Нема повеќе медиуми!

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Сите добро знаеме колку сме зависни од телевизијата, радиото, а пак да не зборуваме за интернетот.
Што би направиле, доколку се најдете во свет, во кој нема медиуми и нема начин на кој може да ги добиете потребните инфомрации?
Ако го земеш фактот колку овој свет зависи до информации и колку лесно стига веста до нас дека вчера имало три масакри во три различни земји и за колку пораснала/паднала цената на нафтата итн

економија-ќе крахира ,од глобална ќе се сведе на локална ниво
ќе прекине обезличувањето на различни народи и униформирањето на човечката раса и ќе почне плурализмот и појавата или пак враќање на старите култури (jap people no more coffe and McDonalds)

Ќе дојде до пораст на моќта на одредени поединци па ќе почне феудализирање на општеството а бидејќи не можат така лесно информациите да се делат и шират ќе нема кој да ги спречи

Ќе почне да се шири догматизмот и стравот кај луѓето

Ќе се намали или пак ќе нема воопшто напредок во науката или полошо уназадување на технологијата која ја користиме ние ,главна причина е пак споделувањето на информации и достапноста нивна

Па луѓе како што гледате големата сатана Медиумите ни се потребни како на џанакот дрогата

П.с-јас во таков случај ќе неам гајле пошто сум доволна способна да си го најдам местото и во таков свет и да си најдам најразлични видови занимации

Живот без медиуми, па сетете се како живееле луѓето пред едно 100 години во планинските села.

Ме исплаши насловот :pos2: без модерна технологија можам да издржам 10 дена најмногу ама повеке нема шанси ке збеснам, многу сум зависен од такви ствари

Бидејќи во последно време ми се гади од се што е медиум, така што мислам дека тоа би бил прекрасен одмор за уши и очи. Sometimes ignorance is bliss.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom