Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Одлична е ,подобра него што ја планираа црна..си ја видел ли у живо ?
Јас ја гледам секој ден, многу е грда, а и ликот е грд, не знам дали е некој барок стил, ако е тогаш оправдано, инаку лошо изглеа, ко по дома луѓево што си ставаат џиџани огради.

не дека сакам да мешам политика на форумов ама малку ми е чудна работава.... а1 имаат печатница крсте петков мисирков и оној споменикон шо го поставија на плоштадот до триумфалната капија е поставен од нив како шо знам... кога требаше да се помести споменикот за неколку метри овие толку многу галама и прашина креваа дури и народ се собираше околку споменикто со цел да не се премести ала мислишѓ свршаваа за мисирков.. сега кога е откриен споменикот мисирков ( новиот ) од страна на владата ги нема никој ништо да кажат.. прањаето ми е: ако толку многу му се восхитуваа на него шо не кажеа барем еден убав и пофален збор за тој споменик? зашо ги нема никаде ко да незнаат или не стигнале информациите до нив на време?

не дека сакам да мешам политика на форумов ама малку ми е чудна работава.... а1 имаат печатница крсте петков мисирков и оној споменикон шо го поставија на плоштадот до триумфалната капија е поставен од нив како шо знам... кога требаше да се помести споменикот за неколку метри овие толку многу галама и прашина креваа дури и народ се собираше околку споменикто со цел да не се премести ала мислишѓ свршаваа за мисирков.. сега кога е откриен споменикот мисирков ( новиот ) од страна на владата ги нема никој ништо да кажат.. прањаето ми е: ако толку многу му се восхитуваа на него шо не кажеа барем еден убав и пофален збор за тој споменик? зашо ги нема никаде ко да незнаат или не стигнале информациите до нив на време?

Ги нема никаде затоа што не се платени за тоа... платени се за се’ да јадат лајна, а не да фалат.

IMAG0251.jpg

Не е скулптура, ама на некој начин е дел од СК 14 .. уште само да им текне бандерите да ги извадат.топ

Секоја чест што ги санираа дупките на мостов, само и мене не ми е јасно зошто мораше да ja фарбаат оградата вака? Во најмала рака бојава штрчи и не е во тон со останатиот дел од мостот, ниту пак со околината, на страна што ваква боја на ваков тип на мост делува апла селски. Она што порано највеќе ме нервираше беа жолтите огради на мостовите, е ова ми е дури и полошо. Бојава не ја бирал сигурно некој архитект. И не мораше оградава да биде со толку орнаментика, за ваков мост одговараат поедноставни огради, барем според мој вкус.

Секоја чест што ги санираа дупките на мостов, само и мене не ми е јасно зошто мораше да ja фарбаат оградата вака? Во најмала рака бојава штрчи и не е во тон со останатиот дел од мостот, ниту пак со околината, на страна што ваква боја на ваков тип на мост делува апла селски. Она што порано највеќе ме нервираше беа жолтите огради на мостовите, е ова ми е дури и полошо. Бојава не ја бирал сигурно некој архитект. И не мораше оградава да биде со толку орнаментика, за ваков мост одговараат поедноставни огради, барем според мој вкус.

Не знам длаи памтиш навечер се реконструираше мостот и улиците кај веро и груевск изаедно со коце беа во обилко и кгоа видел груевски ека е црна боја не му се допаднало и наредил во златна боја да се префарба оградата.

Хахахах па се гледа, бог да чува и да брани у каква земја ја живеам.

Ствар на вкус..мене ми се свиѓа златнава ..пред тоа црната не ми се свиѓаше..мој проблем..а онаа жутана унифицирана боље да не беше ? Примети на сите мостови низ државава скоро има иста ограда.. каква боја според тебе би одговарала ? зелена ? која ограда не е селска ? која ограда е градска ?

Оградата додека беше црна изгледаше како ограда на живинарска фарма.
Откако ја офарбаа заличи на нешто.

оградата+бојата+канелабрите ... се срање невидено ...

исто беше и со предходната ограда+боја ...

Сеа не сум кадарен да кажам која ограда е селска а која е градска, ама очигледно и Груевски не е :) , затоа ќе постирам слика од пешачки мост за кој мислам дека изгледа пристојно

pont-des-arts.1191446113.jpg

мостов е во Парис инаку

Највише што ме нервира кај некој човек кој наоѓа мана на се и се не му чини е тоа што ништо не му чини , увек мисли дека е у право, а незнае што сака.. па добро бре , не ви се свиѓала,селска била, златна била, канделабрите биле занигде.. па ај кажете предлог ваш да чујам каква требало да биде.. ак онезнаете со зборови да ја опишете,барем некоја слика постирајте.. него македонска работа, испљукај по све, и ќути си .. курназ си

ете ти постирав слика не знам што е проблемот

Сеа не сум кадарен да кажам која ограда е селска а која е градска, ама очигледно и Груевски не е :) , затоа ќе постирам слика од пешачки мост за кој мислам дека изгледа пристојно

pont-des-arts.1191446113.jpg

мостов е во Парис инаку

па овој не е пешачки нашиов..и најде со Париз да споредуваш.? од магаре на авион сакаш да се качиш

Не сакам на авион да качам никој, ама сигурен сум дека некој нас сите магариња не праи со сила

Не сакам на авион да качам никој, ама сигурен сум дека некој нас сите магариња не праи со сила

за тебе и таквите ко тебе требаа така да го заебат мостот ,без ограда.. па да имате причина да зборите..прави зашто правиш..неправи зашто неправиш..никогаш задоволен гз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom