Notebook избор?

• Креатор на темата Креатор на темата ViM
  • Време на започнување Време на започнување
Имам лап-топ gateway. Одличен е. Милион пати е подобар од десктоп. Дури и го продавам. 1 година стар со лиценциран ХР. Кој го интересира нека пиши приватна порака (да не правиме пазар на темава). А Тошиба брат ти се најскапи компјутери. Види некоја друга марка (ако си запнал за нов) пр. Acer (имам и таков одлични се). Не се некоја позната марка ама се со 300-400 евра поевтини од Тошибата (за истите перформанси).

ACER Aspire AS5102?

Сакам да купам лаптоп.
Ми се бендиса ова ама не сум сигурен дали да земам амд турион.
некако сум сомичав во врска со амд.
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3091&review=Acer+Aspire+5100%2D5033+%2D+Turion+64+X2+TL%2D50+1%2E6+GHz+%2D+15%2E4
а интел некако се скапи.
Што мислите за ACER? Ги бива ли?

Ве молам за насока и ваше размислување.

Благодарам

Шо е до АМД 64 ич да не се сомневаш и нефрлај пари за Интел барем јас така мислам.

Acer јас лично не би земал јас би ти препорачал Dell или Toshiba .

64 битното АМД процесорно лаптопче :zver:
sv_amd_multimedia.jpg

Достапно во овие варијанти
  • AMD TurionTM 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-56
  • AMD TurionTM 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-50
  • Mobile AMD SempronTM 3500+
  • AMD TurionTM 64 Mobile Technology MK-36
Оди во Макпетрол или кај дистрибутери и види колку ке ти бараат.

Види и на сајтот на Dell тука

zemi acer dobri se eden drugar ima asmo ne znam kakov

Kiko напиша:

Оти Dell и Toshiba се подобри според мене а ти бидејки праша за совет јас ти го кажав мојот совет а ти шо сакаш одлучи.

Acer се на второ место по продажба на лаптопи, одма после dell, а пред toshiba, hp и останатите

Не се лоши само не се некоја позната марка. А лап-топ ти е лап топ. Деловите се внатре слични само куќиштето и мониторот (лцд-то) се на марката што го пакова (пр. Acer, Toshiba, Dell...) А ако ти прави кеф слободно земај. Интел се срање во боја спрема АМД-то.

Лаптопов т.е. овој модел е :zver: за парите што ги даваш! Имам работено на верзија со 2GB меморија, и се што пишува во review-то е на место. Освен ако неси хард-кор гејмер, имаш топла препорака од мене!

samo budala moze da kupi laptop za igranje.ke dade 1500 za dobar so jak procesor i graficka.so koja cel?igranj.ma daj.imas sony ps3 za 700 e so ke ti gi pusta site igri i nikad nema ni da ti secne.od druga strana najbitno kaj eden laptop e kolku mu trae baterijata.sve sto e pmalku od 2:30 h e malce ne kupuvajte.e sea od druga strana koj ja trosi baterijata najmnogu.ekranot i drugite delovi.nema potreba od 17" osven ako ne sakate da se kurcite.prcesorot isto taka jade mnogu bateria.zatoa poveke od 1.7 ili 1.8 ghz ne vi treba.dovolni se i ovie.hard isto taka jade mnogu baterija.za laptop standard e 5400rps.ako zemete 7200rps otide baterijata za brzo.
znaci laptop ne se kupuva za igranje ili za rabota so softver koj go 'ubiva' hardverot-t.e go iskoristuva do maksimum.

a koi laptopi se najdobri.normalno.APPLE.E sea se postavuva prasanjeto dali moze nekoj da si gi dozvoli

Dzish напиша:
Имам лап-топ gateway. Одличен е. Милион пати е подобар од десктоп. Дури и го продавам. 1 година стар со лиценциран ХР. Кој го интересира нека пиши приватна порака (да не правиме пазар на темава). А Тошиба брат ти се најскапи компјутери. Види некоја друга марка (ако си запнал за нов) пр. Acer (имам и таков одлични се). Не се некоја позната марка ама се со 300-400 евра поевтини од Тошибата (за истите перформанси).
Сигурен си?
Цените беа исти јас кога го земав... како и Ацер-от, како и Асус-от

А од Тошибата... не да сум задоволен.. Презадоволен сум... 730 евра
  • Intel CeleronM 410 1.5 GHz
  • 512 DDR2 533 MHz
  • 60 GB S-ATA 5400
  • DVD RW D1 16X
  • ATI Radeon X200 до 256 MB
  • 15.4 WXGA LCD
  • Windows Vista Home Basic 32-bit
  • Modem 56K, Lan 10/100 WiFi 802.11 b/g

I jas od toshiba sum naj naj zadovolen, 1000 evra

prati konfiguracija

Procesor -Intel® Core™ Duo T2250 1.73 GHZ

Hard D -100GB 5400 RPM Serial-ATA
Memory- 024MB (4096MB max) PC4200 DDR2 533MHz | Memory Slots available for Upgrade: 0 | Maximum RAM per available slot: 2048MB
Cache- 2MB integrated on-die level 2
15.4" WXGA TFT w/ TruBrite (Resolution: 1280 x 800 pixels)
Intel Graphics Media Accelerator 950 with 8MB-128MB dynamically allocated shared graphics memory

i uste eden ton raboti

http://www.clearanceclub.com/depot/quelle_showroom.cgi?sku=6403

nema da zgresis ako go zemis.

A ova Acer Aspire 5630 WLMi???

c2d, 1g ram i ostanati gluposti.

во секој случај ке ми треба за програмирање

и друга работа....

чув муабет дека одредени контроли работат само на интелови процесори , а пошто мене ми треба за програмирање е тоа не знам мене ми игар улога.

сте чуле ли вие такво нешто?

Oд овие два, вториот ти е подобар во секој случај

Зедов acer 5632 wlmi солидно!
65000
АМА!...

нешто ми се појави во последно време(или немам забележано до сега)
кога е на батерија се слуша едно чудно зуење.
Што може да биде проблемот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom