Необично хоби

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
ова е навистина интересно-34-годишната англичанка Nikki Douthwaite изработува слики од разнобојни бомбончиња .например, додека ја правела сликата- портретот на Хамилтон -од Формула 1 употребила 250 000 такви бомбони .
можеби некому ова ќе му даде идеја плус

http://www.saatchi-gallery.co.uk/4ns/studentDetails/Nikki+Douthwaite/83765

Имам хоби да збирам потрошени ЗАПАЛКИ и ондак си ги чувам во кутии за цигари....

http://www.tumblr.com/tagged/Hina+Aoyama
одлични работи од Hina Aoyama-
3236597915_d103476280_o.jpg

hina_aoyama-f.jpg

Имам еден комшија собира кутии од цигари. Он не пуши, ама собира кутии од цигари! А отиде некој негов познаник у странство обавезно му нарачува да купи неколку различни кутии цигари, цигарите ги фрла а кутиите си ги чува. Има над 2000 кутии со потекло од цел свет. Ако дознае дека поседуваш некоја кутија што ја нема... будала е, дава и по 2000 до 3000 денари за истата! Ама на крај има многу фина колекција! :)

Необично хоби ? Збирање на сојки:lud:...имам преку 30 различни зберено,од најпримитивни,до нај“хај-тек“ :icon_razz

Хмм ... не знам колку се необични сепак ја продолжив колекцијата на значки од татко ми ... имат негде 1000 значки ојден е чоекон, а сега се околу 1250, после то порано ко помала собирав празни лабела не знам шо ми теквело, исто ги чував и празните шишиња од парфем. Си праев колекција на пиштоли на дијаболи, на вода завршувајќи со водушна пушка ... Исто збирав пошта (секоја девојќа ќе ме сватит каква пошта), и салфетки од по родендени и слично, покани од на свадби и шеќерчиња од на свадби во една голема чинија, карти од места шо сакам да ми останат во спомен и слично ... шо не збирам бе низ животов се шо ќе ми текнит ... со брат ми имаме колекција на стари монети ... едно време сечев Наш Свет и праев некој си албуми и глупости со познати фаци и животни или љубовни албумчиња и то ... :toe:

Јас си ги собирам влезниците од диско, имам и најразлични запалки.
:helou:

Ги крадев знакчињата Мерцедес од мерцедеси низ мојот град,онака си ги собирав :)

леееле потсетивте ме на моето лудо-старо хоби....собирав кутиички од цигари ама од тие шо ја ги пушев...имав 4600+ кутии родео тврдо кога беа по 40 ден...3000 евра изгорени за 2-3 години :)

читање реклами по весниците и правење масовна гробница на комарци низ ѕидовите од мојата соба

Уште од мал а и сеа си собирам куршуми...значи неиспукани...од пиштолче пушкиче... нешо више нешо мање

До пред некоја година собирав отворачи од лименки и напрајв ланче, ама го фрлив после некое време.​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom