RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Абе у принцип традиционалните вредности се менуваат зависно од културолошки-економскиот развој во една земја.
Иначе, ако збориме за Македонија конкретно, не ја знам статистиката за вработеност и невработеност, али тука може да играат многу услови од различен карактер...Не би ја префрлил топката на денешните мажи у тој поглед.
А наталитетот стварно опаѓа во земјите со голем стандард. Еве баш цитат од Вики
Typically, high birth rates are associated with health problems, low life expectancy, low living standards, low social status for women and low educational levels. Demographic transition theory postulates that as a country undergoes economic development and social change its population growth declines, with birth rates serving as an indicator.
Јас би. На многу од оние што ги знам, пошто ги знам им ги знам причините. 90% не работат затоа што не сакале да се мачат за толку мала плата. Која е таа голема плата што ја очекуваат и позиција од прва во Македонија ќе остане мистерија. Ако ти одговара младичу па седи дома, немој случајно да си заработил нешто и жали се нон стоп. Па која зрела жена би зела таков човек за сопруг? Утре како мрцина ќе ти седи на кауч, а ти ќе ринташ како коњ, не дај Боже да останеш и ти без работа.