Змејко и
Гледачот Дуле од Велес
- Член од
- 10 април 2005
- Мислења
- 1.103
- Поени од реакции
- 1.419
Стефус ти со колку попа праеше свадба?
Ваљда два, стерео да биде. Ако земеш тројца третиот е сигурно вуфер.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стефус ти со колку попа праеше свадба?
Можеби, ама сепак успева. Ваљда е безвременски.Штосов е постар од Охридската Архиепископија.
А самохраните родители? Јас имам пријател во Германија, си живеат со девојката заедно и си имаат 5 деца. Не ми спомнал овакво нешто...
Зошто пола Шутка отиде да во Германија...Самохраните родители имаат други пари плус. Алименти и секако и нив помалце им одбиваат дека со деца. Епа имаш разни класи на оданочувајне. Класа 1 за тие што не се во брак и без деца. Класа 3 за тие во брак. 3.1., 3.2., 3.3. ... за тие со деца.
Пример: Секој граѓанин на Германија има право 8500 ЕУР да заработува годишно без да плаќа данок на платата (не зборувам за придонеси за здравсто итн.). Ако си во брак таа граница оди многу на горе, не знам колку беше точно мислам 12.000ЕУР. Ако имаш деца плус за секоје дете ти оди таа граница на горе. Значи на крај ко ќе ти одбијат процентуално (во зависност од висината на платата) во брак ако си и ако имаш деца ти останува повеќе нето него да не си во брак и без деца.
Пример: Имаш брутоплата ете од 3000 ЕУР, од нив нето ќе ти останат 2000 ЕУР. Ако си во брак ќе ти останат негде 2400 ЕУР, што е осетливо.
Башка за дете земаш 185ЕУР дечки месечно, ако имап над 3 деца земаш и повеќе по 200 мислам од прилика. Тие се 5 деца некаде 1000 ЕУР само дечки земаат. Плус еден ако работи и ако е здравствено осигуран цела фамилија сосе деца се покрај него осигурани. Има доста поволности за парови во брак и со деца што се.
За баратели на азил други правила важатЗошто пола Шутка отиде да во Германија...![]()
Така е да ни биде чиста бела вечна и да ни се множи расата Амин.За баратели на азил други правила важат![]()
Самохраните родители имаат други пари плус. Алименти и секако и нив помалце им одбиваат дека со деца. Епа имаш разни класи на оданочувајне. Класа 1 за тие што не се во брак и без деца. Класа 3 за тие во брак. 3.1., 3.2., 3.3. ... за тие со деца.
Пример: Секој граѓанин на Германија има право 8500 ЕУР да заработува годишно без да плаќа данок на платата (не зборувам за придонеси за здравсто итн.). Ако си во брак таа граница оди многу на горе, не знам колку беше точно мислам 12.000ЕУР. Ако имаш деца плус за секоје дете ти оди таа граница на горе. Значи на крај ко ќе ти одбијат процентуално (во зависност од висината на платата) во брак ако си и ако имаш деца ти останува повеќе нето него да не си во брак и без деца.
Пример: Имаш брутоплата ете од 3000 ЕУР, од нив нето ќе ти останат 2000 ЕУР. Ако си во брак ќе ти останат негде 2400 ЕУР, што е осетливо.
Башка за дете земаш 185ЕУР дечки месечно, ако имап над 3 деца земаш и повеќе по 200 мислам од прилика. Тие се 5 деца некаде 1000 ЕУР само дечки земаат. Плус еден ако работи и ако е здравствено осигуран цела фамилија сосе деца се покрај него осигурани. Има доста поволности за парови во брак и со деца што се.
И тука има правила, и паровите кој не се во брак имаат некој привилегии ако живеат заедно ама далеку помалце од брачните парови. Бракот е заштитен и тоа се изразува на пример со олеснувајната.Во таков случај може да кажат дека се самохрани родители, а да живеат заедно.![]()
И тука има правила, и паровите кој не се во брак имаат некој привилегии ако живеат заедно ама далеку помалце од брачните парови. Бракот е заштитен и тоа се изразува на пример со олеснувајната.
Супер е државата кога ти дава пари, нали?Во ред. Разбирам. Ама ти викаш дека поголем данок плаќаат оние кои не се законски заедно (еве го лицемерието на државата), а имаат деца. Јас ти кажувам дека може да кажат дека не се заедно, дека се самохрани родители, така да на тој начин наместо да плаќаат поголем данок, тие ќе добиваат надокнада. Така?
Ако толку ја боли државата кој со кого се секса...Јас ќе ти кажам едно решение нека на сите егрени сега државата-Македонија им назначи по една од државните службенички што ги примија сега и тоа поможност од рамковките плус и попослушни се и ќе се подобраат меѓуетничките сексуални и останати односи.И тука има правила, и паровите кој не се во брак имаат некој привилегии ако живеат заедно ама далеку помалце од брачните парови. Бракот е заштитен и тоа се изразува на пример со олеснувајната.
Во ред. Разбирам. Ама ти викаш дека поголем данок плаќаат оние кои не се законски заедно (еве го лицемерието на државата), а имаат деца. Јас ти кажувам дека може да кажат дека не се заедно, дека се самохрани родители, така да на тој начин наместо да плаќаат поголем данок, тие ќе добиваат надокнада. Така?
Инаку ако бирам работник би преферила жена во брак со деца и да има стан купено под хипотека. Многу е поверојатно да остане верна на организација и да се труди повеќе бидејќи има помала мобилност. Но тоа не е некој одлучувачки фактор ако ја бива ја бива...но зависи и од позицијата...Онака малку оффтопик.
Не, не сакам, но овде има луѓе кои да, ги знам приватно, и ми е важно нивното мислење и не сакам да бидат ставени во идиотски и навистина неетички ситуации.Па добро де, ако вистината е на твоја страна тогаш не треба да имаш гајле воопшто; не ни треба да се замараш со мене, ама ти го правиш сосем спротивното.Кој фактор сум јас на крај крајава, член од форумот кој никогаш не те видел и се тревожиш од истиот тој наеднаш за овие дезинформации?
Да не сакаш да се видиме случајно да те запознаам подобро за да ми докажеш дека не е така?