Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
definitivno da . sluchuvanjata niz cel svet., go pokazhuvaaat i dokazhuvaaattoa., eden od eksperimentite shto gi pravat ., beshe napraven ., tuka kajnas .,za kojshto., podocna i samite kazhaa deka kaj niv toa nemozhelo da funkcionira a tuka seushte pritiskaat so site raspolozhivi na nim sredstva ., osven voeni ., do koga.............
mislis deka revolucijata se kreva tukutaka mislis deka toa ne e isplanirano? a ajde da te vidam pomisli na revolucija vo amerika ili nekoja zapadna drzava?? plus za da krenes revolucija moras da imas vodac ne se sekiraj nego ke go potkupat ili ke go skinat uste pred da pocni revolucijata ako ne e kako sto tie sakaat ?? a poveke ugnetuvan narod od makedonskiot ima nekade?se osuduva nekoj da mrdne so prst? i najvaznoto ako si pameten nema da si ti del od rajata ke bides nad niv t.e. so moknicite, Tuka se misli na stvarno onie ludze koi imaat mozok a ne so zavrseno sredno ili faks taka da nema koj da go vodi ili krene narodot na buntСе е можно, се прават и се правеле за моќ и власт. но едно: (што е и доста јасно) нема ништо посилно од вољата на народот. Моќниците можат се да прават и на многу начини да го покоруваат народот, но против народот не се може, зошто моќниците се 10тина НАЈ и уште дозина одоколу, кои можат да контролираат, и некојси број на слуги. но народот е се останато, 6 милијарди брои. Ако некој го угнетува народот, тој ако се дигне во револуција, согласно и во број кој ке може да го сопри? како ке го сопри? ке ги убива луѓето? па со кого ке живее „моќникот" од кого ке „профитира". Против народот се може но на многу краток период, но во главно против него не се може.
Ако има доволно луѓе и доволно паметни кои ке можат да му ги отворат очите на народот против моќникот кој нив ги искористува многу нечесно. Моќникот ке падне.
- Еве пример Француската револуција, и плус многу други примери.
Но за жал, тоа нема да се смени, после револуцијата, повторно ке дојдат луѓе кои ке се наметнат, најпрвин да го води народот, но потоа кога власта ке удри во глава, да почне да си профитира од него, зошто има моќ и сака повеќе.
Тоа е така секогаш се врти во круг и неможе и нема да се смени, човештвото е осудено на тоа.
mislis deka revolucijata se kreva tukutaka mislis deka toa ne e isplanirano? a ajde da te vidam pomisli na revolucija vo amerika ili nekoja zapadna drzava?? plus za da krenes revolucija moras da imas vodac ne se sekiraj nego ke go potkupat ili ke go skinat uste pred da pocni revolucijata ako ne e kako sto tie sakaat ?? a poveke ugnetuvan narod od makedonskiot ima nekade?se osuduva nekoj da mrdne so prst? i najvaznoto ako si pameten nema da si ti del od rajata ke bides nad niv t.e. so moknicite, Tuka se misli na stvarno onie ludze koi imaat mozok a ne so zavrseno sredno ili faks taka da nema koj da go vodi ili krene narodot na bunt
Sekogas niz istorijata narodite se borele za namaluvajne na silata na vladetelite i sekogas uspevale vo toa. I ovojpat ce bidi taka.Па и во право си да. Врти ја секако и накрај пак ке излезе истото. Тоа е човештвото е осудено на тоа. Ке се крене револуција ако се крене и на крај, повторно ке се наметне некој на чело и ке прави слично како претходниот само на друг начин ке го лаже народот.
А веке и почнувам се повеке и повеке да мислам дека се е испланирано и се се планираат таквите работи.
Porano celokupnata mojc bila koncentrirana kaj nekolkimina lujdze i tie apsolutno vladeele so narodot. Mu kazuvale koga da jadat, koga da odmoraat i kolku da rabotat. Potoa dosol feudalizmot i toa mojc se namalila. Obicniot covek dobil pocejce slobodi, na smetka na vladetelot. I taka niz istorijata sme stasale do denes, kade vladetelite na nekoj nacin gi bira narodot i istite nemaat mojc da mu nareduvaat sto da pravi. No sepak imaat mojc, koja vo idnina ce ja izgubat.Ne e tocno ne se namaluvase silata na vladetelite se menuvase nivnata potreba od rabotite. Koga imaa potreba od kolicina na zemjiste tie ja poseduvaa celata zemja koga imaa potreba od rabotna sila vojnici itn.. tie gi imaa site robovi koga zavisea od pari i samo pari tie go imaat siot kapital ova ke bide vaka se dodeka ne imaat potreba od nesto deugo
od sekogas narodot bil vrzan za niv na ovoj ili na onoj nacin. Inaku spored moe mislenje svetot nema da stane sovrsen so kapitalizmot i mislam deka naredna faza ke bide povtorno komunizmot koj ke zavladee na celiot svet. No i togas ke bideme zavisni od istite tie ludzePorano celokupnata mojc bila koncentrirana kaj nekolkimina lujdze i tie apsolutno vladeele so narodot. Mu kazuvale koga da jadat, koga da odmoraat i kolku da rabotat. Potoa dosol feudalizmot i toa mojc se namalila. Obicniot covek dobil pocejce slobodi, na smetka na vladetelot. I taka niz istorijata sme stasale do denes, kade vladetelite na nekoj nacin gi bira narodot i istite nemaat mojc da mu nareduvaat sto da pravi. No sepak imaat mojc, koja vo idnina ce ja izgubat.
Mozebi pak ce ima vladeteli, no so daleku pomala mojc. I toa e dobroto, toa e napredokot. Ce se sluci, za brzo...od sekogas narodot bil vrzan za niv na ovoj ili na onoj nacin. Inaku spored moe mislenje svetot nema da stane sovrsen so kapitalizmot i mislam deka naredna faza ke bide povtorno komunizmot koj ke zavladee na celiot svet. No i togas ke bideme zavisni od istite tie ludze
kako i da e nie obicnite smrtnici sekogas ke bideme zavisni od niv i neznam so e tolku loso da ima edna vlada cel svet ama to eMozebi pak ce ima vladeteli, no so daleku pomala mojc. I toa e dobroto, toa e napredokot. Ce se sluci, za brzo...