Notebook избор?

• Креатор на темата Креатор на темата ViM
  • Време на започнување Време на започнување

ViM

Член од
25 мај 2006
Мислења
39
Поени од реакции
2
Прегледав неколку понуди на notebook компјутери но сеуште неможам да се одлучам за бренд, цена, модел.Ми треба Ваша помош, да споделите искуство во користење, купување и сл.Страните на неколку компании што ги разгледав се необновени од 2005, на ТВ гледам нивни нови понуди а никако да им текне да ги постават on-line...застарени модели по истите цени...

ПС:Дали има некој дилер што работи со Сет компјутери да ја достави нивната понуда за notebook компјутери? Доколку има ќе го замолам понудата да ја достави или на форумов или по ПП.

Jas koga zimav laptop ne gledav marka voopsto. Zemav eden od grcija multirama i mnogu sum zadovolen.

Koga zimas, ne gledaj da zemes nekoj koj raboti na mnogu golema frekvencija. Mojot raboti na 1.73 GHz i mi vrsi rabota (tie so golema frekvencija ti ja cicaat baterijata). Ako sakas da go koristis i za igri ili 3dmax ili takvi stvari bi ti preporacal da zemes graficka od minimum 128MB (not shared). I obavezno RAM memorija od minimum 512 (bi ti preporacal 1024).

Gledaj laptopot da ti ima najmalku 2USB i WiFi (Wireless).

Drugo ako sakas e po tvoj izbor - vgradena kamera, mikrofon, Tv-Out i takvi gluposti. Tie gore za mene se najosnovni

Земи си Dell и ич не му ја мисли

Pa Vaka Hp, Dell, Toshiba ili sony to ti e najkvalitetno

jas imam toshiba satelite go zedov od nevada super e
mislam deka nevada imaat najgolem izbor na lap topi

ViM напиша:
Прегледав неколку понуди на notebook компјутери но сеуште неможам да се одлучам за бренд, цена, модел.Ми треба Ваша помош, да споделите искуство во користење, купување и сл.Страните на неколку компании што ги разгледав се необновени од 2005, на ТВ гледам нивни нови понуди а никако да им текне да ги постават on-line...застарени модели по истите цени...

ПС:Дали има некој дилер што работи со Сет компјутери да ја достави нивната понуда за notebook компјутери? Доколку има ќе го замолам понудата да ја достави или на форумов или по ПП.
Прво и основно што треба да направиш е да си одредиш колку пари си спремен да дадеш за лаптоп бидејќи ги имаш од 500-5000е. А после во тој ценовен ранг ќе видиме што е најдобро

Update... :)

Највеќе ми треба заради презентација на одредени проекти.Но, исто така и за интернет и програмирање. Windows XP како оперативен систем. Најчесто, да не речам скоро секогаш ќе работи на батерија и до 5 часа во денот ќе биде уклучен. Немам потреба за повеќе рам до 512 МБ, од процесор над 1,7 ГХ, од графичка повеќе од 128 МБ, хард диск поголем од 40 ГБ.Ми треба нешто приближно со овие можности, приближно за таа цена и да го задоволува потполно она за кој ми е наменет. Планирав да одвојам некои 35,000 ден. + - од оваа цена.

Абе зашо те нервираат? 15,4 се, вајд скрин, а зошто ти е 17" лаптоп? Многу се големи :toe: Не се нарачни за носење. Барем јас така мислам. Си за некоја конкретна марка или? Ај пиши.

Едит: 17" е ок ако ти е замена за десктоп, онака нон стоп да ти стои на маса. А од двете тошиби подобар ти е вториот. Првиот има поголем но поспор диск (4200 вртежи), вториот има 2гб рам итн.

Едит 2: ако немаш проверено провери во невада има огромен избор за лаптопи.

најдобри се apple ама во нашава мила македониичка се и со солени цени, јас имам sony vaio 15.4" wide screen со 80гб 512мб до 1 гб меморија двд double layer режач со интел центрино процесор, мада во поледниве 2 години amd процеосрот е гром. и шо знам јас не би купила лаптоп од македонија 4 ми прошле низ раце 2 тошиби и 2 сони ваио сите од америка купени. можеби е мое празноверие :|

Според мене
+ Lenovo ама ThinkPad серијата
+ Apple
+ Sony
+ Toshiba
+ HP
+ Dell

- Fujitsu Siemens
- Acer
- Prestigio

Прво кажи до која цена бараш компјутер, вака не се препорачува лаптоп!

deXterche напиша:
Дај кажете што да земам до 1600 евра, јас сум загреан за Toshiba Satellite A100-797 или Toshiba Tecra A7 C2D2.0 само ме нервира што се 15".
Остај го тоа, гледај го ова
http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Usage&v1=Entertainment&series_name=dv9000t_series

или

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Usage&v1=Entertainment&series_name=dv9000z_series

еден пријател го зеде од Nevada верзија за 1840 еур нешто невидено, па каква завршна обработка, милина. Конфигурирај како што сакаш па порачај го во Невада или Логин, тие мислам носат HP.

Битна е марката ради искуството со производство со лаптопи, пошот има некои мали цаки кои ради икс причини создаваат проблеми, како ид а е најискусни и најквалитетени сега за сега во светот се HP, Toshiba, IBM.
Ако ти е за презентации јас силно те одвраќам да земеш некој лаптоп од америчко прозвидство (IBM, Dell, Apple) не ради друго сите професори кај мене на факс мораат да набавуваат специјални адаптери за приклучување на пројектор пошто постојат два стандардни приклучоци за пројектори, еден стандард се користи во Европа друг во америка. Освен тоа ако земеш Apple по дифолт добиваш Mac OS на место Windows XP што дополнително би ти ја комплицирало целата работа.

Jas imam Toshiba a105-s4274, super performani ne za mnogu pari zasega sum prezadovolen:)

Sony Vaio gledav edni seria c mislam dobri performansi 160 gb hard 1gb ram za negde 800 eur

Notebook izbor?
-Kupi si personalen kompjuter.:)

Btw, ic ne se seguvam.
I ja bev napalen ko mlado majmunce za lap top, pa sea kukam za internet i kompjuter.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom