Непожелни гости!

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ми се дешавало вака да ми дојде некој, сама да сум дома, и да брзам за негде.
Ем да каснам, ем уште да ми се закачи некој по дома...
Е последно кога ми се деси тоа, ја откачиф личноста по кратка постапка, еј извини брзам сега, утре одсабајле ќе поминам од дома ти ќе праиме муабет, и крај прича.
А има еден комшија овде под мене и секогаш се смеам, коа ќе дојде кај баба ми на кафе и доаѓа од сабајле кон 12 негде, и седи до 16 негде, убаво ќе се заседи, па баба ми го трпи, го трпи, ништо не му вика, а женава не може ни ручек да си напраи, а он е стар, вдовец, син му си работи по цел ден, па овој нема обврски и си седи ли си седи, нема никаков осет, и често заради него си останувам гладна, од шо баба ми не го направила ручекот заради него:):):):)

Ако ми дојде некој ненајавен, а јас сум пред излегување, ќе кажам дека нема никој дома, а јас дека излегувам. Ако настојуваат да чекаат, веднаш ќе барам некој од моите да си дојде дома.
А другарките не ми идат дома ненајавени.

Ако би ми дошол ненајавен гостин, а јас сум на излегување, не би знаела како да го вратам и ќе останам со него пренервозна во себе. А и немора да е излегување ... општо да сакам да си седам сама по дома, а ми дојде некој, само ќе ме замара тоа дружење, а ич не поштовам такви ситуации. Затоа мојот лек е: не отварам врата ако не чекам некого, па може кој сака и со саати да ѕвони. Да знаете само колку убаво се живее така, ехехеее:vozbud:

Ја као по обичај што сум договорил предходно никад не откажувам, па така да ако нешто сум договорил за искачање а у меѓу време ми дошле ненајавени гости им викам „еј извинете вака, искачам у град ако сакате утре може да се видиме” и нормално ќе си идат зашо ја више искачам.

имам ја еден таков, ако немам планови во тоа време за искачање, неможам да го откачам, тогаш ми чмае дома

Ма не ги е*ам 2% бе ... здраво-чао-на излагање сум и крај на муабетот .. еднаш така .. па уште еднаш и нема да им текне да дојдат ненајавени :pos:

Fala bogu sto nemam takvi drugar(k)i ili dosadni komsii :aplauz:
Ali ako bi imala ic nema da se zamaram so niv. " Ej zdravo! Izvini brzam, se gledame! " :baeh::zlo:

Ne mi se desilo taka da mi se taposaat nepozelni gosti. Najdobrata drugarka znae da dojde nenajavena, ama ona sekogash e pozelna. Ama toa znaat na telefon da mi go napravat. Da me gnjavat 100 saati a ja treba da iskocam :P

I ja ne se sekavam deka mi se desilo takvo nesto. Ako se sluci, 10 minuti ke posedam i posle ke im kazam deka moram da iskacam (i da nemoram) pa ke `izglumam` nesto takvo.

секогаш им викам еј абе баш сеа треба да излезам и ќе влезам да се туширам сеа така да нема да бидам дома и секогаш ми викаат аха епа ок ај другпат :)

Ахх секогаш сум со вакви гости.А башка што мрзам кога ме фаќаат во спиење и ме тераат да станам да им го оклучам пц-то да им донесам кафенце колаче и друго,Али секогаш си наоѓав решение за ваквите или нема да одговарам нека викаат колки сакаат,или ке ставам клуч на врата или ке им ја пратам баба ми да се расправа со нив

NEPOZELEN GOSTIN MI SE KOMSIITE SO ZIVEAT NA ISTI KAT SO MENE

vmd напиша:
NEPOZELEN GOSTIN MI SE KOMSIITE SO ZIVEAT NA ISTI KAT SO MENE
Е, и што?
Можеше да одговориш на темава како што треба, барем да кажеше како се справуваш со нив во ситуации кога ти се дома. Бегаш од просторијата, седиш со нив и кафе пиеш, муабетиш и бла бла друго.

Аман, само на број на постови да се мислело.

Site od drustvoto mi doagaat nenajaveno. Iskreno kaj mene doma e kako avtobuska stanica :) Ne znam zosto no odsekogas e bilo taka da vrvi narod.Kaj mene, kaj brat mi, kaj majka mi i tatko mi. Pa zatoa i sum naviknata na nenajaveni gosti. Ako treba da izlezam za nesto dogovoreno togas kazuvam deka moram da odam i ke se vidime dr den, no ako nemam nisto vo plan sedime kaj mene.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom