Непознато што вреди да се слушнe

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
ČISTILIŠTE - Crno bele ploče
Bad boy - Čistilište @ Prnjavorstock
Сега пред месец-два имаа свирка во Агора, Куманово. Едно 2-3 години немам слушнато подобра свирка...
Имаат само една студиска снимка. Зошто е тоа така, не знам. На интернет не може да се најде премногу за нив, само знам дека бубњарот е македонец.
:cuc:

ČISTILIŠTE - Crno bele ploče
Bad boy - Čistilište @ Prnjavorstock
Сега пред месец-два имаа свирка во Агора, Куманово. Едно 2-3 години немам слушнато подобра свирка...
Имаат само една студиска снимка. Зошто е тоа така, не знам. На интернет не може да се најде премногу за нив, само знам дека бубњарот е македонец.
:cuc:
Blackplanetrecords вадат добри парчиња. Веќе година ги пратам на фејсбук. Со дел од изведувачите и приватно си живеам, тоа е таа понепозната сцена во Србија.

Ги постирав во пост-рок/панк темана али ајде и овде.
Administration Shocked Him, доста добри.
For A Minor Reflection - Ókyrrð, според мене непознати, од Исланд, пост-рок, солидно. (ако не им е местото во темата слободно избришете)

Овие ги сретнав на Ју-Туб додека пребарував, делуваат како инересен концепт/идеја. Немам преслушано многу од нив, само оваа The Day Of Opening The Tomb, ама ќе пребарам повеќе деновиве.

Aural Holograms - The Day Of Opening The Tomb

I.E.M. - Headphone Dust

Еден од помалку познатите проекти на Стивен Вилсон од Порќупајн. Премалку е признато, а вреди. Иначе I.E.M. е скратеница од Incredible Expanding Mindfuck, едно од најјаките креативни музички имиња.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom