ajde :tapp::tapp:

Ја лекарско чекам да подигнам, конечно се решив да почнам со ова, па ќе видиме како ќе иде. Иначе сум слупнал од други, а и еве тука читам дека комисијата "мора" барем еднаш да ве бутне, за да си земат некој денар +. Сепак браво за оние кои положиле од 1 пат.

tie so pominale od prv pat bez vrski se mnogu retki
obicno i da ne napravis greska komisijata ke te kutne i ke ti najde greska iako ja nemalo,a za da polozis od prva trebe da imas nekakva vrska pa za da te pustat
znaci toa go imalo i ke go ima
ako nemas vrska ke si dojdes uste ednas,a ako imas ke si pomines od prva iako si napravil nekolku greski

Првиот пат ко полагав не ме положија оти сум мавала во дупките, требало да ги избегавам, а кога му објаснуваше то копилето од комисијата на инструкторот му нареди еден куп грешки кои воопшто не ги напрајв. Првиот пат ко полагав не напрајв ниту една грешка, не ме положија, втоиот пат ко полагав ми изгасна колата и поминав на жолто па ме положија, така да се се во парите, поарно плати си ги поедноставно е отколку да бараш друга комисија или да ги тужиш.
Е сега ќе се понервираш малку, оти и после дури ја земиш возачката се процедуи безвезни и непотребни. Одиш еднаш во внатешни да поднесиш барање за возачка и да те закажат за сликање, па втор пат одиш во внатрешни да се сликаш и трет пат одиш во внатрешни да ја земиш возачката. Тука имаш чекање на шалтер да го поднесиш барањето, па чекање ред да се сликаш и пред тебе ќе пушти 100 души преку ред... Ќе си речиш ексик и возачка и се..

Многу добро ја знаеме сите што е причината(пари), но навистина нема смисла тоа што ни го прават, заеби парите но и психички те отепуваат, секое преполагање нови стресови, и на сето тоа на крај те куткаат за работи за кои навистина не си ги направил... а никој потоа не ти верува... како невин да те осудуваат на затвор.

Па кажи бе брат ако сакате пари ќе ви дадеме уште на почеток за тоа колку пати сакате да не куткате и не замарајте повеќе зошто некои се слаби со нерви, јас посебно неправди воопшто не поднесувам:nenene: на некој ќе му пукне филмот ќе му се оддолжи за сите ако продолжи ова вака.

Многу добро ја знаеме сите што е причината(пари), но навистина нема смисла тоа што ни го прават, заеби парите но и психички те отепуваат, секое преполагање нови стресови, и на сето тоа на крај те куткаат за работи за кои навистина не си ги направил... а никој потоа не ти верува... како невин да те осудуваат на затвор.

Па кажи бе брат ако сакате пари ќе ви дадеме уште на почеток за тоа колку пати сакате да не куткате и не замарајте повеќе зошто некои се слаби со нерви, јас посебно неправди воопшто не поднесувам:nenene: на некој ќе му пукне филмот ќе му се оддолжи за сите ако продолжи ова вака.
Тебе што забелешка ти најдоа?

Каков осет имам дека ќе ме бутнат поради пешацине што истрчуваат отсекаде, поготово на Рузвелтова :nerv:

Oд прв пат да положиш се ретки случаите, зависи како ќе ти се погоди и сообраќајот дента, па и културата на тие што возат, па зависи комисијата како ќе е расположена. Како што вика Марко, кажете, ќе ви се дадат + пари на почеток, ставете ги во цената ако не, навистина психичко малтретирање е да се оди на полагање.

Каков осет имам дека ќе ме бутнат поради пешацине што истрчуваат отсекаде, поготово на Рузвелтова :nerv:

Oд прв пат да положиш се ретки случаите, зависи како ќе ти се погоди и сообраќајот дента, па и културата на тие што возат, па зависи комисијата како ќе е расположена. Како што вика Марко, кажете, ќе ви се дадат + пари на почеток, ставете ги во цената ако не, навистина психичко малтретирање е да се оди на полагање.

Еден совет за пешаци. Вози со полека со 30 на саат ќе имаш време да реагираш, а и комисијата нема да ти мрчи.

Скопје да положоиш од прва треба да си Шумахер, татко ми на времето полагал за автобус во Скопје и бил првиот што од прва го поминал испитот.Инаку сепак привилегија е да полагаш во Скопје бидејќи во другите градови немаш таков развиен градски сообраќај.Многу што положиле од мојот град после со тешкотии возеле градска низ Скопје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom