Нов PC? Од каде, искуства, препораки...

• Креатор на темата Креатор на темата kostov7jk
  • Време на започнување Време на започнување
Каков BenQ подобра варијанта, Dell-от е 2 класи подобар.

Момци се одлучив за оваа конфигурација:
10318708_10202654678702113_2103978161_n.jpg

Монитор барав да биде 24ка, IPS, да има HDMI влез и да не е некој Ш бренд, тоа го најдов во овој модел:

http://www.ebuyer.com/616192-lg-24mp55hq-p-24-led-full-hd-ips-hdmi-monitor-24mp55hq-p

LG 24MP55HQ-P од РИВЕРСОФТ, за 10590 мкд.

Кога ке го склопам ке ви дадам првите импресии, денес го порачивам, Поздрав и БЛАГОДАРАМ на сите предлози и совети.
-Секое Добро! :)

Зошто полоша матична кога за истите пари имаш Vanguard?

Зошто Z77 матична која не пасува на тој процесор?

Кај ти е напајањето?

Последно уредено:
Да, многу подобра.

Куќиштето ти е оверкил, јас би идел на послабо околу 2000 а додатните 3000 би ги вложил во графичка (ако си гејмер) ако не би ги вложил во SSD (додај уште 2000) за 5.000 има Samsung 840 EVO 120GB.

SSD ке зимам само не сега, за некој месец, така да тоа е решено а ова куќиште е со 500W напојување, затоа верувам дека се исплати..

Епа не верувај.....земи куќиште од 2000 денари, а напајање земи Cooler Master GM серија - најефтиното. Тоа е 10x поквалитетно од она што ќе ти дојде со куќиштето. Е сега, сам избери дали сакаш подобро напјање (што е многу поважно) или подобро куќиште. За мене а и за многу други, напајањето е срцето на еден компјутер, ако тоа не е квалитетно џабе све.

Епа не верувај.....земи куќиште од 2000 денари, а напајање земи Cooler Master GM серија - најефтиното. Тоа е 10x поквалитетно од она што ќе ти дојде со куќиштето. Е сега, сам избери дали сакаш подобро напјање (што е многу поважно) или подобро куќиште. За мене а и за многу други, напајањето е срцето на еден компјутер, ако тоа не е квалитетно џабе све.
сосема се слагам, моето куќиште е од 2002 мислам, не знам кај му се страниците седи отворен, малце е и подискривено, беше бело сега има боја на 2 недели несменети гаќи, да му го дам на ѓупци за старо железо - нема да го прифатат, али еднаш некогаш два пати годишно компјутерот, го надоградувам, продавам старото, доплаќам, ставам ново, процесор, РАМ, Хард, графичка, напајање, режач... се е сменето и по 5-6 пати а куќиштето си седи. Не ми начи ништо дали е црно или бело дали свети блешти......

Best-buy лаптоп до 20к (не за игри)? Предлози? i5 има за таа цена?

Отвори си тема, таму ке ти дадат совети само за тебе, тука сега мешаме муабети.. извини вака..[DOUBLEPOST=1399466349][/DOUBLEPOST]Момци за куќиште прашав во СЕТ немаат само куќиште без напојување, ќе морам да барам од др место само куќиште а другото од СЕТ..

Земи било кое солидно со отвори за ладење, околу 2000 и докупи ми 1/2 вентилатори за летово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom