Нокаут фаза (финале КАТАР-ФРАНЦИЈА)

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Што не се буневте кога за нас играа Кастратовиќ, Кисељева, Радуловиќ, Чупиќ, Платон итн. :D

Или кога игравме Европско/Светско во ватерполо :свиркам:
Македонска работа.A ватерполото не ми го чепкај уште срце ме боли што ја сопреа златна репрезентација се радувавме постојано на успеси е топ 8 у свет бевме а базен асален немаме.

Odlicno si ja iskoristija ulogata na autsajder.
Dobro gi spremil Rivera.
Stariot e masina.
I posle ke recat ne bilo so do trenerot.
Ostavete sudii,pari,premii,ako ne izvadis taktika za mecot i nemas igra za sekoj protivnik dzabe e.
Sekoja cest.
.

Тоа е тоа. Сите се како пари и судии, не дека немаа судиска помош на првенствово, ама ако си слаб џабе ти се и судии. Судиите можат да ти донесат победа ако си бар на ниво на противнкот. А реалноста е дека Катарциве и без судиската помош играат прејако.

Никој не го споменува Ривера а човекот пред 2 годино освои СП. Не е само до играчите. Еве и ПСЖ ги купи суперѕвездите али имаат шутрак за тренер. Ненормално добро ги има уиграно Капоте и Марковиќ, т.е. има фантастични акции за нив по кои остануваат со простор за шут. Замисли да имавме такоа позиција за Кире ко што му се прави на Марковиќ.

Преседанот тука е во тоа што со парите купија организација, играчи и тренер, што им нудат вонземски премии и награди, али тоа не им ја поништува добрата игра која реално ја имаат и без судии.

На ракометов му треба реформи во однос на судење и контрола од корупција. Којзнае шо ќе праат во 2022 Катарциве, којзнае колку милиони имаат фрлено само за да го добијат правото да бидат домаќин. Ти ебам и Начевци и се.

Иначе, овие три поста ги имав букмаркирано:

Не ги кажувам јузерите да не биде педерски, ќе се пронајдат самите колку беа во грешка. :свиркам:
Јас уште стојам на тоа дека Катар ќе го поминевме, посебно што сите зборевте судиите вака судиите така. Денес пољациве што сакаа да им судат на нив пенали и исклучвуања на Катарците за да победат???
Голманите на пољаците во прво полувреме налик на нашиве против Словенија. Скоро ништо да не одбранија, какви голови им даваа катарците од 10тина метри ги бушеа кога немаа што да прават, одбраната им спие, тој франзузинот три гола на ист начин им дава од неприродна позиција т.е од десен бек со шут со десна рака од земја без скок. Тоа левото крило на КАтар им се шеташе у одбрана коа ќше тргне ко да е он плејмејкер и да игра среден бек.

Што не се буневте кога за нас играа Кастратовиќ, Кисељева, Радуловиќ, Чупиќ, Платон итн. :D

Или кога игравме Европско/Светско во ватерполо :свиркам:
Па Радуловиќ што е енглезкиња?

Јас уште стојам на тоа дека Катар ќе го поминевме, посебно што сите зборевте судиите вака судиите така. Денес пољациве што сакаа да им судат на нив пенали и исклучвуања на Катарците за да победат???
Голманите на пољаците во прво полувреме налик на нашиве против Словенија. Скоро ништо да не одбранија, какви голови им даваа катарците од 10тина метри ги бушеа кога немаа што да прават, одбраната им спие, тој франзузинот три гола на ист начин им дава од неприродна позиција т.е од десен бек со шут со десна рака од земја без скок. Тоа левото крило на КАтар им се шеташе у одбрана коа ќше тргне ко да е он плејмејкер и да игра среден бек.

Зашо се издаде бе? :D

Брат, немаше теорија да го тепаме Катар. Ваква одбрана која ни правеше проблеми со Тунис и Босна, овие ја играат пет пати појако. Имаат тренер кој приметува најмали детали во текот на мечот и ги поправа грешките што ги прават неговите играчи. И пред се, имаат бомбардери во Капоте и Марковиќ од кои ние и нашата одбрана, т.е. енологот, бивш министер за одбрана Б.Р. ќе примеше преку 20 гола (од овие двајца).

Ние се посравме со Словенија, која на тацна ни се понуди во финишот, не бушеше еден труп ко Јуре Натек, не па овие со ваква одбрана, бекови и потенцијална судиска помош ако им затреба.

Шарич едно време имаше 60 посто ....Шмал 4 одбрани
Контрата кога му ја зедоа топката на Јурецки никаков контакт ---доби фаул
Јурецки му пага топката .,ја факат пак топкат(дупла е) не свират ништо ....
Полу контра Јуркиевич се креват п,пагат тоа се кораци не свират шутират гол ...зошто никој не ги земат во предвид овие ситуации
Бартош Јурецки намерно го закачи левиот бек ...тоа е црвен картон ...
Еее сега и домакините добија подароци .......ама почна утакмицата Полјаците и тренерот ококорени кон судиите

Шарич феноменален

Зашо се издаде бе? :D

Брат, немаше теорија да го тепаме Катар. Ваква одбрана која ни правеше проблеми со Тунис и Босна, овие ја играат пет пати појако. Имаат тренер кој приметува најмали детали во текот на мечот и ги поправа грешките што ги прават неговите играчи. И пред се, имаат бомбардери во Капоте и Марковиќ од кои ние и нашата одбрана, т.е. енологот, бивш министер за одбрана Б.Р. ќе примеше преку 20 гола (од овие двајца).

Ние се посравме со Словенија, која на тацна ни се понуди во финишот, не бушеше еден труп ко Јуре Натек, не па овие со ваква одбрана, бекови и потенцијална судиска помош ако им затреба.
Па не сум буљаш да се срамам или да менувам мислење за два дена. :D
Катар имаат тројца играчи бекови кој малце потешко се чуваат Марковиќ, Капоте и тој французинот и Шариќ на голот, и многу полесно е нив да ги запреме, одколку 16те играчи на Словенија.
Убава изјава имаше дадено словенечкиот тренер вика: „ Кога македонците ќе ја стегнеа одбранта, јас го менував нападот и ритамот со менување на повеќе играчи“. А Катар што ќе смени, кој ќе ги замени според мене главните играчи Капоте и Марковиќ? А се знае многу добро дека Марковиќ лесен е за чување, со еден фластер ние ќе го решевме многу лесно него.
Јас у што сакате ќе се калдам дека многу полесно ќе поминевме со Катар него со словенците.
Единствена предност на Катар е Ривера, сварно свака му част ги спремил одлично Катарците.

Никад немаше да ги пројдеме никад. Со Словенците ја имавме шансата ја заебавме толку.

Каква срамота, минимум 3 пати не ги исклучија Катарците, мин 1 не требаше да бидат исклучени Пољаците, да не збориме за престапот на Марковиќ во клучниот момент кога им го признаа голот, греота за Полска заслужи финале. После вакви натпревари спортот воопшто треба да се укине

На крајот на првенствово Катар и награда за fair-play ќе добиет, 2 исклучувања во 2 натпревари :lolzz:.

Контрадикторно.
А тоа дека се спремни збор нема ,колку ида тепомагаат судиите ако си камен едвај 1/8 ќе стигнеш
Namerno taka napisav.
Zosto ne e samo sudiskata pomos presudna.
I nie so Slovencite imavme perfektno pro-makedonsko sudenje,eden kup isklucuvanja imaa Slovencite,pa nisto ne iskoristivme,posebno vo odbrana.
Katar maksimalno ja koristat sekoja topka so ke im ja dodelat.
I za ova treba nekoj da te spremi.
Zatoa spored mene apsolutno zasluzeno se vo finale.
Germancite i Poljacite greskite treba da si gi baraat kaj niv.
Prvite neka naucat kako da dadat golovi od kontra eden na eden so Saric ,drugite neka ja povtorat uste ednas lekcijata kako se igra odbrana,posebno na sredina.[DOUBLEPOST=1422642005][/DOUBLEPOST]Ne se od ovaa planeta Francuzite.
Po,po masini.

Па не сум буљаш да се срамам или да менувам мислење за два дена. :D
Катар имаат тројца играчи бекови кој малце потешко се чуваат Марковиќ, Капоте и тој французинот и Шариќ на голот, и многу полесно е нив да ги запреме, одколку 16те играчи на Словенија.
Убава изјава имаше дадено словенечкиот тренер вика: „ Кога македонците ќе ја стегнеа одбранта, јас го менував нападот и ритамот со менување на повеќе играчи“. А Катар што ќе смени, кој ќе ги замени според мене главните играчи Капоте и Марковиќ? А се знае многу добро дека Марковиќ лесен е за чување, со еден фластер ние ќе го решевме многу лесно него.
Јас у што сакате ќе се калдам дека многу полесно ќе поминевме со Катар него со словенците.
Единствена предност на Катар е Ривера, сварно свака му част ги спремил одлично Катарците.

Види, да ја имавме гранитната одбрана од ЕП2012 и килавиот напад, да. Ќе ти држеше целиот муабет. Ама овде имавме мизерна одбрана.

Прв пат бевме во ситуација да бараме селекција со која би се надигрувале кој ќе даде повеќе голови, него некоја со која ќе играме помртво. Не моеш двајцата да ги маркираш така добро. Реков, просечни бекови ко Јуре Натек и Бичаниќ не бушеа, не некој поагилен.

Нејсе, криминално лоша одбрана играат Македа и Виван Морос. Овој вториов и му ја пукнаа главата, можда ради тоа. Мора да се освестат или да пробаат со друга одбрана Шпанците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom