П
Пепси_
Гостин
sekoj so svojot pat i izbor me kopka pa mene navecer dali nekoj e so glupa ili grda i obratno..... 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што знам, искрено кога станува збор за коментари за нечиј изглед, особено ако тоа е за човек со кој јас сум одлучила да бидам, апсолутно стисткам mute и ignore на човекот кој збори. Јас ќе ислушам кој што кажува и секогаш мојот збор т.е коментар: “За мене е најубав и најдобар“ е последен. После тоа ретко кој продолжувал да коментира, а ако дополнително коментираат, завршувам со: “Ти одиш со него или јас? Не ни треба тебе да ти е грижа како изгледа или каков е, пошто јас сум таа која оди со него.“ И после ова дефинитивно не сум добивала понатамошни коментари.Абе Крејзи колку и да се обидуваш да се водиш според тоа правило, понекогаш таквите коментари знаат да погодат. Не дека ти го критикуваат вкусот за партнери, туку дека знаеш дека соговорникот ти зборува од инат и љубомора. Е сега, си бил со некој близок и ти јаде трици за некој со кој ќе отидеш на кафе само заради фактот што таа/тој е се уште сам. Јас пак не судам по изглед, се додека не го запознаам дечкото/девојката. Ако е душа од човек и грпка да има, нема збор да кажам. Ама ако е сељачана некоја што се понаша, е тогаш коментирам со цел другарот/другарката да не се заебе. Повеќе коментирам на другари зошто мислам дека машките се тие кои се заљубуваат слепо.
Но во овој случај, треба да се коментира искрено, а не воден од сопствената љубомора и завист. И се коментира само на најблиски луѓе на кои им мислиш се добро, а не на школската од средно која не си ја видел 5 години. Во таков случај културно е да дадеш комплимент, без разлика што мислиш.
Абе Крејзи колку и да се обидуваш да се водиш според тоа правило, понекогаш таквите коментари знаат да погодат. Не дека ти го критикуваат вкусот за партнери, туку дека знаеш дека соговорникот ти зборува од инат и љубомора. Е сега, си бил со некој близок и ти јаде трици за некој со кој ќе отидеш на кафе само заради фактот што таа/тој е се уште сам. Јас пак не судам по изглед, се додека не го запознаам дечкото/девојката. Ако е душа од човек и грпка да има, нема збор да кажам. Ама ако е сељачана некоја што се понаша, е тогаш коментирам со цел другарот/другарката да не се заебе. Повеќе коментирам на другари зошто мислам дека машките се тие кои се заљубуваат слепо.
Но во овој случај, треба да се коментира искрено, а не воден од сопствената љубомора и завист. И се коментира само на најблиски луѓе на кои им мислиш се добро, а не на школската од средно која не си ја видел 5 години. Во таков случај културно е да дадеш комплимент, без разлика што мислиш.

Апсолутно НЕ е точно. Воопшто не е битно што чаршијата ќе збори за нечиј изглед, само двајца знаат зошто се заедно и колку се среќни во врската, а чаршијата, градот, комшиите и останати небитни ликови како прво не ни треба да си даваат за право да отвараат уста и да лаат, туку треба да си го гледаат својот двор, како второ, нема зошто јас да се замислувам или да размислувам за малограѓанштини и оговарања. Пази сеа, Трајко, Перса и сличните јадат гурабии на кафе за тоа како изгледам јас или дечко ми и сега јас треба нив да им го мерам паметот (што го немаат) и муабетите (што не ги засегаат) и да си создавам проблеми таму каде што ги нема, а јас фино лепо сум среќна и задоволна во врската... Мислам логикава вришти.ако еден ти каже коментар.или двајца значи од лубомора е
но ако ти го кажат повеке,треба да се замислиш