Нови Дечки

• Креатор на темата Креатор на темата black angel
  • Време на започнување Време на започнување
B

black angel

Гостин
Sigurna sum deka vi teknuva na ovie momci nekade vo 90-tite bea popularni i imaa dobri pesnicki....so mislite vie za niv?:pipi:
Сите знаеме дека вокалните квалитети на Дечките се на едно многу скромно ниво и тие, воопшто, и не го кријат тоа. Е сега, популарноста што ја стекнаа со Забава до бесвест пред с¢ се должи на можноста на Дарко Димитров да го направи невозможното - од едни целосни анонимуси да создаде мегаѕвезди на локално ниво. И тоа е за почитување. Навистина беше симпатично кога пред година и пол ги забележавме четворица млади момчиња како се обидуваат да го потпевнуваат заразниот рефрен: Преку ден, еооо, цела ноќ, еооо, луѓе, џган, џез, џез, забава до бесвест ...
(izvor:makedonska muzicka mreza)

Само една песна имам слушнато од нив :kesa:

Забава До Бесвест.. ми се свиѓа, добра е.. (:

Забава до бесвест... Алиби... Пепелашка од наше маало... това беа времиња... :kesa:

Ех Нови Дечки. Пилиштарец бев кој почнаа да пејат и интересни ми беа момците, песните им беа кул башка и интересни спотчиња имаа :tv:

Ааааа се потсетив на времето кога во Македонија имаше хитчиња. Баш ми беа забавни и интересни, не беше којзнае каков квалитет, ама за забава и расположение беа закон!

Кога биле овие популарни ја осмици со гзот у пепел сум праел :)
Ги имам слушано вака по телевизии што ги давале, забава до бесвест и пепелашка од наше маало онака ми оставиле впечаток.

Ааа.. Ај римемб’р д тајмс.
Во времето кога сите масовно снимаа песни затоа што беше у мода, и се трудеа да направат нешто, а-у.

За разлика од сите останати Нови Дечки седејќи у Паола (на времето кај грчка амабасада) им текнало и на нив да снимат нешто. Многу чесно од нив што си признаваа дека не ги бива за пеење и дека пеат од заебанција. Такви им беа и песните, и ми се сфиѓаат :)

А за почетната слава, па не им беше тешко, со парите на Коки Костовски платија песни кај Дарко Димитров, спотови кај К-15 продукција. А и самите тие беа тогаш менаџери на најпопуларните скопски места.

Џез џез забава до бесвест :tapp: па кој се журка на џез??? Или само напиши нешто па нека има рима :toe: незнам мене ми беа некако тапа,собрани сите тогашни фуфи сегашни шмизли и спонзоруши покрај базен кај некој од овие четворица и оп песничка,ама парите го вртат светот,го вртат светот...:pos:

Еее Земзела, не биди фејЌер. Ти текнува дека во тоа време Цацко од К-15 ја воведе во масовна употреба фразата „Добро јутро џезери“.

Еее Земзела, не биди фејЌер. Ти текнува дека во тоа време Цацко од К-15 ја воведе во масовна употреба фразата „Добро јутро џезери“.
:pos: да ама зборев за текстот...еве нека се јави уште еден кој се журка на џез и слободно бриши ми го постот :pos2:

Баш сега ги слушам, ме потсеќаат на убави времиња.:pipi: И закон ми се, баш ми се допаѓа тоа што пеат на заебанција, и закон текстови имаат. А не сега, се некои љубовни, се трудат да направат некој убав текст и на крај испаѓа смешен. Али добро, баш се погодени за пубертетлиски девојчиња:pipi:

Ааа.. Ај римемб’р д тајмс.
Во времето кога сите масовно снимаа песни затоа што беше у мода, и се трудеа да направат нешто, а-у.

За разлика од сите останати Нови Дечки седејќи у Паола (на времето кај грчка амабасада) им текнало и на нив да снимат нешто. Многу чесно од нив што си признаваа дека не ги бива за пеење и дека пеат од заебанција. Такви им беа и песните, и ми се сфиѓаат :)

А за почетната слава, па не им беше тешко, со парите на Коки Костовски платија песни кај Дарко Димитров, спотови кај К-15 продукција. А и самите тие беа тогаш менаџери на најпопуларните скопски места.

Е да, Скопски мангупи, пари многу, што да правиме, што да правиме ај со песни ќе се зафркаваме. Ние јебовци, ние жените ви ги земавме, ние фраери, пенис се тресе... Е уште да не признаваа дека не ги бива де... Ко за зафрканција повеќе ми се допаѓаа Сотир Лалевски, Брајан, Никола Конзулов, Славиша, Рашо, Сашо (Пијан и млад) итн. Они поасални ми беа за сеир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom