Немажени/Неженети

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Абе у принцип традиционалните вредности се менуваат зависно од културолошки-економскиот развој во една земја.
Иначе, ако збориме за Македонија конкретно, не ја знам статистиката за вработеност и невработеност, али тука може да играат многу услови од различен карактер...Не би ја префрлил топката на денешните мажи у тој поглед.
А наталитетот стварно опаѓа во земјите со голем стандард. Еве баш цитат од Вики

Typically, high birth rates are associated with health problems, low life expectancy, low living standards, low social status for women and low educational levels. Demographic transition theory postulates that as a country undergoes economic development and social change its population growth declines, with birth rates serving as an indicator.

Јас би. На многу од оние што ги знам, пошто ги знам им ги знам причините. 90% не работат затоа што не сакале да се мачат за толку мала плата. Која е таа голема плата што ја очекуваат и позиција од прва во Македонија ќе остане мистерија. Ако ти одговара младичу па седи дома, немој случајно да си заработил нешто и жали се нон стоп. Па која зрела жена би зела таков човек за сопруг? Утре како мрцина ќе ти седи на кауч, а ти ќе ринташ како коњ, не дај Боже да останеш и ти без работа.

Јас би. На многу од оние што ги знам, пошто ги знам им ги знам причините. 90% не работат затоа што не сакале да се мачат за толку мала плата. Која е таа голема плата што ја очекуваат и позиција од прва во Македонија ќе остане мистерија. Ако ти одговара младичу па седи дома, немој случајно да си заработил нешто и жали се нон стоп. Па која зрела жена би зела таков човек за сопруг? Утре како мрцина ќе ти седи на кауч, а ти ќе ринташ како коњ, не дај Боже да останеш и ти без работа.

Не знам како размислуваат таквите фаци. Сигурно боље е минималката која ќе ја добиваат на работа неголи ништо да не добиваат и да седат дома серејќи го системот. Али тоа ти е, аспирациите на многу луѓе за престиж и позиција ги прават слепи пред суровата реалност на немаштија што ја имаме тука. Башка брак, без економска стабилност има 0 вредност. Од љубов не се живее е ипак добар израз за муабетов :)

Не и ја расипуваш она си знае, само мојве немаат поима. Башка два пати во МКД била со мене. Сигурно си направиле филм. Внуци од мене тешко во догледно време, еве им мотивација да се држат добро да живеат подолго :D

И јас тој филм им го правам. „Ќе умрам, внуци нема да дочекам од тебе!“ „Епа стискај заби.“ :icon_lol:

Роднините "Ајде што чекаш"
Мајка ми "Ете, Јас мислев брат ти нема да се ожени а не ти, ајде најди некоја"

Причини поради кои ги одбегнувам а освен тој муабет не знаат ништо друго да кажат

До 30 сам се женеш. После 30 почнува селото да ти тера невеста и да те жене... :D:D
--- надополнето: 10 март 2013 во 18:29 ---
Ах, иначе преферирам да сам у првата група... :)

Jas poznavam decki so rabotet vo gradevina po deset sati zenite gi izbegavet vo golem krug.

Роднините "Ајде што чекаш"
Мајка ми "Ете, Јас мислев брат ти нема да се ожени а не ти, ајде најди некоја"

Причини поради кои ги одбегнувам а освен тој муабет не знаат ништо друго да кажат

Богами Фити во право си.
Све само тоа тераат едно па исто.Затоа направи исто како мене.Ставиги на игнор и готово едноставно баталија фамилијата.

Jas poznavam decki so rabotet vo gradevina po deset sati zenite gi izbegavet vo golem krug.

Има и такви не викам не. Не се само мажите криви за ситуацијата. Примерот го кажав за да не одам оф топик во темата за Денешните мажи. А дека имаш и секакви жени денеска, не спорам тука.

30 srsly? Дај динете ја границава малку. :)
Село... Јебига.... :(:(:(
И на мен не ми се ареса, ама шо почнаа мојте тети под мустаќ да говорат оти требало да се женам, знај оти 30ката и кај мен наближува... :D:D

Ja се оженив многу млад, ко се роди син ми јас бев помлад од него, и денес изгледа ко да ми е брат (постар брат), предноста ја гледам што кога имав 35 години син ми веќе варосваше низ дома а јас му кажував (со пивце в рака) каде и како, цепеше дрва, одеше до пазар и другарките му се заљубуваа во мене, си земаме еден од друг блузи,фармерки, кожни јакни и чизми... Моите другари кои се овековечија покасно, на тие години думкаа бебиња и паткаа подвиткани со болки во половина дечиња додека јас се гребев цигари од синот и заедно мезевме салата и пиевме ракија и си држевме глави над ВЦ шољи препијанети

Јас 90% од жените што ги знам не сакаат ни да имаат нешто со мажи кои работат било што(таксист,келнер,молер и сл) а камоли пак да се омажат со нив.

Да не збориме пак за земјоделци кои се утепуваат од работа.Жив пример ти е Луки.

Јас 90% од жените што ги знам не сакаат ни да имаат нешто со мажи кои работат било што(таксист,келнер,молер и сл) а камоли пак да се омажат со нив.

Да не збориме пак за земјоделци кои се утепуваат од работа.Жив пример ти е Луки.
Ќе им се промени мислењето како што стареат, не им се секирај . :)

Ќе им се промени мислењето како што стареат, не им се секирај . :)
точно, јас денес клецкам женски кои на времето неќеа ни да ме испулат ниту знаеа дека постојам.
Кое убо чуство е сега !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom