Nokia Lumia Windows Phone 8 телефони (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Го чекаме @Acid сега, осеќам ќе ни биде првиот корисник на 1020 на форумов :icon_lol:

Мене пред некој ден ми понудија Лумиа неотпакован донесен од Германија ако не се лажам за 560 евра.
Немам толку пари моментално а и да имам нема да го земам,некако не ми е по ќејф.

Знаев дека софтверски ќе го решат ова, нема шанса поинаку...
Уствари и не е голема работа. Исто ко да си направил 3-4 фотки со различни фокусирани делови, па да си ја избереш најдобрата. Е сеа, наместо ти да го правиш тоа, апликацијата автоматски прави неколку фотки со различен фокус, па ти дозволува сам да си ја избереш површината која сакаш да ти биде фокусирана. Во секој случај, ова и RAW поддршката се одлични маркетинг финти, со кои Nokia сигурно ќе се наметнат како лидери во мобилната фотографија. Ме чуди како на Apple не им текнало вакво нешто до сега... А може и ќе го презентираат по година-две, нарекувајќи го „револуционерен чекор во фотографијата“ :))

1391856_10151767665376523_1901819350_n.jpg

Патот до лумиа.... :icon_lol:

Новите Lumia телефони ќе доаѓале со Touch 3D. Нешто слично како кај самсунг AirView. Само со мафтање пред камерата да менувате песни, скролате слики и слично. Дали тоа ќе биде опција само за новите нокии, или ќе пуштат апдејт за сите телефони ќе видиме.

Од 10 windows phone телефони во USA, 9 се нокиа..... Што е и очекувано се разбира.

Најпродаван модел Lumia 520, ништо чудно заради тоа новата лумиа е 1520.

via - phonearena

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom