Не те карам, само што 6280 нема 16 милиони бои - а верувај тоа премногу игра улогам еден од поглавните фактори за некој да го купи телефонот е и дисплејот, која слика само ја вади...6280не ме карај ако не сум во право
![]()
Сепак си е до вкусот. Мој личен избор би бил 6280 (верувам и твој).Не те карам, само што 6280 нема 16 милиони бои - а верувај тоа премногу игра улогам еден од поглавните фактори за некој да го купи телефонот е и дисплејот, која слика само ја вади...
Ако е за тоа тогаш и 6300 му е најблизок а е поефтин за скоро 50 евра од него. Ама сепак неможеш да кажеш дека може да има подобар телефон од него за слични пари, секој телефон е претстава сам за себе, 6300 е најсличен на него но не и ист. Значи освен дизајн има и некои ситници што други нокии не би ги имале, пример менувањето на панелот, една мала лајсничка го менува телефонот многу.![]()
Помала меморија :raz: јас колку што знам 6280 има 5 или 6мегабајти само меморија од кое телефониските апликации зимаат некои 2-3 мегабајти само хаха додека овој има 30тина мегабајти своја меморија.Сепак си е до вкусот. Мој личен избор би бил 6280 (верувам и твој).
И prism-от има недостатоци во споредба со 6280
-Нема 3G
-Нема Инфраред
-Помала меморија
За тоа што велиш дека телефон со интерна меморија работи подобро не се согласувам. Предпоследен телефон ми беше нокиа 6230i и со полна интерна меморија работи МНОГУ БАВНО, дури чекав по 15 сек. да ми отвори слика. Откако си купив ММС од 512мб и префрлив се на неа, телефонот работеше побрзо со +70 песни на него. Татко ми има D900 и го има истиот проблем.Помала меморија :raz: јас колку што знам 6280 има 5 или 6мегабајти само меморија од кое телефониските апликации зимаат некои 2-3 мегабајти само хаха додека овој има 30тина мегабајти своја меморија.
Ама тоа не игра голема улога, затоа што мемориските картички ја заменуваат телефонската меморија - во секој случај, зависи како гледаш на тоа. Оти телефоните што имаат своја internal меморија поголема - велат и подобро работеле![]()
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1199&idPhone1=2017
друго - ајде да ја споредиме големината6280 во склопена положба можеби е малце помал
но во целосна положба е скоро 2 пати поголем, Од страна на дефектите, 6280 има потрошни материјали како лизгачите и флет кабелот
како и да е се е до вкус.
п.с. не заборавај 16 милиони бои, се надевам си видел некогаш телефон со таков дисплеј. Па да критикуваш![]()
се читаш што пишуваш!За тоа што велиш дека телефон со интерна меморија работи подобро не се согласувам. Предпоследен телефон ми беше нокиа 6230i и со полна интерна меморија работи МНОГУ БАВНО, дури чекав по 15 сек. да ми отвори слика. Откако си купив ММС од 512мб и префрлив се на неа, телефонот работеше побрзо со +70 песни на него. Татко ми има D900 и го има истиот проблем.
Ваљда за подобро работење сметаш и побрзо работење.
Мислеше дека се што пишав прочитав од интернет?се читаш што пишуваш!
За ова си у право признавамОсвен тоа и покрај тоа што имаат опција за директно примените фајлови да идат во мемориска картичка, сепак голема предност е да идат и директно во телефон.
+ ако сте приметиле, ставаш мп3ка за звонење која се наога во мемориската картичка, ако ја извадиш мемориската и ја вратиш после извесно време назад звонењето ке се ресетира и ке биде стандардното. а замисли со телефон од 6мб своја меморија неможеш ни 2 мп3ки да стаиш.
за тоа уствари и служи интерната меморија, фајловите кои секогаш ти се битни да ти бидат секогаш и активни.