Необични карактеристики

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Има уште:)

Памтам како слон, од неважни информации до датуми на востанија.
Имам чудно развиено сетило за мирис, памтам мириси и дури некои ноти што ми се познати, можам да ги изделам од парфемот.
Најчесто кога запознавам луѓе, првиот впечаток секогаш го погодувам(врз основа на тоа што ќе го видам, чујам)
Можам да пишувам наопаку, од десно кон лево.
Кога читам списанија, читам се, од А до Ш, и да не ме интересира некоја од темите (што се поврзува со првиот момент, дека памтам и неважни работи:)
Кога читам книги, ако застанам до некоја страна, кога и се навраќам, ја препрочитувам истата страна.
Кога јадам, правам пауза на сред јадење и после продолжувам.

...
Не знам што друго...Во однос на храна, најчудно нешто што ми е вкусно се пржени лепчиња со крем сир и мармалад, и компири со мед.
Ако ми текне уште нешто, ќе си се надополнам:)

Еве да се надополнам:
Ццкам низ заби од досада, многу лоша навика, ме нервира и мене, ама тоа е тоа.
Кога ќе се измочкам, ја мокрам хартијата со вода, па се бришам:)(ова не знам од каде го имам научено:))
Диплењето алишта ме смирува.
Можам да си го свиткам јазикот во ролна
Кревам десна веѓа кога нешто мислам.
Кога јадам нешто благо, мора да имам чаша вода до мене.
Кога какам, си се гледам во огледалото што ми стои на машина:pos2:
Мора ноктите секогаш да ми се истурпијани.
Мразам неред во фрижидер, секогаш редам артикли по ист состав, зеленчук на една полица, месни производи на друга...
Ги редам чевлите во ходник по големина.
Мразам мокри кваки на вратите од вецињата.
Секогаш со себе носам палома, и пенкала, ми се дешава да пишувам во автобус.
Кога се возам со некој, кога кочи, и јас кочам на совозачко.
Обожавам да си ги прередувам старите весници, ги чувам сите списанија од 2004 навака и ги разлистувам понекогаш:)
Лажам за ситници секогаш кога незнам што да кажам.
Не ме собираат прслуците кога треба да добијам:)
Собирам ѓубренца и секакви отпадоци во една прозирна кутија, и ми е како инсталација на сред биро:)
Пицата и бурекот ги јадам прво од крајот, за да ми остане најслаткото за после, а пивото не го пијам на крај, кога останува тоа пената:)
На книгите имам обичај да пишувам ментални пораки или името плус некоја историска личност, па презимето.
Цртам по ѕид кога нешто ќе ме изнервира:)
Не можам да поднесам кога сум испотена да чекам вода во бољер, па се туширам и со млака или ладна вода:)
Ете така:helou:

Неверојатно памтим бројки ама тешко ми иде математика. Заебана работа :)

Ne gledam vo temnica,potocno pri mnogu slaba svetlina,mislam deka imam kokoskino slepilo i poradi toa spijam so svetlo.
Koga spijam gi stiskam zabite i koga ke se razbudam ponekogas cela vilica mi e zdrvena.
PAmtam iiminja,nekoi apsolutno nevazni i luge sto sigurno nikogas nema da gi vidam vo zivotot,iminjata im gi pamtam,iako facite odma gi zaboravam.Kako kontra na mojava nenormalna sposobnosta za pamtenje iminja e zaboravanjeto lica.Ako ne gi gledam sekojdnevno,tesko deka nekoe ke mi ostani vo sekavanjeto,makar bilo i najvpecatlivo.
Ortientacija vo prostor ne mi e jaka strana:pipi:,ulici,zgradi,kuki,mojava so si ja naogam uspeh si go racunam.:pos:
Ako jadam sama obavezno mora da e vklucen televizorot,i da ne go gledam.
Ne mozam da podnesam ladno vreme.Ic.Znaci epten mrazam zima,stud,vrnezi i site propratni pojavi kako oblacno,tmurno vreme,vetrista,gluposti...Zesko ne mi smeta,kolku saka neka e,sonce e zadolzitelno.
Imam slaba cirkulacija,raceve i nozeve ne mozam da si gi stoplam i na 40 stepeni.
Koga slusam muzika obozavam da snizuvam i da povisuvam ton na odredeni mesta od pesnata,Dj si se zamisluvam.:icon_lol:
Ne mozam da ucam ako ne mi e podvleceno.
Ja brisam sekoja poraka odma otkako ke ja procitam.Sekoja,bez isklucok.

Намигнувањето ми е навика...предизвикани од безброј шмекања во животот!
од толку шо ми е навика...коа глеам некој филм на пример....ако има некоја девојка у гро план шо ја даваат...ја и намигнувам...и онака се мавам после по глава си викам...море филм е тоа

Десната рака ми е цел живот ладна.
Капак од шоља кревам строго со нога (т.е со лоб потег) :pos:
Цигара на пепељара не оставам никад,димот од цигарата го вртам низ нос и назад.
Многу многу мразам ветер и дожд и џукели
Јадам многу брзо скоро и да не џвакам

има уште некоја овие ми текнаа моментално

Кога ми е досадно земам слушалките и одам во вц и слушам музика.
Во вц читам весник. :)

Памтам ситници. Секакви ситници. Има ситници што ги памтам од пред 11 години. Памтам муабети, детали,луѓе,имиња,датуми. Меморија на слон имам.

Секогаш,ама баш секогаш кога седнувам на кафе нарачувам макијато и вода со многу мраз. Не е битно дали е температурата - или + јас секогаш пијам вода со многу мраз.

Обожавам дожд, обожавам да се шетам на дожд.

Учам исклучиво со музика. Ако нема музика неможам да учам.

Секогаш спијам во автобус кога идам на одмор,екскурзија и слично.

Често пати се случува да ме мрзи да си легнам.

Кога дува ветер секогаш ја кревам главата нагоре, затоа што многу сакам кога ми е разлетана косата и некако поубаво го доживувам целиот тој момент.

Гужвите ме онерасположуваат и секогаш се мрштам и стојам во едно место и неможам да уживам во музиката ако сум во дискотека.

Секогаш кога зборувам со некој што ми се допаѓа, се вцрвенувам и си играм со прстите како да имам 7 години.

Кога ќе ми се уврти некоја песна во глава, ја пејам цел ден,но само првите 3 -4 збора.

Секоја песна што ќе ја чујам мора да ме потсеќа на некој, на нешто, на некој момент или ситница.

Не можам да заспијам ако не гушкам мече, перница или мојата нога. Да, мојата нога.:icon_lol:

Секогаш кога ќе истурам/ скршам / било_што_направам_заради_трапавост правам многу чудни фаци.

На полагање одам со 5,6,7 - 12 пенкала.

Пред полагање 10 пати се проверувам на список, се качувам по скалите и обавезно морам да се симнам и пак да проверам дали ме има.

Ме мрзи да се шминкам.

Не функционирам пред 13 часот.

Често ме чеша гркланот, со помош на јазикот го чешам и тоа смешно изгледа.

Кога ќе се изнервирам ептен многу, кивам и ми потекуваат очите.

Јас и ориентација = смртни непријатели.

Програмите на ТВто ги менувам со палецот на ногата.

Сега за сега доста се, ама ги има уште.:icon_lol:

Весникот го листам од назад(ако е време,одма пецко го читам)

Цигарите ги носам секогаш во деснен џеб

Во телефонот во менито сегогаш прва опција ја оставам на пораки(тел. ја памти последната опција со која си работел)

Кога сум на гости секогаш гледам да седнам на столчето кое гледа кон вратата

Ко ќе јадам тошам појќе од 5 салфети

Кога пијам,не ја допивам чашата до-крај

Не памтам имиња. Ми се дешавало и од девојками името да го заборавам после првиот состанок.

Мразам да чачкам на мобилен додека седам фо кафич.

Се дерам кога нема топла вода за туширање.

Кога какам си палам цигара и пуштам музика да си слушам.

Лупам по стомакот да се слуша тап звук преку лето.

Грицкам нокти само кога гледам некое видео, филм или гледам некого на камера.

Прдам кога мијам лице наутро.

Морам да викнам неколку пати во денот ПАРТИЗАНЕЕЕЕЕЕЕ!

Морам да ја видам косата иако ми е кец еднаш пред да идем на работа.

Ако помалце од пола ми ставила кафе сестрами или било кој во чашата одма го истурам без око да ми трепне.

Се туширам само 7 минути ни секунда повеќе.

Никогаш не спијам покасно од 10 часот.

Памтам имиња, броеви, глумци, личности од серии, од филмови.

Кога читам книга, секогаш ја читам крајната страница, без разлика дали знам или не знам за што се работи во книгата.

Кога излегувам од дома, 10 пати се враќам да видам дали сум ја затворила вратата.

Кога излегувам од факултет/кафич/некое место секогаш паничам со реченицата: „Кај ми е телефонот?“ (Следува узбуна од страна на сите).

Кога одам во вц, а пред тоа сум учела, ја земам книгата во вц и таму учам.

Јадам смоки стоби флипс со банџи.

Кога менувам програми, почнувам од назад.

Се враќам дома ако немам ставено обетки, затоа што после тоа, цел ден ќе ми биди зафркнат.

Обично спијам со едно мече т.е глувче, и кога ќе одам кај некоја другарка ако го заборам, нема да можам да спијам со друго, затоа што мислам дека тоа дома ми се лути.

Филм ми е да пијам кафе додека гледам некој филм.

Не можам да заспијам ако не читнам, послушам или посурфам итн....(можам али на прсти се брои колку пати така сум направил)...последниве 3 години 98% случаи со лаптоп легнувам да спијам.

Секогаш се будам порано од што треба, и секогаш сум ненаспан. Имам чуство дека ако спијам доцна пропуштам многу од животов, и така по 3 недели сум ненаспан и после еден цел ден спијам.

Имам контрадикторни опсесии...економија, политика, ентериер итн...а од другата страна, уметност литература, музика, и секогаш барам спој меѓу тие две...и донекаде ми успева.

Голем мотиватор во животов ми се фантазиите (најголем), ако дневно не си замислам барем една убава ситуација се чуствувам празен. Така научив многу вештини и карактеристики самостално.

Најчудно и на сам себе ми е, што пред некој луѓе знам да бидам ужасно харизматичен и забавен и најсупер, а кај други комплетно да се зацементирам. Постои и баланс....истово и со девојките ми се случува.

Ако ми текне ќе допишам.

Хммм...можам да гледам низ ѕидови(ако се стаклени),можам да слушам низ идови(ако зборат гласно) можам секој викенд у колосеум да идам(мада ми ослабнува оваа спешл пауер) можам да лежам по дома цел ден,можам ад нервирам луже(многу лесно) и можам да тресам зелени на форум.

Не памтам лица, воопшто. Памтам аури, незнам како да објаснам.

Кога седнувам да гледам тв, и да имам план што ќе гледам, морам да ги свртам најпрвин сите програми, па потоа да уклучам тоа што сум планирала.

СЕКОГАШ спијам со чорапи.

Ако случајно ми крцне некој прст, морам потоа да искрцкам се што можам и неможам.

Обично ако сакам да почнам разговор на месинџер, го почнувам со „Ај ако сакаш не ме чепкај“.

Се вцрвенувам дури и кога зборувам со мајка ми.

Секогаш кога се спремам за излегување ја пуштам Џенис Џоплин. СЕ-КО-ГАШ.

Усните мораат да ми бидат влажни (ги лижам).

Кога заспивам во мојата соба мора да биде потполна тишина и потполна темница.

Неможам да функционирам ако на мене немам облечено нешто шарено (дебилка.)

Кловновите ми се језиви.

Многу често се наоѓам себеси како ја тресам десната нога.

Без да сакам, се случува да зборувам многу високо кога ми е незгодно, а многу длабоко кога се зафркавам со некого. :|

Секогаш кога ја вртам главата да погледнам на некое друго место, за време на вртењето очите ми се затворени.

Секогаш во себе правам алтернативни краеви на некоја случка.

Можам да се движам во друштво само ако сум најдесно, инаку губам ориентација.

Ужасно смешно ми е ако ги отворам очите при бакнување. Се десило и да ми се налутат поради тоа.

Морам банкнотите да ги наместам по големина, ред и поставеност на бројките, инаку не станувам.

Обожавам чиста неспастреност.

Уште ми текнаа :icon_lol:

Не можам да учам ако косата не ми собрана. Од проста причина што ако ми е пуштена ќе почнам да и требам натрапници и цветници, и нема да можам да се сконцентрирам.
Не можам да учам со музика, ме тера да пеам/играм.
Кога чекам нешто седеечки (на пример на семафор) обавезно си тактирам некои ритамчиња со рацете (на волан :))
Кога сум сама дома пеам многу, кога не сум сама, си свиркам. Многу гласно. :icon_lol:
Се бањам со прежешка вода и јадам прежешка супа и ставам премногу буковец до тој степен што луѓето се буцкаат меѓу себе и покажуваат накај мене. :pipi:
Имам доста големи стапала и притоа левото ми е уште поголемо од десното. Значително поголемо...
Секогаш знам колку е саат, добро се ориентирам временски.
Јадам живи шпагети, јуфки и чат-пат печурки.
Многу памтам мириси. Обожавам мирис на лак. И на лепак. И на бензин. :kesa:

Spisanijata najchesto gi chitam od nazad, mnogu sakam da chepkam ushi od nekoj drug i osobeno ako se ladni .... ako se topli ne se interesni :toe: , koga sedam pred kompjuter nozede mi se sekogash na masa ako ne dvete togash ednata mora da e i najchesto doma sedam po pizami. toa e toa mozebi ima ushte neshto i ako mi tekne ke pisham....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom