No Реципроцитет, No соживот

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
F

FilipMacedon

Гостин
Значи откако го прегледав интервјуто со Љубе ми стана јасно дека веќе не го потценува рамковниот,туку напротив сега вели дека тоа е и победа за Македонците,но како и да е Љубе во својот речник почна да употребува зборови како Албански пријатели ,нашите Албанци и др.Тоа е се во ред ,но кај мене лично се создава проблем што никогаш не сум слушнал како Али Ахмети го вели истото за Македонците,туку напротив додека беше опозиција велеше и спротивно од тоа
Значи ако овој соживот кој го експонираат нашите политичари значи вакво нееднакво почитување,тогаш јас го одбивам овој соживот,одбивам да станувам заложник на некои неисполниви идеи,одбивам да сум експериментално глувче на западните сили,одбивам да сум роб
Моето го кажав ,а за вас незнам

Лошо е кога определени личности се идолизираат...
Болно е треснувањето одземја при освестувањето.

Значи откако го прегледав интервјуто со Љубе ми стана јасно дека веќе не го потценува рамковниот,туку напротив сега вели дека тоа е и победа за Македонците,но како и да е Љубе во својот речник почна да употребува зборови како Албански пријатели ,нашите Албанци и др.Тоа е се во ред ,но кај мене лично се создава проблем што никогаш не сум слушнал како Али Ахмети го вели истото за Македонците,туку напротив додека беше опозиција велеше и спротивно од тоа
Значи ако овој соживот кој го експонираат нашите политичари значи вакво нееднакво почитување,тогаш јас го одбивам овој соживот,одбивам да станувам заложник на некои неисполниви идеи,одбивам да сум експериментално глувче на западните сили,одбивам да сум роб
Моето го кажав ,а за вас незнам
Da?
Ama zs be ne me sakas i mene? :( Zs?
Aj kazi deka me sakas :( plsssssssssssssssssss :(:(:(
Glej i pesna ke otpeam :

" Bolen lezam mamo mori
Srcevo mi gori
Srcevo mi gori mamo
Filip ne mi zbori..... " :( :(

Sega?

Kako i da e, za mnogu godini neka ni e...

Quark што скокаш, саншајн? Темата е многу на место и прашањето кое не е поставено јасно се гледа.
И моето мислење е дека единствената причина поради која во Македонија не може да постои, бар засега, толку многу зборуваниот соживот, е тоа што од страна на Албанците нема никаква желба за такво нешто. И не зборувам за поединци, небитно е. Глобално, немате ни потреба ни намера да живеете со нас, не е така?
Нас лесно не убедуваат што сме и што треба да правиме. Еднаш во 45та ни кажаа што треба да сме и со кој треба да сме и ние дури и среќни си бевме со тоа... Сега мислиш не би не убедиле дури и да неќеме дека добро е да живееме со вас во љубоф и пријателство?

Ima sozivot, no ima i takvi koi ne sakaat da ima sozivot, nitu zivot, tuku zivotarenje, a so cel i natamu vrz nas grb, maka i pot da se bogatat.

Od site boi, rasi, feli, veri itn.

Picka li im majcina na takvite.

Лицемерно е однесувањето на Љубе откако се врати од Хаг, посебно во однос на 4те Хашки случаи.

Во секој случај, немора да има некаков идеален соживот или хармонија меѓу нас и Албанците, но... има една битна работа која треба да ја признаеме.

Албанците на ваков или онаков начин, правилен неправилен сеедно, знаат и делуваат да ги остварат целите.

Подобро е да ги држиме како пријателски народ, да бидат нашите “кучиња“ без навреда ова, туку во смисла да ја искористуваме и ние нивната позиција во соседните земји -Грција за да нив ги касаат.
Т.е. да се поддржуваме на взаем и ќе имаме двојна корист.
-Соработка.

Албанците се многу незгодни, пред се поради бескомпромисноста како работат сложно. Нема работа што неможат да ја средат. :toe:
Во моментов најдобар излез е да се седне на маса и да се постават контурите на идното заедничко делување, но без условувања од нивна страна во однос на некои територијални претензии.

Секогаш двајца се подобри отколку сам. А против Грција имаме заеднички интерес.

Недоверба секогаш ќе има меѓу нас и секогаш постојат начини да се разниша, но ако постои цврст договор ова може да профункционира.

Што друго би можеле да правиме, кој би бил подобар начин?

Нема, бидејќи ниту можеме да ги иселиме и да им забраниме овде да живеат, ниту сакаме вечна нетрпеливост и војни меѓу нас.

Нема реципроцитет, нема соживот... многу паметно... Соживот не се гради со : трај и трпи, соживот не се гради со перење на мозок у средно преку “Школа на толеранција“ , соживот неможе петко, сретен и стојан да го градат.... соживот треба да градат и мујо и али и рамзи... коа соживотот го градат петко, сретен и стојан тоа му иде правење будали од себе .. како што ние моментално правиме будали од нас... е сеа коа дотичниве будали: петко, сретен и стојан ќе ги кренат малку на шутови мујо, али и ремзи овие последниве ке се почешаат малку и ке ја треснат главата од ѕид па може и овие првиве тројца нема да прават повеќе будали од себе... ама последниве и да ја треснат главата нема ништо да осетат следствено на тоа ке му дојде= заеби соживот

Quark што скокаш, саншајн? Темата е многу на место и прашањето кое не е поставено јасно се гледа.
И моето мислење е дека единствената причина поради која во Македонија не може да постои, бар засега, толку многу зборуваниот соживот, е тоа што од страна на Албанците нема никаква желба за такво нешто. И не зборувам за поединци, небитно е. Глобално, немате ни потреба ни намера да живеете со нас, не е така?
Нас лесно не убедуваат што сме и што треба да правиме. Еднаш во 45та ни кажаа што треба да сме и со кој треба да сме и ние дури и среќни си бевме со тоа... Сега мислиш не би не убедиле дури и да неќеме дека добро е да живееме со вас во љубоф и пријателство?
Ne skokam bubregu moj, ne skokam dzigeru moj....
Onaka samo rastazeno preku pesna go prasav filipa zs nejke so mene da pie pivo u Irish....:toe:
Filipa koj go slusnal brat Lube kako so ljubov zboruva za albancite i kako ne go slusnal istoto Ali da go kaze za makedoncite.
Pa koj u kurac be se Lube i Ali pa da nivnite dela i stavovi go reflektiraat mislenjeto na graganite, a? ( a baska toa sto Ali milion pati ima povtoreno deka sme zaedno vo ovaa nasa mila drzava, i treba ko takvi da ziveeme, zaedno, ama nejse...)

Velis deka ne e mozen sozivot zatoa sto kaj albancite ne postoi zelba za toa a? A vaka jas tebe da te prasam nesto, onaka direktiva: src, kolku albanci si sretnala vo zivotot, so kolku albanci si piela kafe vo tvojot zivot, sto i kolku znaes ti za albanskata kultura, tradicija, mentalitet, ama ne od rekla kazala, tuku samata neposredno da si zapoznaena so niv a? Pa da mozes onaka nonsalantno da nosis zaklucoci, a?

Milo moe, albancite da ne sakaa sozivot odamna ke go nemase, veruj mi, ama sfati deka sega za sega ne e toa zacrtano, ne e vo listata na zelbite. Drug pat odbraa albancite. Pa majku mu stara uklucete toa klikerite malku, pogolemata, pogolemata slika obidete se da ja vidite...

Da te ubedat vo nesto.... ne znam pankreasu moj, mene ama bas nikoj ne moze vo nisto da me ubedi, nit da sakam nit da mrazam, za tebe ne znam... Ako nejkes nejkes, ako dozvolis da te ubedat deka sakas togas si ovca, so da ti kazam drugo :toe::toe:
Ama toa za tebe, samo za tebe, vo nikoj slucaj ti ne mozes vo moe ime da zboris i da tvrdis so ja sakam ili ne sakam.

Ljubim te karanfilu moj, mcuk mcuk .....:):):):):)

Ne skokam bubregu moj, ne skokam dzigeru moj....
Onaka samo rastazeno preku pesna go prasav filipa zs nejke so mene da pie pivo u Irish....:toe:
Filipa koj go slusnal brat Lube kako so ljubov zboruva za albancite i kako ne go slusnal istoto Ali da go kaze za makedoncite.
Pa koj u kurac be se Lube i Ali pa da nivnite dela i stavovi go reflektiraat mislenjeto na graganite, a? ( a baska toa sto Ali milion pati ima povtoreno deka sme zaedno vo ovaa nasa mila drzava, i treba ko takvi da ziveeme, zaedno, ama nejse...)

Velis deka ne e mozen sozivot zatoa sto kaj albancite ne postoi zelba za toa a? A vaka jas tebe da te prasam nesto, onaka direktiva: src, kolku albanci si sretnala vo zivotot, so kolku albanci si piela kafe vo tvojot zivot, sto i kolku znaes ti za albanskata kultura, tradicija, mentalitet, ama ne od rekla kazala, tuku samata neposredno da si zapoznaena so niv a? Pa da mozes onaka nonsalantno da nosis zaklucoci, a?

Milo moe, albancite da ne sakaa sozivot odamna ke go nemase, veruj mi, ama sfati deka sega za sega ne e toa zacrtano, ne e vo listata na zelbite.
Drug pat odbraa albancite. Pa majku mu stara uklucete toa klikerite malku, pogolemata, pogolemata slika obidete se da ja vidite...

Da te ubedat vo nesto.... ne znam pankreasu moj, mene ama bas nikoj ne moze vo nisto da me ubedi, nit da sakam nit da mrazam, za tebe ne znam... Ako nejkes nejkes, ako dozvolis da te ubedat deka sakas togas si ovca, so da ti kazam drugo :toe::toe:
Ama toa za tebe, samo za tebe, vo nikoj slucaj ti ne mozes vo moe ime da zboris i da tvrdis so ja sakam ili ne sakam.

Ljubim te karanfilu moj, mcuk mcuk .....:):):):):)

Еден од моите најдобри другари е Албанец. И спред тоа доволно знам. Затоа и кажав дека не зборувам за поединечни случаи, така? Така. Само со него од сите Албанци кои ги знам сум блиска... А со повеќемина имам кафе пиено:) Со едниот и проект за факултет правиме па прилично време проаѓаме заедно, он е Албанец од Тирана кој студира во Фр.
Е сеа, за да не дрвам за целиот твој пост (премногу биологија) ќе се задржам само на она кое го ценам како важно, ако?
Дали убаво те сфатив и дали според тебе постои соживот во Македонија? Зашто, јас во никој случај не би се согласила дека ова е соживот. Трпење - да. Помирување - да. Дури можеби и безволност... Ама не и соживот. Друго е повременото фејкање и исклучоците, од двете страни.
Тоа и кажав, тебе не те убедуваат... Јасно ми е.. И да, овцички сме... Очигледно. Тука јасно е дека пробуваше да протнеш на мала врата навреда некаква си, ама не запали, совршено се согласувам со твоето мислење. Не се вреѓам од факти.
Љубофта е взаемна.

Со шиптариве наши да се сакаме,нема да се сакаме никогаш.Да се трпиме,можеби,под услов да престане рајава да се раководи според политички директиви,и наша и нивна.А тоа што си имаме многи недокажани работи тоа е факт.

Ukokavajte Quark-ovi, nemate pojma kako pozitivno vlijae na zivotot :) :) namaluvate "neutronski" napon i sabajle se budite svezi i orni za ZIVOT...!!! :) ( sozivot e inaku komunjarska izmislena kategorija za da.....narod jade trici, za da ne svati deka postoi i leb pa da im e...mater :) )

реципроцитет??? ај да збориме за реципроцитет...

Тоа ти е..кога ке му дозволиш на некој незаконски да постави статуа од 4 метри а тој ке ти врати со кршење на 30 сантиметарска плоча на карпалак....

Па тоа е знак дека ние сме слаби Македонцки.:toe:Во Естонија 40 % Руси немаат право на глас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom