“Невкусни“ коментари

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
љубомора е то морат да е такво нешо иначе другарот или другарката ќе си пеќутела

Муабетот ми беше .. не со кои зборови вашиот познаник го опишува вашиот партнер .. туку, како вие реагирате во вакви ситуации? Што мислите дека најчесто е причината за таквите “невкусни“ коментари? Дали е можно познаникот да е љубоморен? Што ако станува збор за личност од вашиот спротивен пол? Мислите дека е можно вашиот/та другар/ка да е педер/лезбејка? Или едноставно ја кажува вистината затоа што ви мисли се најдобро? Се замарате ли воопшто?

Воопшто не ме тангираат такви коментари. Не се ни замарам со тоа дали е љубоморна или не таа особа. Едноставно ќе кажам: мене ми е најубав. Едноставно сметам дека тоа не е работа некој да коментира за изгледот на нечиј друг партнер, освен ако не се најдобри другарки/ другари. Да не напоменувам дека луѓето си имаат различни вкусови, убавината е релативна. Сметам дека некој што не ми е особено близок, нема што да коментира за изгледот на дечко ми.

Па и не се замарам многу,многу со тоа што ке речат лугето имам многу само што ни завидуваат и љубоморат, а ни се прат "пријатели" , па затоа и не ми значат мислењата на другите за некоја личност , ако мене ми е убо што има друг да ми "соли" памет.:smir:

Сум ги слушнала муабетиве и тоа од машки, не од жени :)
И секогаш реагирам ретардирано по мерка... Обично мојот контракоментар е во стил на „знам дека сакаш да ме плеснеш, јасно ми е... ама нема да успееш “ :)

Е како може некој така апла да ти вика дека ти е ружен дечкото бе? :icon_lol:
Јас неам срце така да и кажам на некоја другарка, ако ми е грд дечко и во најлош случај ќе си преќутам и нема да дадам „оценка“, ако е добар, секако ќе и кажам.
Мислам малце навредливо е; без оглед на тоа што искреноста треба да е на прво место, во некои ситуации најдобро е вистината да се заобиколи.

Мене никој вака не ми искоментирал, барем не за физички квалитети. Вкус си е вкус, ако сум со него, значи мене ми чини и тоа е важно.

Тоа е тоа, ќе велев битолска работа, па ми текна на еден виц. Ќе велев, македонска работа али ми текна на друг. Битолчани велат ''препулвање'', јас велам, немање свој живот. Затоа само ова...

elitn2.jpg

И да ми искоментираат не реагирам , нивна работа си е како ќе го доживеат мојот партнер . Битното ми е јас како го доживувам , зошто нели покрај се ја сум оној кој треба да го гледа партнерот а не они .. :)

mene postojano mi se desavaat vakvi komentari no veke se trudam da ne se nerviram na niv zosto sum sigurna deka se od luge sto mi zaviduvaat.i ne se raboti samo za izgledot na decko mi tuku i za bilo sto kako na primer"sto ti tekna vaka da se obleces" i posle toa molk nisto ne objasnuva sto i znaci toa VAKA,ili na prasanja ti odgovara nikako i bezbroj drugi slucaevi

Секој човек си има свој вкус и право на мислење. Па сега што он/она ќе каже за него,без разлика која е причината, мене нема баш да ме погоди нивното миселње затоа што не можеме да го делиме сите истото нели? Сепак јас си знам што ми се свиѓа кај дечко ми и зашто сум со него,а таквите коментари нема да променат ништо.

Ne reagiram na glupavi komentari. Koj sto saka moze da misli i zbori ako mene deckoto mi e ok togas ne se zamaram.

Е како може некој така апла да ти вика дека ти е ружен дечкото бе? :icon_lol:
Јас неам срце така да и кажам на некоја другарка, ако ми е грд дечко и во најлош случај ќе си преќутам и нема да дадам „оценка“, ако е добар, секако ќе и кажам.
Мислам малце навредливо е; без оглед на тоа што искреноста треба да е на прво место, во некои ситуации најдобро е вистината да се заобиколи.

Мене никој вака не ми искоментирал, барем не за физички квалитети. Вкус си е вкус, ако сум со него, значи мене ми чини и тоа е важно.
A psolutno se soglasuvam so tebe,i nema sto nekoj nekomu da sudi i da stava oceni za bilo sto.Vo krajna linija ako se sluci toa znaci ili ne ti se prijateli tie ili namerno saka nekoj da ti go gaze egoto.I na krajot na kraistata majka mi moze samo da mi bide kriterium za nesto,a ne moze koj ke mu tekne mene da mi kazuva,ne sum ja polunormalna pa sega cekam mslenje od nekogo.

Да да, се дешава и тоа многу често, али ич не ми чуе пошто за ништо немаат ни причина лошо да кажат.. убајни до убајни!

Сметам дека убавината е релативна работа така да не ми смета ако тој шо е со мене не е лепотан.И маните шо ги има прва че ги забележам јас пошто сум таква-загледувам во се.
А ако тоа како ќе изреагирам зависи од личноста која ми го кажува ова ако е некоја БОШ персона шо не сум ја видела години фино лепо че и кажам да оди у п м....а ако ми е ептен другарка че и објаснам дека не одам со некој само оти ми е убав туку го сакам заради то шо ми е убо со него......толку :P

Ми се нема случено. (Јебеш, немало зошто :icon_lol:) Не, сериозно, не дека луѓето од моето опкружување се толку пристојни и фини, туку мислам дека општо сите порадо би преќутеле, па зад грб би давале невкусни коментари отколку во лице да кажат “грд е, дебел е, не е за тебе“ и слично. Сеедно, и двата случаи се бедни, ама не се вредни за замарање.

Не давам ни јас вакви коментари... Дури и да е најгрдиот дечко на светот, ако ја прави среќна другарка ми, ако ја гледам дека и летаат пчелички и бумбари, ќе бидам и јас среќна за неа. :back:

Не сум се фалел многу кога сум фаќал женски и не сум кажувал многу само на 2-3-ца кој што им веруем, иначе да ми коментирале многу и не се замарам моја женска си е и други нека љубоморат и нека оговараат колку сакаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom