Ненадејна смрт на хард диск - ПОМОШ!

• Креатор на темата Креатор на темата bogev4eboy
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа со ладилник нема да го поправи хардискот. Само се ладат дисковите внатре..го ставаш во обичен ладилник. Ако имаш многу лоши сектори или дискот е пред цркнување ќе ти даде саат време плус да спасиш податоците се додека не се загрее пак хардискот.

И јас имав исти проблем хитачи дескџет сата 320гига, се си работеше ноќта имам вин7 ни бед ни ниш спиеше хдд-то утре да го пуштам пс-то и вика инсет бут диск ....... а он си брче исто како сеа да е ставен, пробав со друг кабел небива пробав на друг компјутер небива?? нез шо му е а некој ако има електроника за овој нека каже да пробаме пошто во него имав мн шеми по електроника, и програми за декодирање радиа а битни ми се!

знаеш да декодираш радија а еден мочан диск не знаеш да поправиш? ма не знаеш ни радија да декодираш.. :D

знаеш да декодираш радија а еден мочан диск не знаеш да поправиш? ма не знаеш ни радија да декодираш.. :D
па не сум маѓионичар, се да знам шо ме влече повеќе тоа го правам повеќе сум за електроника без компјутер ....:pos:

И јас имав исти проблем хитачи дескџет сата 320гига, се си работеше ноќта имам вин7 ни бед ни ниш спиеше хдд-то утре да го пуштам пс-то и вика инсет бут диск ....... а он си брче исто како сеа да е ставен, пробав со друг кабел небива пробав на друг компјутер небива?? нез шо му е а некој ако има електроника за овој нека каже да пробаме пошто во него имав мн шеми по електроника, и програми за декодирање радиа а битни ми се!
Штом си брчи шо ке ти е електроника ? Електроника се бара ако уопште не брмчи и не дава знак на живот. Ако Биос-от го наоѓа кaко драјв и Win го глеа како драјв само неможе податоците и партициите да ги прочита ке го употребиш тестдиск и ке си ископираш тоа шемите на друг диск.

Има ли некој сознание колку пари кошта да го однесам мртвиот хард на воскреснуење за да ми извадат се од внатре? Само шо киниса мојот поради ЕВН и ми треба цена за да знам колку да ги одерам за бекап на податоци од мртов хард. За самиот хард знам колку ќе ги удрам по џеб, пичка им матер!

Има ли некој сознание колку пари кошта да го однесам мртвиот хард на воскреснуење за да ми извадат се од внатре? Само шо киниса мојот поради ЕВН и ми треба цена за да знам колку да ги одерам за бекап на податоци од мртов хард. За самиот хард знам колку ќе ги удрам по џеб, пичка им матер!

Не знам точно ама неколку иљадарки ќе да е сигурно.

Zdravo Luge! Vcera vecer posle igranje NFL edno 2-3 saati i posle pustiv film odednas mi pokazuva hard disk failure si vikam ae da ne pregreal neso i go iskluciv vecerta i sabajlevo nemozam da go uklucam lap topot t.e ne mi dozvoluva hard diskot. Se uklucuva do start up menu i posle crn ekran i sedi taka :( Dali ke moze nekoj da mi pomogne ili da me posovetuva sto da pravam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom