Nokia N93

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Компанијата Nokia го претстави најновиот модел во серијата N, Nokia N93 - хибриден мобилен телефон, камера и компјутер.
vesti-nokia-n93.jpg

Главна карактеристика на телефонот е тоа што поседува 3,2 мега-пикселна камера (максимална резолуција на сликите 2048 x 1536 пиксели) со оптички леќи Carl Zeiss, 3х оптички зум, автофокус, високо квалитетни DVD записи. Димензиите на телефонот му се 118,2 х 55,5 х 28,2 мм а тежи 180 грама. Има 50 МВ вградена меморија, microSD слот (подржува до 2 GB). N93 работи на WLAN, 3G (WCDMA 2100), EDGE, GSM (900/1800/1900). Поседува оперативен систем Symbian v 9.1 Series 60 3rd Еdition, ФМ приемник и аудио плејер. Подржува тродимензионални игри како на пример System Rush: Evolution. На пазарот се очекува да се појави во јуни 2006 а цената ќе изнесува 550 евра.

Луксузен телефон! И скап!

Заебале работа што не му ставиле харддиск со барем неколку гига меморија како на Nokia N91 (мислам дека тој беше со харддиск)

вреди за тие пари! А кај нас нема шанси да биде испод 700 евра.

Vo germanija uste go nema vo prodazba, a cenata rekoa deka ke bide izmegju 800-900 evra sto e prilicno solenko:)

море љутичко си е!
Телефонов нема шанси да се продава за 500-600 еври, а чим у германија околу 900 значи кај нас околу 1200
проста математика :D

Prosta matematika ...kaj nas moze da se najde za 500 evra poshto ke ide na crno :d kako i site ostanati telefoni sho sum gi kupil :)

pa dobro be ako ne e tajna od kaj gi kupuvas na crno? Samo nemoj da mi kazes bitpazar, avtopazar:)

se e ubavo a cenata!??

ja sakam vakov da zeaaaaam

Чим N91 во Србија е околу 1500е, ова нема шанси да биде 550е. Иначе вака интересно изгледа

MartinMax напиша:
pa dobro be ako ne e tajna od kaj gi kupuvas na crno? Samo nemoj da mi kazes bitpazar, avtopazar:)

Имам пријателче што има мобилара, и ми носи од надвор нови неотпакувани ... смао ми ги декодита тука ... незнам од кај ги купува или сл. али сум ептен задоволен и од кај него си купувам веке 4-5 години.

Само колку за претстава пред една година само што искочи Sonny Ericsson K750i на пазар беше мислам негде околу 24-25.000 денари, ја го земав за 17.400 денари.

многу скап ке ги искористам парите за несто по паметно

Н93 е закон телефон немам зборови јас! Веке извесно време ја користам, апсолутно се во едно! БДВ ја продавам, заинтересирани gjoko@xmail.net!

Имам пријателче што има мобилара, и ми носи од надвор нови неотпакувани ... смао ми ги декодита тука ... незнам од кај ги купува или сл. али сум ептен задоволен и од кај него си купувам веке 4-5 години.

Само колку за претстава пред една година само што искочи Sonny Ericsson K750i на пазар беше мислам негде околу 24-25.000 денари, ја го земав за 17.400 денари.

Daj kazi dali on moze da nabavi n93i i za koja cena? Ili napraj mu edna mala reklama pa da mu ideme u dukan da vidime so ima? Imas opcija i na pp da mi pises...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom