Носталгични песни

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Дали имате некоја песна или песни кои кога ќе ги чуете ве потсеќаат на некое дамнешно време, дали младоста или некој период од животот?

Дали имате некоја песна која кога ќе ја чуете ве фаќа носталгија за минатото или за било што?

Последните 3 се малце нетипични, али со текстот ме потсеќаат на некој пубертетски ствари..у секој случај, си ги сакам песните, ги обожавам..

Mоментално не ми теквит на други, песнава ме будит спомени од ептен рано детство.

Чудно...
Мислам дека секоја песна не потсетува на периодот во кој што сме ја слушале.
Според мене многу е тешко да се извади една или десет песни такви. Може сум слушнал некоја од 1962 година при прва симпатија па ќе ме потсетува на 7 одд, или као што бритни со сомтајмс ме потсетува на прва втора средно..ама секоја си има сма своја убавина и си носи свој споемни.
Затоа ја обожавам музиката, можам носталгично да уживам и свесно да креирам нови моменти.

Ова прво ми падна на памет,нормално дека има и други,ама тие во наредна прилика.:wink:
http://www.youtube.com/watch?v=Uhdajt0C1sE

Word Up! - Korn
Evolution - Korn
Californication - RHCP
Sleepless - Until June
Riders On The Storm - The Doors
We Didn't Start The Fire - Billy Joel
Dakota - Stereophonics
Superstar - Lupe Fiasco
Kosovo Je Srbija - VTO
[lol.. xDD]

:|

Песната која ме потсетува на ептен блиско минато на една личност.

Песната која ме фаќа носталгија на безгрижен копук.

@ Toecutter
Песнава која потсетува раните школски денови кога се учеше руски во гулагот Димитар Миладинов.

Моментално ми текнува само овааа песна, која ме потсеќа на еден интересен период од мојот живот... :wink:

Бело Дугме, сите. Ова на пример

Да не ги редам и одземам простор. Сите од Бијело Дугме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom