Нема работа во државна служба со тригодишен факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Zona Pelucida
  • Време на започнување Време на започнување
можеби не сум во право
но ако и на постдипломските ги намалат цените тогаш сите ќе сакаат да имаат постдипломски
и сите ќе бидеме магистри и д-р.

е тек тогаш што ќе правиме и кај ќе најдеме работа сите ?

Toa точно, ама ако веќе ништо не прават без тие +2, тогаш нека им ја намалат цената барем на постдипломските.
До сега како што гледам тие што студираа 4 год добро се снаоѓаат и без постдипломски, проблемот е кај овие со 3 год, барем сега на почетокот додека помине овој преоден период од 4 на 3

Па и да, ама и не. Тоа што ни е олеснето ни овозможува за пократко време да научиме одредени работи за разлика од порано. Тргам од мене т.е. од електро. Порано ако учеле само од копирани скрипти и ретко кој имал компјутер дома, сега имаме средени материјали, анимации, видео туторијали, секој има компјутер со интернет... Порано ако си заглавел што ќе правиш? Ќе идеш до кај колегата да ти помогне? Сега прво што правам на Гугл го куцам проблемот или на Скајп гледам кој ми е онлајн и одма можам да добијам помош, наместо саати да губам за некоја задача.:)

Јас барем така гледам на работите.

Па не знам колку се напреднува сега кога се им е сервирано, дури и прашањата за колоквиум. Сега само олеснет им е начинот за да завршат факултет, а знаењето не може да биде исто.
Од целиот тој напредок кај нас се применува само начинот, не и квалитетот.

Па и да, ама и не. Тоа што ни е олеснето ни овозможува за пократко време да научиме одредени работи за разлика од порано. Тргам од мене т.е. од електро. Порано ако учеле само од копирани скрипти и ретко кој имал компјутер дома, сега имаме средени материјали, анимации, видео туторијали, секој има компјутер со интернет... Порано ако си заглавел што ќе правиш? Ќе идеш до кај колегата да ти помогне? Сега прво што правам на Гугл го куцам проблемот или на Скајп гледам кој ми е онлајн и одма можам да добијам помош, наместо саати да губам за некоја задача.:)

Јас барем така гледам на работите.

Јас се сложувам со тоа како технологијата напреднува и ни го олеснува учењето, само што претходно работата беше за студирањето 3 и 4 години и дали тие треба да се постават ма исто рамниште. Тоа што сега напреднал интернетот, се решаваат задачи преку Скајп и се праќаат прашања преку ФБ, нема врска со промената во студирањето и ЕКТС системот

Јас се сложувам со тоа како технологијата напреднува и ни го олеснува учењето, само што претходно работата беше за студирањето 3 и 4 години и дали тие треба да се постават ма исто рамниште. Тоа што сега напреднал интернетот, се решаваат задачи преку Скајп и се праќаат прашања преку ФБ, нема врска со промената во студирањето и ЕКТС системот
Па има врска, пократко време е потребно за да се совлада одреден материјал или програмски јазик или што и да е.:) Плус непотребните предмети што ги учеле тогаш или предмети поврзани со умрени технологии, нормално дека ќе ги исклучат од наставата.

Па има врска, пократко време е потребно за да се совлада одреден материјал или програмски јазик или што и да е.:) Плус непотребните предмети што ги учеле тогаш или предмети поврзани со умрени технологии, нормално дека ќе ги исклучат од наставата.

Ако зборуваме за техничките факултети да, ама кај општествените на пример, освен тоа што го олеснува учењето, не влијае поинаку, бар не засега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom