Nokia ги претстави Lumiа 920 и Lumiа 820

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто бе да и тури пепел на Нокијата? Одлична изработка е телефонот, одлично работи. Другар има Lumia 710, иако е пониска класа, многу добро работи телефонот. Негативен е може фактот што нема да добијат Win 8, ама и како што е со сегашниот 7.5(8), работи супер. Така да не е воопшто лоша идејата за тој телефон. Особено ако не е на договор. Јас лично не би земал Windows Mobile, бидејќи барам нешто друго од телефонот, ама не значи дека овој не чини.

Кога ќе стават андроид, тогаш ќе разговараме. http://kajgana.com/elop-broi-sitno
Види само колку паднаа Нокиа. Кога не ги бива-не ги бива.

Кој немал нокија користено нека не збори.Нокија во мобилната индустрија е исто како Бентли во автомобилската :)

Кога ќе стават андроид, тогаш ќе разговараме. http://kajgana.com/elop-broi-sitno
Види само колку паднаа Нокиа. Кога не ги бива-не ги бива.
Можам само да ти кажам дека е огромен интересот за Nokia Lumia 920. Телефонот изгледа одлично, а ако се интегрираат асално со Win8 десктоп и таблет верзија, може да биде многу добро за Нокија. Заостануваа пар години, ама мислам дека ќе се вратат. Мајкрософт никако не можеш да го отпишеш како платформа. И конечно, на луѓето им треба малку освежување од iOS и Android. И Facebook беше многу јак па почна да паѓа, зошто? Затоа што на луѓето им стана досадно. Може нема да имаат 30% проценти удел на пазар, ама ќе се кренат полека.
Само да кажам дека во моментов преферирам Андроид, да не испадне дека имам акции во Нокија и Мајкрософт :D. Ама мислам дека објективно така стојат работите.

Можам само да ти кажам дека е огромен интересот за Nokia Lumia 920. Телефонот изгледа одлично, а ако се интегрираат асално со Win8 десктоп и таблет верзија, може да биде многу добро за Нокија. Заостануваа пар години, ама мислам дека ќе се вратат. Мајкрософт никако не можеш да го отпишеш како платформа. И конечно, на луѓето им треба малку освежување од iOS и Android. И Facebook беше многу јак па почна да паѓа, зошто? Затоа што на луѓето им стана досадно. Може нема да имаат 30% проценти удел на пазар, ама ќе се кренат полека.
Само да кажам дека во моментов преферирам Андроид, да не испадне дека имам акции во Нокија и Мајкрософт :D. Ама мислам дека објективно така стојат работите.

Ќе видиме кое место ќе бидат нокиите кога ќе се избира телефон на годината. А Виндоус се далеку позади иОС и Андроид. Немаат ни доволно апликации на маркетот за да им конкурираат. Слаби се сеуште. Јас мислам дека најголемата грешка на Нокиа беше направена.

Кој немал нокија користено нека не збори.Нокија во мобилната индустрија е исто како Бентли во автомобилската :)
Сакаш да кажеш беше на времето, пред едно десет години. :)

Он топик : Кога "би купувал" W8 телефон, дефинитивно би земал Lumia 920, најдобро изгледа и има најдобра спецификација од сите windows телефони. Но сепак мислам дека сеуште не се дораснати за да се мерат со Android i iOS телефоните. :)

http://www.engadget.com/2012/09/25/iphone-5-lumia-920-image-stabilization-face-off/

Споредба

Лумиата е 100% во поголема предност, не само во стабилизацијата на видеото, туку и во природните бои и фремрејтот.

Лумиа 920 дефинитивно телефонче на годината.
Абе океј, за камера дефинитивно има најдобра, ама тоа не значи дека одма е најдобар. Камерата не го прави телефонот... има и други работи. Ако е за камера работата, ќе си земеш добра дигиталка и шибаш.

Приметувам цело време го форсират со камерата (дека само со тоа можат да се пофалат), ама со другиве работи?

Според мене телефон на годината е Samsung Galaxy Note II N7100

Абе океј, за камера дефинитивно има најдобра, ама тоа не значи дека одма е најдобар. Камерата не го прави телефонот... има и други работи. Ако е за камера работата, ќе си земеш добра дигиталка и шибаш.

Приметувам цело време го форсират со камерата (дека само со тоа можат да се пофалат), ама со другиве работи?

Со сигурност е телефон на годината. (y)

Да де, го форсираа и со фејк примерок на видео, демек снимено со неговата камера, па кога ги провалија не знаева кај да се почешаат Nokia. :LOL: Голем маркетингшки пех им беше тоа. :)

Да де, го форсираа и со фејк примерок на видео, демек снимено со неговата камера, па кога ги провалија не знаева кај да се почешаат Nokia. :LOL: Голем маркетингшки пех им беше тоа. :)
А што мислис другиве поарни се сите се исто срање :drk:.Само ме изненади HTC 8x некако ми се бендиса телефончето а има и исти карактеристики си 920 нокија само помал екрани 4.3“:D

Телефонов ќе биде 599$
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 22:50 ---
Ама не секаде чекаме официјално :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom