Нема повеќе медиуми!

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сите добро знаеме колку сме зависни од телевизијата, радиото, а пак да не зборуваме за интернетот.
Што би направиле, доколку се најдете во свет, во кој нема медиуми и нема начин на кој може да ги добиете потребните инфомрации?

Сите добро знаеме колку сме зависни од телевизијата, радиото, а пак да не зборуваме за интернетот.
Што би направиле, доколку се најдете во свет, во кој нема медиуми и нема начин на кој може да ги добиете потребните инфомрации?

Па супер ке биде тогаш /....... ке крадеш,тепаш,убиваш и нема да ти се објави суратот :)

:pos2::pos2:

Како порано. Патувај низ светот и запознавај ги новите работи и после носи ги дома и пренесиги сите свои знаење кои си ги стекнал со патувањето.

Повеќе време за љубов!

Би живеел неколку години повеќе.

Како порано. Патувај низ светот и запознавај ги новите работи и после носи ги дома и пренесиги сите свои знаење кои си ги стекнал со патувањето.

И дознаваш негде дека се создале медиуми, па ај и кај тебе дома и пак одново:)

Дај бе не заебавај, кај ќе работам јас после :cry:

Дај бе не заебавај, кај ќе работам јас после :cry:
Значи не е поентата што ќе работиш, туку што ќе правиш без медиуми...

онтопик:Мислам дека без медиуми светот би бил упропастен, но само на информационен план. Сепак, медиумите исто така покрај позитивното имаат и негативно влијание. Можеби би можел без медиуми, ако знам дека светот ќе биде далеку подобро место за живеење.

ќе си умрам бидејќи тогаш ќе се сруши мојот сон да бидам колумнист во сопствениот весник!!!! иначе без медиуми луѓето би живееле во безсознание, во монотонон и досаден свет!!!!

Уф... живот без медиуми...

Би играл шах...

ќе си умрам бидејќи тогаш ќе се сруши мојот сон да бидам колумнист во сопствениот весник!!!! иначе без медиуми луѓето би живееле во безсознание, во монотонон и досаден свет!!!!

Па немаш проблем, можеш да си имаш сопствен весник и да си пишуваш сам во него. Тоа не се коси со претпоставката за свет без медиуми. Лошо е за тебе што сам ќе си го переш мозокот.:pos2:

Едноставно... ќе почнеме да живееме.

Како и што било порано... земјата е рамна.... рамна е.

Па мислам дека до негде би било поинтересно позабавно а од друга страна па и некако досадно монотоно но затоа пак би имало поголема раздвиженост и желба за директно информирање од местото на настанот или пак што ти знам што.

Па немаш проблем, можеш да си имаш сопствен весник и да си пишуваш сам во него. Тоа не се коси со претпоставката за свет без медиуми. Лошо е за тебе што сам ќе си го переш мозокот.:pos2:
прво- што ќе ми е весник ако немам конкуренција?
Второ- по што заклучи ти дека ќе перам мозок и дали мислиш дека медиумите воопшто служат за да исперат нечиј мозок???
трето- не ме познаваш за да тврдиш(велиш) дека би перела нечиј мозок!!!!! јас сум многу против користење на медиумите за манипулирање!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom