Нова анкета на ИРИ

• Креатор на темата Креатор на темата delboy
  • Време на започнување Време на започнување
auu-mnogu golem rejting za z-zaev .:pos2::pos2::pos2:

OSTVARUVAME>>>>>>:oeoeoe:

Оф топик:

Извини, да те прашам нешто.
Ова "<<<<<<<<OSTVARUVAME" во потпис ти е ставено, или на секој пост го пишуваш ?

поздрав до нацијата Што се освестува ))))) останаа уШте 7 % да се вмровизираат ) )))))

Хахаха....:tapp:
рече Хитлер од неговиот бункер дур русите навлегуваа у Берлин ! :vozbud:

ти текнува колку опклада загуби на последни избори...ако побараш во постови од тоа време ти се нудев на кладба дека вмро дпмне ќе има над 55 пратеника ..јас да те кеширам а ти во потпис да ставиш вмро дпмне ))))...ама јебига искусен си ти се кладиш само со прерачунат ризик )))))))))

а митко од велес врапчето ти текнува 91 со порача од говорница во парламент ))))))))))))))))))))))))))))))))))))00

ти текнува колку опклада загуби на последни избори...ако побараш во постови од тоа време ти се нудев на кладба дека вмро дпмне ќе има над 55 пратеника ..јас да те кеширам а ти во потпис да ставиш вмро дпмне ))))...ама јебига искусен си ти се кладиш само со прерачунат ризик )))))))))
Да јас изгубив опклада затоа што не прорачунав дека Протоѓеров ќе земе и три од карти...т.е. ќе ги мести малку изборите.

Меѓувпрочем... ко што се спремате и сега највероватно.

Да јас изгубив опклада затоа што не прорачунав дека Протоѓеров ќе земе и три од карти...т.е. ќе ги мести малку изборите.

Меѓувпрочем... ко што се спремате и сега највероватно.

сега се има 100-ка до 1 во најава со бељот и ромбиљот во рака ))))))))

Секаде каде што не ви оди во прилог анкетите се невалидни :) конечно почна народот да се освестува на следната спроведена анкета ќе ги немате ни тие 7% :wink:

сега се има 100-ка до 1 во најава со бељот и ромбиљот во рака ))))))))
хахаха... ааа...то јуне нече да муне овај пут. :wink:
Противкандидатот... едноставно нели...
има сериозен бекграунд кој што ... не прашта.:vozbud:

Ne ni imash poim kolku e narodot osvesten po ovie prerodbenichki potezi na Grujo.

Рејтинг: Груевски - 31, Црвенковски 7 проценти

) 13.01.2009 13:22

На два месецa пред локалните и претседателските избори ВМРО-ДПМНЕ има најголем рејтинг меѓу политичките партии. За владејачката партија би гласале 38 проценти граѓаните, покажува анкета што ја спроведе Американскиот републикански институт - ИРИ од 16 до 20 декември минатата година врз 1.108 испитаници.

Зад ВМРО-ДПМНЕ е нејзиниот коалициски партнер од албанскиот блок ДУИ со 11 проценти. За СДСМ би гласале девет проценти од македонските граѓани, за партијата Нова демократија три проценти, за ДПА два, а за ДОМ и НСДП по еден процент од испитаниците. Два процента од анкетираните би гласале за други партии, а 18 проценти се уште се неопределени.
Најголем рејтинг меѓу политичарите има актуелнио лидер на ВМРО-ДПМНЕ и премиер Никола Груевски - 31 процент, втор на листата е Али Ахмети со осум проценти, а по него актуелниот шеф на државата Бранко Црвенковски со седум проценти.
По три проценти од испитаниците би се определиле за претседателот на Нова демократија Имер Селмани, за Љубе Бошкоски и за в.д. лидерот на СДСМ Зоран Заев.

За Срѓан Керим, Арбен Џафери и Киро Глигоров се изјасниле по два процента од анкетираните.
Најголем дел од испитаниците сметаат дека Никола Груевски треба повторно да биде избран за премиер - 61 процент, додека негативно се изјасниле 25 отсто од испитаниците.
Граѓаните на Македонија, според оваа анкета на ИРИ, повторно даваат висока поддршка за членството во ЕУ и во НАТО. За членство во Алијансата се 89, а за Европската унија 92 проценти од испитаниците.
Анкетава покажува дека народот е освестен:toe:

Tie oglasi gi ima vo sekoj shtab vo dpBne na oglasna tabla.

соочи се со реалноста немате поддршка од народот а за тоа дека имало во секој штаб на Дмпне незнам првпат слушам јас во повеќето сум бил ама такво нешто немам видено :nenene:

Back
На врв Bottom