Не те карам, само што 6280 нема 16 милиони бои - а верувај тоа премногу игра улогам еден од поглавните фактори за некој да го купи телефонот е и дисплејот, која слика само ја вади...6280 не ме карај ако не сум во право
Сепак си е до вкусот. Мој личен избор би бил 6280 (верувам и твој).Не те карам, само што 6280 нема 16 милиони бои - а верувај тоа премногу игра улогам еден од поглавните фактори за некој да го купи телефонот е и дисплејот, која слика само ја вади...
Ако е за тоа тогаш и 6300 му е најблизок а е поефтин за скоро 50 евра од него. Ама сепак неможеш да кажеш дека може да има подобар телефон од него за слични пари, секој телефон е претстава сам за себе, 6300 е најсличен на него но не и ист. Значи освен дизајн има и некои ситници што други нокии не би ги имале, пример менувањето на панелот, една мала лајсничка го менува телефонот многу.
Помала меморија :raz: јас колку што знам 6280 има 5 или 6мегабајти само меморија од кое телефониските апликации зимаат некои 2-3 мегабајти само хаха додека овој има 30тина мегабајти своја меморија.Сепак си е до вкусот. Мој личен избор би бил 6280 (верувам и твој).
И prism-от има недостатоци во споредба со 6280
-Нема 3G
-Нема Инфраред
-Помала меморија
За тоа што велиш дека телефон со интерна меморија работи подобро не се согласувам. Предпоследен телефон ми беше нокиа 6230i и со полна интерна меморија работи МНОГУ БАВНО, дури чекав по 15 сек. да ми отвори слика. Откако си купив ММС од 512мб и префрлив се на неа, телефонот работеше побрзо со +70 песни на него. Татко ми има D900 и го има истиот проблем.Помала меморија :raz: јас колку што знам 6280 има 5 или 6мегабајти само меморија од кое телефониските апликации зимаат некои 2-3 мегабајти само хаха додека овој има 30тина мегабајти своја меморија.
Ама тоа не игра голема улога, затоа што мемориските картички ја заменуваат телефонската меморија - во секој случај, зависи како гледаш на тоа. Оти телефоните што имаат своја internal меморија поголема - велат и подобро работеле
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1199&idPhone1=2017
друго - ајде да ја споредиме големината 6280 во склопена положба можеби е малце помал но во целосна положба е скоро 2 пати поголем, Од страна на дефектите, 6280 има потрошни материјали како лизгачите и флет кабелот како и да е се е до вкус.
п.с. не заборавај 16 милиони бои, се надевам си видел некогаш телефон со таков дисплеј. Па да критикуваш
се читаш што пишуваш!За тоа што велиш дека телефон со интерна меморија работи подобро не се согласувам. Предпоследен телефон ми беше нокиа 6230i и со полна интерна меморија работи МНОГУ БАВНО, дури чекав по 15 сек. да ми отвори слика. Откако си купив ММС од 512мб и префрлив се на неа, телефонот работеше побрзо со +70 песни на него. Татко ми има D900 и го има истиот проблем.
Ваљда за подобро работење сметаш и побрзо работење.
Мислеше дека се што пишав прочитав од интернет?се читаш што пишуваш!
За ова си у право признавамОсвен тоа и покрај тоа што имаат опција за директно примените фајлови да идат во мемориска картичка, сепак голема предност е да идат и директно во телефон.
+ ако сте приметиле, ставаш мп3ка за звонење која се наога во мемориската картичка, ако ја извадиш мемориската и ја вратиш после извесно време назад звонењето ке се ресетира и ке биде стандардното. а замисли со телефон од 6мб своја меморија неможеш ни 2 мп3ки да стаиш.
за тоа уствари и служи интерната меморија, фајловите кои секогаш ти се битни да ти бидат секогаш и активни.