Непотребни предмети

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Непотребни предмети има многу Македонски,Физика,Хемија:uvo:

Billa Bong напиша:
Непотребни предмети има многу Македонски,Физика,Хемија:uvo:
Македонски е непотребен предмет? Не сакаш да си го знаеш сопствениот јазик и неговите корени?
dx.gif

vaka so ke ti e muzicko,so ke ti e likovno,so ke ti e vtor jazik,so ke ti e gragansko sega mu istajle na 5oddelencive PRIRODNI nauki zaso ne opteretuvaat olku mi se cini nekoj den na skolo ke umram od dosada neznam ova I USTE NESTO daj be ovie starive nastavnici pustetgi vpenzija aman

JeEnU GiRl напиша:
Pa ne ucat monomi,polinomi,funkcii gluposti zasto znaat deka nikogas nema toa da im zatreba.:helou::icon_lol:

Ne, ne uchat "monomi polinomi funkcii GLUPOSTI" poshto se retardirani, ne za drugo. Poshto tamu vrska nemaat od mnogu raboti, da ne nabrojuvam..
Ne mislam deka ima nepotrebni predmeti! Site predmeti se cakum pakum, sega.. nepotrebni se starite profesori (lichno sum ubeden da ima novi, i normalni profesori pojako obrazovanie ke imame) i dolzhinite na lekciite, gimnazija, eve prosek 12 predmeta (site 4 godini, da recheme), ti treba da pratish 12 predmeta, I toa da gi uchish bez shala, za da imash dobra ocenka.
Ostaj gi ti drugite zemji.. drugite zemji se ponapredni radi drugi raboti, ne radi obrazovanieto, jezda I toa ima golema uloga.
Tuku najjako obrazovanie se znae kaj ima, rusija, i ex-yu prostori, bugarija, I slichno. Zatoa ne rasturaat stranci, gradat privatni shkoli, gledam sega sakaat i privatni osnovni.. pa da vidish "monomi gluposti" koga ke uchat vo 4ta godina na FAKULTET. TOgash ke bideme ponapredni mozhda, neli?
...

Мислам дека во основните училишта предметите си се на место. сепак е ОСНОВНО училиште и МОРА да се учат основите, па од таму се согледува со што сакаш да продолжиш понатаму во животот(на пример, не ми одеше математика-се запишав во општа гимназија). Во средно најнепотребен беше ликовно, според мене. Останатите предмети, пак ќе кажам си беа на место, со оглед на тоа што се добиваат пооширни знаења. Факултет... кај мене на правен(на штулов) учам предмет Компаративно право, кој предмет различни професори различно го толкуваат. Ја учам за некои срања у стилов: Henry IV во 14 век рекол..., Во Франција некојси Де Лисје рекол бла бла бла... тотално небитни ствари, пошто мене у судница еден ден, судијата нема да ме праша за ова. Има и други, ама мислам дека овој беше најнепотребен...

LaVista напиша:
Ликовно е сосема непотребен предмет.. добро е сега почнаа со тоа описното оценување и малце е полесно.
Зашто непотребен,има некој што сака да го учи.Јас цело основно и средно додека другите се маваа со темпери и четки и ја замараа професорката,ја си цртав.Уметноста отсекогаш ме интересирала за разлика од природните науки.А има па некој што ужива кога решава задачи математика.Така да индивидуално е.Добро е да се има базично познавање на предметите али не до толку да се навлегува како за типот што му ја исекле раката у не знам која година.

defendologija na faks. ima li potapa predmet od ovoj?

непотребно е да се има ликовно, музичко ...

Латински.
Потполно непотребен. Почнавме да го учиме оваа година, а догодина ќе го немаме. Па шо ќе ни е тогаш? Една година. Бла.

Фроска, не се сложувам со тебе. Ликовно и музичко се потребни за рекреација и креативност, и за издувување меѓу некои глупи часови како биологија и историја.

Латински е основа на повеќето од странските јазици што ги изучуваш у школо, така да, потребен е, само малце заебан и тежок. :icon_lol:

Да бираме кој ке ни биде втор јазик, а не овде да не тераат да го учиме германскиов.

Мене сите предмети ми се непотребни :S

PSYtisfaction напиша:
Латински е основа на повеќето од странските јазици што ги изучуваш у школо, така да, потребен е, само малце заебан и тежок. :icon_lol:

Абе не реков дека не е, ама ние ќе го изучуваме само оваа година. А шо научивме, само бројки и букви. Да го учевме и догодина немаше да го спомнам, а вака...

mislam hemija ne treba,koj saka hemija neka ide u hemisko

хемија,физика,музичко,ликовно треба да ги има овие предмети ама на пр хемја и физика до 8мо одд а музичко и ликовно до 6то

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom