Нешто не е во ред со процесорот?

• Креатор на темата Креатор на темата kengur
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Не знам што му стана што и да отворам работи со 100% и се се успорува.

Вируфче, со здравје да си го носиш:helou:

Вчера го преинсталирав PC то:toe:

Го преинсталира PC-то????
Ај елаборирај, молим те.

Го форматирав, се инсталираше нормално ги исталирав сите драјвери и сите програми што ги користам и нешто кочи. Процесотот работи со 100%, температурата е добра не му е висока 32. Незнам шо му стана одеднаш.

Провери во таск менаџер кој процес користи толку CPU (максимум) и кажи ни го неговото име.

Провери во таск менаџер кој процес користи толку CPU (максимум) и кажи ни го неговото име.

Глеаш сега amvo.exe :)
ениуеј: може и некој регуларен процес да го дупчи процесорот ако овој малигниот го гњави. Не мора да значи.

Најдобро е, си симнуваш process explorer, ги наведуваш сите процеси кои немаат manufacturer и го бараме мадерфакерот.

Реинсталирај го пак, оди чекор по чекор со инсталација на драјвери и програми, така ќе откриеш што прави проблем.

Да погодам - го форматираше само Ц-то :) ... ај пробај и со формат на останатите партиции :)

Можеби е вирус што влегол при инсталација на програмите.... Ако ти е празен компјутерот види форматирај го уште еднаш целиот комп. или види можеби е до Windows CD-то, да не е изгребано и нема некој важен фајл она-тоа.

Ај и јас да се надоврзам на темава за сличен "проблем". Кога ќе уклучам ЦС/фајрфокс/фотошоп процесот работи со 40-50 % cpu usage (за 4-5 табови на фајрфокс истовремено вклучени... да не правиме муабет). Компјутерот е преинсталиран двапати, еднаш само Ц, вториот пат сите 3 партиции (со 2 различни цедиња). И пак на истите игри/програми ми прави проблем. Конкретно кај CS имам едвај 30ина фпс. За графичката ги инсталирав најновите драјвери (од официјалната страна на нвидиа) и пак зеза... Можно е да сум толку баксуз и да сум симнал некои чкљ инсталациони верзии или во прашање е нешто друго :) ?
Процесорот/графичката се исчистени од прашина, и сите делови се проверени и прицврстени на лежиштата. А температурата е некаде околу 40ина степени...
Ideas :)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom