Нибиру, Сумериjци и Анунаки

• Креатор на темата Креатор на темата Orion2
  • Време на започнување Време на започнување
Хептаграм XI - Во ред, како би го категоризирал твоето убедување? Сигурно не како фантазија нели?

Кои мои убедувања? :)
Јас 150 страници пишувам на „мојата“ тема па не ме разбравте и си заминавте, тука да одам оф-топик? :) Ма неее, јас дојдов, му коментирав на момакот, вие продолжете си слободно... јас го решив тоа што ме заморуваше и што сметав дека е погрешно и преведено и погрешно земено за да се докажуваат работи од фантастиката.
ТИ ме напна со етика да не се смеам на неговиот пост :)

Да ти кажам? Што, фала ќе ми речиш?
Не бре, добар си ти со Енки и Тиамат и Демијурзите на гностиците... :) У реду је...
Нема што да претпоставуваме... добра приказна за пред спиење и за спиење е твојата сказна и човештвото!
Од мене одговор не добиваш на оваа тематика за светите книги, момак :) Што имаш ти со нив? Ништо... светите работи останале свети бидејќи не се профанизирани низ еоните!! Јасно е?

Ти се плашиш да кажеш било што....оти бе море?
Ти си бре Бог.....како тоа се плашиш од некакви "виши сили"?
Taka ли се договори со нив? :D

Ти се плашиш да кажеш било што....оти бе море?
Ти си бре Бог.....како тоа се плашиш од некакви "виши сили"?
Taka ли се договори со нив? :D

Не ме прочита изгледа и си зборуваш глупости, не така да не се караме еј. Во договор сум со „нив“ нели :нинџ: , тие земаат, тие даваат! Пази малку :)

Ај да повториме што реков јас (за да не додаваш зборови на моите писанија, од такви ко тебе што додаваа и толкуваа налудничаво, сега сме овде кај што сме):
Светите работи останале свети бидејќи не се профанизирани низ еоните!! :love:
Сега појасно?
Сакаш Енки и Анунаки? Слободно... :) Мене не ми смета, подобро тоа отколку света работа да се дрдори на пазар! Мое мислење.

Не ме прочита изгледа и си зборуваш глупости, не така да не се караме еј. Во договор сум со „нив“ нели :нинџ: , тие земаат, тие даваат! Пази малку :)

Ај да повториме што реков јас (за да не додаваш зборови на моите писанија, од такви ко тебе што додаваа и толкуваа налудничаво, сега сме овде кај што сме):
Светите работи останале свети бидејќи не се профанизирани низ еоните!! :love:
Сега појасно?
Сакаш Енки и Анунаки? Слободно... :) Мене не ми смета, подобро тоа отколку света работа да се дрдори на пазар! Мое мислење.

Хахахахх не може човек лесно да пробие до твоите извори покрај се. Не е тоа со профанизирањето што ги прави свети.....не ме маткај, и јас и ти знаеме. Ако беше така овој- http://www.wingmakers.com/ материјал е најсвета работа, сигурно 99,9% што ќе го отворат линков не ни чуле дека постои. А има тони и тони материјал :)
Просто е прашањето Хептаграм.....од луѓе ли е материјалот?

Не, ти не знаеш. Воопшто не е просто прашањето. Не го разбираш истото а го прашуваш, навидум мудрец ќе се правиш. Затоа ти дадов таков одговор... да си седиш кај што ти е местото... Енунаки и Енки и останатите...

И не ме разбираш што ти зборувам, се гледа... ај, бркај фантоми и Енунаки сказни. Јас бегам од тука ;) Дојдов и завршив по што бев дојден (научивте дека може некој и да измислува сказни тука), ова е без веза муабет за мене сега :)

Не, ти не знаеш. Воопшто не е просто прашањето. Не го разбираш истото а го прашуваш, навидум мудрец ќе се правиш. Затоа ти дадов таков одговор... да си седиш кај што ти е местото... Енунаки и Енки и останатите...

И не ме разбираш што ти зборувам, се гледа... ај, бркај фантоми и Енунаки сказни. Јас бегам од тука ;) Дојдов и завршив по што бев дојден (научивте дека може некој и да измислува сказни тука), ова е без веза муабет за мене сега :)

Не сакаш да кажеш...не е битно, и порано било исто :)
И јас отидов, да потрчаме малку не е лошо.

Кои мои убедувања? :)
Јас 150 страници пишувам на „мојата“ тема па не ме разбравте и си заминавте, тука да одам оф-топик? :) Ма неее, јас дојдов, му коментирав на момакот, вие продолжете си слободно... јас го решив тоа што ме заморуваше и што сметав дека е погрешно и преведено и погрешно земено за да се докажуваат работи од фантастиката.
ТИ ме напна со етика да не се смеам на неговиот пост :)

Отиде и премногу оф топик, наместо да ми одговореше на прашањето. Во иднина, земи и ти прочитај нешто плус пред да се најавиш а темава, како што ме тераше ти на твојата, за телеМИТството да читам пред да пишувам :).

Многумина сметаат дека Телемата е Телетабиси за возрасни, па ете не ти го плескаат тоа во лице. Ако некој згрешил во некаков превод, поправи го, не мора да му ги исмеваш верувањата/убедувањата.
Ако бројот на истомисленици беше валидноста на аргументите, сега ти ќе требаше да висиш на некоја бесилка.

На темава ништо не е оф-топик! Како што читам јас!
Тора, Анунаки, Нефилим, Вавилон, жртвување деца на Баал, ДНК на богови, инжињеринг на клетки... сето тоа оди во еден кош тука нели?
Тората крие тајни за ДНК и вонземјаните, пренесени од Вавилон со заробувањето на евреите, па тука имаме туѓи богови (Молох на пример кој што сакал деца за жртва), каде што и епот за Гилгамеш и големата потрага по вистина и бесмртност која води кон нашите родители, надвор од оваа планета...
Како сум оф-топик?

Бидејќи сето тоа е поврзано, некако, мистериозно... според момчакот што јас го исмеав и го поправив во врска со тоа јас што знам...
Нибиру е планета, со богови? Со интелегентни битија кои те креирале? Не може да е симбол само? Зборуваме за фантастика...

Што се мешаш ти кога јас некој друг цитирам и тоа да ми продаваш етика?
Хм?
Те погоди напишаното...? Ми велиш да читам? Читам фантастика, не му се сеќирај, само не ја доведувам на ниво на реалност! ОК? Ок :)
Ти немора ништо да читаш, никој не те тера... терањето нешто да се прави е за робови! :) И оние, кои се инжињеринг на едни други, понапредни! И ако имаш маки со телемата и со мене, ПП момак или не се заморувај воопшто со истата и со мене :)

Што се мешаш ти кога јас некој друг цитирам и тоа да ми продаваш етика?

Бидејќи ако темата не беше за мешања ќе беше меѓу вас двајцата, и можевте истото по пп да си го средите. Чим си пишал тука, биди сигурен дека некој ќе те цитира, и "'ќе ти продава етика". Ако ти па ја имаше, што се засекира толку? :D

Те погоди напишаното...? Ми велиш да читам? Читам фантастика, не му се сеќирај, само не ја доведувам на ниво на реалност! ОК? Ок :)
Ти немора ништо да читаш, никој не те тера... терањето нешто да се прави е за робови! :) И оние, кои се инжињеринг на едни други, понапредни! И ако имаш маки со телемата и со мене, ПП момак или не се заморувај воопшто со истата и со мене :)

Ме погоди односот, не напишаното. Со напишаното можеш детски да се прчиш колку сакаш, а за читање ти зборев нешто вон фантастика и телеМИТски книги :). Водење лајфстајл преку телема не ми е ништо поинакво од водење живот според Библијата/Куранот. Сите одговори на универзумот не ги има во една, неколку, колку и да се книги.

А работите кои ги тераш филозофски се исто така сомнителни да ги ставаш не само на ниво на реалност, туку и животна филозофија, која ти го насочува животот во една или друга насока. Како што не чини чивотот да ти го диктираат убедувања ни како темава.

Работава е, не биди магарето кое ги исмева ушите на зајакот. Тоа беше се што сакав да кажам. За оф топик пишав зошто ти пиша дека ќе си одел од топик (со одговор од два три збора не знам како, но ајде, знаеш, не сум некој што врши притисок, можеби и немаше одговор?).

Ако бројот на истомисленици беше валидноста на аргументите, сега ти ќе требаше да висиш на некоја бесилка.

Не беше тоа аргумент, ја следев неговата (искривена) логика, да му покажам како звучат работите во тоа светло.

И не мора во се и сешто да ја мешате мојата сексуална ориентација. Обично тоа се случува кога се нема аргументи. Just saying.

Ќе те погодува и понатаму „односот“ во секој случај :)
ТелеМИТ доаѓа од грчки збор и нема врска со МИТ ...
Ама тоа си знаеш ти нели... или пак не? Каков е тој лајфстајл според телемата? Хм? Ќе зборуваме напамет? Не сакам напамет зборување :)

Поеќе те пали анунаки и како ти си генетски производ од некакви си вонземјани отколку телема, разбирам. Чекаме Нибиру и Тиамат. Може и Гилгамеш ќе се појави како супер-човекот на Ниче! Се си бидува, генетскиот код запишан во тората и Liber AL е даден пред 8400 години, само треба страниците добро да се залепат и да се прочита добро во врска со инжињерите на човекот!

Како може да сведуваш фантастика со реалност, па и со философија, и не дај боже со наука? Ок со наука може, добиваш научна фантастика и ете ти, се е можно!
Анунаки и Нибиру не се сомнителни, фантастика се... до кога ќе објаснуваме? Како може да зборувате за тоа како да е ... реалност?

Работава е: не мешајте сешто во манџата за да си најдете оправдување, посебно ако не знаете што пишувате и верувате на секој втор автор по нетот. Колку позабегано е нештото, повеќе верувате дека е вистина. Што е работата?

Велиш: Друго, според тврдењата, Тијамат треба да биде два пати поголема планета од Земјата.
Што е тијамат? Планета?

Каква философија во животот ти ќе изградиш од овие работи, па ги рамниш со моите „сомнителни“ философии и лајфстилови? :) А одозгора велиш на Ipsissimus да не меша во муабетот твојата сексуалност, а ти мешаш сешто (Телема во муабетот) немајќи аргументи, ами само „ти засметал односот“ и тоа неупатен кон тебе!!
Моето „сомнително“ може да се провери, без многу дрдорење за истото, нормално ако сака човек :)

Тоа е муабетот... цената на поправање на грешката беше мое зафркавање на сметка на човекот. Што имаш ти со тоа?

А што ти смета односот мој, што да правиме, мора и тоа некој да го прави :)

Тешко. Поправање, по дома, своите, не туѓинци :)
Тука, само дискусија, што како од каде и што со тоа.
Најбитното: што со тоа.

Разделувањето на Водите слабо нешто со Анунаки. Ако се позамарам со темава, може и други грешки ќе најдам во обидот фантастикава да и се даде некаква философска тежина или реална, ама тоа кога ќе имам време.
Еден пост види што направи, а не пак 11 такви, со однос :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom