Неоком Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
За факултетов неможам нигде инфо да најдам.. освен инфо од пред 4 години кога се основал.
Знае ли некој нешто за факултетов како е што е. Чини нечини ?
ја само што слушнав дека 500 евра е година и дека немале индекси :)))

И на што пишеле оцени на тоалетна?

незнам незнам :):)
да знаев ке кажев затоа прашувам дали знае некој нешто за факсов :)

епа факултетов се наоѓа после јане сандански (поликлиниката) кога се оди накај американ колеџ...(мислам дека 7 ца оди натаму)...имаат интернет страна и на неа има повеќе информации...
една моја другарка беше запишана таму(се префрли)...и викаше дека не е добар факултет..се жалеше дека нема добри проф. и дека микро и макро економија учат од книгата на таки фити (повеќето знаат колкава е и како е напишана)...и дека книгите не им биле ОК и ред др работи..:nenene::nenene:

епа факултетов се наоѓа после јане сандански (поликлиниката) кога се оди накај американ колеџ...(мислам дека 7 ца оди натаму)...имаат интернет страна и на неа има повеќе информации...
една моја другарка беше запишана таму(се префрли)...и викаше дека не е добар факултет..се жалеше дека нема добри проф. и дека микро и макро економија учат од книгата на таки фити (повеќето знаат колкава е и како е напишана)...и дека книгите не им биле ОК и ред др работи..:nenene::nenene:

микро и макро економија од таки фити е најдобрата книга што можел некој да ја напише... :)

јас у трета учев микро од таа и макро учам сеа у четврта значи толку едноставно напишано а сеопфатно со едно читање ти влага у глава. а професорката што ми е по економија ( нова дојде ) тазе излегла од од факс и викаше дека на економски кај таки фити саат време унапред идат да фатат место за на предавање... пошто човекот е :zver:
:) така да не глеам ништо лошо у тоа да се учи од таки фити :)

не реков дека е лошо да се учи од книгата на таки фити..напротив и јас во 3 учев од таа книга...книгите се гооолеми доста разбирливи но и доста збунувачки ако нема кој да ти објасно добро...тоа дека чекаат кај него за полагање е ОК...чекаат и за предавање..затоа што тоа што ќе го слушнеш од неготи останува во глава засекогаш... :)
целта ми беше друга...очигледно е дека таки фити не предава во неоком...епа како може друг од неговата книга да ти го предаде материјалот што и така е доста обемен со многу примери...50% и повеќе биле книги од автори што не предаваат во неоком...како можам јас да ја објаснам мислата на таки фити на студентите...крш...не е ова во средно па да се учи 50% од материјалот..па обична проф. од средно да ти предаде лекција...тука треба да се разбере се а не само на памет 100 реченици да се научат...

незнам што да ти кажам.. у врска со тоа што ја користат истата книга , ако имаат дозвола океј нивни проблем.
што се тиче мени, книгата си е таа, дали у средно , дали на факс ке ја работиш.. ако ја разбирам сега ке ја разбирам и на факс :)

Бегајте подалеку од такви "факултети"

За факултетов неможам нигде инфо да најдам.. освен инфо од пред 4 години кога се основал.
www.fbe.edu.mk

inaku za informacija fakulteto e bas ok .koj ne probal ne znae ,i moze sesto da zboruva.

edna prijatelka tamu se zapisa vika super e nekoja skratena programa se uci
samo nikade ne vidov deka se reklamira fakultetot :toe: koi smerovi gi ima?

imam 4-5 drugari sto se tuka zapisani, boza im e , ne se zamaraat so faxsov, samo za diplomata brat, e toa nezz, poso ko sto i sam rece nema indeksi,taka da ako si resil vise da ides na privaten barem idi stulov, evropski:smir:...

Абе овој е фамилијатен факултет.Нема индекси и можеш ако имаш постар брат/сестра да идат за тебе да полагаат :pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom