NeoTV IPTV (Neotel) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.219
Поени од реакции
579
Неотел стартува со нова платформа и нови канали во телевизијата.

IMG_5257.png

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.113
Поени од реакции
1.396
Вау која иновација, телевизијата не е нивна туку на некоја фирма од Прилеп. Очигледно Неотел оди чекор назад

Член од
29 август 2008
Мислења
6.046
Поени од реакции
4.551

Attachments

Член од
24 април 2008
Мислења
11.219
Поени од реакции
12.887
Вау која иновација, телевизијата не е нивна туку на некоја фирма од Прилеп. Очигледно Неотел оди чекор назад
GreenMobile e od Kabelnet,a izgleda imaat udel i vo Neotel...

Прегледај го приврзокот 417263
Наградното прашање гласи:

Зошто одеднаш ги снема НеоТВ пакетите на Неотел од нивниот официјален веб сајт ?

Изгледа после смртта на Трајче Черепналковски од пред повеќе од година дена, неговите наследници или не знаат да раководат со компанијата или планираат да ја обезвреднат за полесно да ја продадат откако наводно не им успеа обидот за продажба на Мтел.

А можеби не би било лоша опција Кабелнет да го купи Неотел, успешно функционираат со години, јас лично мислам дека ако веќе се продава Неотел подобро би било да го купи македонска компанија отколку Мтел, под услов таа македонска компанија да не биде Македонски Телеком - кој не се занимава со купување на други компании, или А1 или Телекабел - од кои само последнава компанија е 100% во македонска сопственост.

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.219
Поени од реакции
579
Neotv ne licese na nisto i mnogu star android koristea i mnogu los interfejs imase aplikacijata.
Ako si napravat dogovor ova da go nudat kako neotv zosto da ne, i da napravea so move tv nemase da bide loso zosto da ne koga e podobro.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.219
Поени од реакции
12.887
Neotv ne licese na nisto i mnogu star android koristea i mnogu los interfejs imase aplikacijata.
Ako si napravat dogovor ova da go nudat kako neotv zosto da ne, i da napravea so move tv nemase da bide loso zosto da ne koga e podobro.
Се согласувам дека треба - или по ново требаШЕ - да инвестираат во понатамошен развој на нивната НеоТВ апликација за Андроид и во понови IPTV рисивери, но пред се` поради квалитетот на ТВ услугата, која ни малку не им е лоша. Единствена маана им е тоа што не нудат опција да се одбере втор или трет аудио јазик, исто како и втор или трет превод за ТВ каналите.

А додека има веб сајт на Неотел кој може да се отвори на речиси секој уред кој има Интернет прелистувач и Интернет пристап, а на кој може да се гледаат НеоТВ каналите од било која локација низ Македонија, на Андроид апликацијата - која колку и да е застарена, сепак е исправна и функционална - може да и` се прогледа низ прсти.

https://live.neotv.mk/

Треба - или по ново требаШЕ - повеќе да инвестираат во ТВ пакетите и во проширувањето на нивната оптичка телекомуникациска мрежа.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Се согласувам дека треба - или по ново требаШЕ - да инвестираат во понатамошен развој на нивната НеоТВ апликација за Андроид и во понови IPTV рисивери, но пред се` поради квалитетот на ТВ услугата, која ни малку не им е лоша. Единствена маана им е тоа што не нудат опција да се одбере втор или трет аудио јазик, исто како и втор или трет превод за ТВ каналите.

А додека има веб сајт на Неотел кој може да се отвори на речиси секој уред кој има Интернет прелистувач и Интернет пристап, а на кој може да се гледаат НеоТВ каналите од било која локација низ Македонија, на Андроид апликацијата - која колку и да е застарена, сепак е исправна и функционална - може да и` се прогледа низ прсти.

https://live.neotv.mk/

Треба - или по ново требаШЕ - повеќе да инвестираат во ТВ пакетите и во проширувањето на нивната оптичка телекомуникациска мрежа.
Опремата е Нокиа андроид тв боксови со андроид 12, со новите понуди ќе има нови 45 канали плус од досегашните што ги нудеше Неотел.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.274
Поени од реакции
8.523
A што менува тоа што смениле име на IPTV понудава?

Колку што видов исти дизајн на менито.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.046
Поени од реакции
4.551
Jas nekolku denovi ja testiram Replay,ne znam kakva bila neoTv app, ova e sosema Ok,nema seckajna i problemi ama na android box i stik ne raboti na Telefon e Ok.
izgleda nivnite android box se namenski...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.113
Поени од реакции
1.396
Не знам што им се случува на Неотел ама ова е чиста глупост и само покажува дека лошо се раководи. Компанија што сама разви ИПТВ платформа за после да понуди решение пд друг провајдер е смешно. Пакетите за интернет им се исто скапи

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.274
Поени од реакции
8.523
Не знам што им се случува на Неотел ама ова е чиста глупост и само покажува дека лошо се раководи. Компанија што сама разви ИПТВ платформа за после да понуди решение пд друг провајдер е смешно. Пакетите за интернет им се исто скапи
Најверојатно е исто скроз само под друго име.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.113
Поени од реакции
1.396
Update на претходниот пост. На страницата на Кабелнет сега дава еден куп опции да избереш град, го Дава и Скопје на пример. Мене ми делува ова како да почнале Кабелнет да продаваат некакви комбо пакети преку Неотел, можда сум грешка

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.274
Поени од реакции
8.523
Според слики кој видов на Google play store и NeoTV и ова новово е исти дизајн.

Името можеби го смениле за да може да го нудат и со другиот оператор, да не биде само под Neotel NeoTV бренд име.

Дизајнот на апликацијата на NeoTV како за 2024 година е безвезе.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2015
Мислења
490
Поени од реакции
245
Jas nekolku denovi ja testiram Replay,ne znam kakva bila neoTv app, ova e sosema Ok,nema seckajna i problemi ama na android box i stik ne raboti na Telefon e Ok.
izgleda nivnite android box se namenski...
Kako uspea da dobies test period za aplikacijata

Kajgana Shop

На врв Bottom