Необично хоби

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
ja zbirav marki edno vreme od razni zemlji imav so znam 200-300 intersno bese ali mi dosadi i bataliv od toas

Кесички со шеќер, минијатурни сапуни од белосветски и домашни хотели.

Ги собирам паричките што ги наоѓам на улица :) .

Минијатурни шишинца со алкохол (секакви видови од цел свет имам, ваљда над 400 шишиња), значки (не беџови) две специјални книги/тефтери за значки.

Порано ги чував и празните спрејови кога сум цртал графити, имав ептен многу.

како мал собирав сликички после одкога подпораснав почнав да се занимавам со поправка на џебни видео игри а после тоа ми беше интересно како да зборувам на радио да ме слушаат комшиите па почнав да се занимавам со правење предаватели прво миниатурни а сега веќе имам и јак предавател кој сеуште не ми е досклопен со тој можам да покријам 10километри бидејќи е 10вати. сега моментално имам еден мал кој се фаќа пола велес на работа кај што работам го слушам со мал шум бидејки е стерео оригинално стерео.првото е грчки фабрички стерео кодер кој е направен од шема која е кит комлет а второто е плл предавател кој е-контролиран напон на осцилатор ( дигиталниот дел-чиповите) и тоа го прави стабилен да не бега од фреквенција.

Кај и да одам по гости се фаќам за даљинското да сменам канал

сликање автобуси
се почна еден ден кога случано фатив на слика автобус и од тогаш наваму имам направено преку 4000 слики на автобуси

порано мнооогу порано собирав стапчиња од сладоледи. Кога имаше доволно правев куќички ги лепев стапчињата... Гледав да собирам најобични пошто највеќе користеа за ѕидовите на ќуќичките ...

јас немам некое необично хоби али имам една роднина која се селеше пред некое време и му бев на помош и некои стари работи шо не му требаа ги фрли сите.
хоби му беше да собира лименки пијалоци како кока кола фанта спрајт .
имаше некои неотворени лименки коа беа по 20 години стари. :smir:
Јас ја имав честа да ги фрлам :vozbud: :pos2:

Брат ми собира автобуски и железнички карти :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom