Нема да има соживот додека...

• Креатор на темата Креатор на темата puno
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема да има соживот додека ние сме марионетки и “големите“ не' движат како ке им прдне. Нема да има соживот се додека топката ја префрламе на другата страна, додека репер ние е онаа народната “наведнатата глава сабја не ја сече“, нема да има соживот додека не се сплотиме во едно, да ги браниме интересите-заедничките интереси, додека секој поединечно барем малце не придонесеме за подобар соживот. Нема да има соживот се додека веруваме на тоа што ке го кажат медиумите на еден дипломатско-декоративен начин во кој состојбата во Македонија е толку розева што и розевото ни подзавидува. Дотогаш нема да има соживот.

п..с. Подарувам книга со наслов “13 приказни за една војна. 2001-та да не се повтори“-За конфликтот од 2001 што беше.
Доколку некој/а е заинтересиран/а нека ми прати пп.

Нема да има соживот додека албанците прават нереди во државата и не почитуваат ништо што не е нивна сорта.Нема да има соживот кога тие не се луѓе, туку неандерталци кои што рацете им се извалкани со крв и барут, а притоа да немаат грижа на совест. Доколку имале малку а'кл ќе помислев дека некој им ги испрал мозоците и затоа така функционираат, впрочем и лесно манипулативни се.

Од друга страна пак.....

Нема да има соживот додека не се соединиме македонците и не им кажеме јасно да престанат Албанците да ни прават нереди во сопствената држава.Да биди малку построга владата и да ги казнува албанците за сите овие нереди досега што ги сторија, а не само колку да се фатат и по кратко време да ги пуштат.
Да престанат медиумите да пласираат во јавноста премногу информации знаејќи дека државата е немоќна да го запре тоа.

Нема да има соживот се додека има демократија (читај луд ј*бе збуњеног),кога ќе се смени овој систем тогаш ќе имаме соживот (читај живот).

Ај иди отвори ваква тема на албански форум, ако постои. Аман.
Секогаш кога интензитетот на албанските напади се зголемува, во македонските средини доаѓа Џабир Дерала и организира маршови на мирот и слично. Не дај боже да отиде на Јаја Паша тоа да го праи. Не иде кај џелатите, него кај жртвите. Така беше и во февруари лани, така беше и сега. потполно исто.
Овој е негова инкарнација у виртуелните, условно кажано, македонски простори.

Целата поента е во смирувањето на стоката пред колење. Има некој кој ги гали и смирува, пошто инстиктивно ја осеќаат близината на ножот и смртта.

Ај иди отвори ваква тема на албански форум, ако постои. Аман.

Се извинувам но од ваквите теми нема штета....
Пак се извинувам што не сум Берич но албанската верзија...

Нема да има соживот додека има такви како тебе.

Се надевам дека нема да ја бришат и оваа тема, но и ги замолувам и сите членови нека бидат објективни и да не придонесуваат ова тема да се брише...
Мислам дека можеме да научиме поука....

- нема да има соживот додека сите инциденти што се случуваат се гледаат како етнички а не како општо лошо...

Наредноит ден по протестот на достоинство случајно се најдов на битгпазар и зботував на мобилен на Македонски јазик.
Еден од тоа ордата на штиптарски ме праша и знаеш што?Имав голема среќа што разбирам и зборам по малку албански

Секогаш кога интензитетот на албанските напади се зголемува, во македонските средини доаѓа Џабир Дерала и организира маршови на мирот и слично. Не дај боже да отиде на Јаја Паша тоа да го праи. Не иде кај џелатите, него кај жртвите. Така беше и во февруари лани, така беше и сега. потполно исто.
Овој е негова инкарнација у виртуелните, условно кажано, македонски простори.

Целата поента е во смирувањето на стоката пред колење. Има некој кој ги гали и смирува, пошто инстиктивно ја осеќаат близината на ножот и смртта.
Стварно дали се читаш што глупости пишуваш???
Сакаш лично да се запознаеме и да се увериш што мислам јас, па и јас да се уверам дали си ваков или со сила се правиш?

Знаеш зошто отварам вакви теми?
-затоа што преку к.. веќе ми дојде од нередиве, од инцидентиве од глупавиве вести.....
Сакам мир......
--- надополнето: 10 март 2013 во 17:26 ---
Наредноит ден по протестот на достоинство случајно се најдов на битгпазар и зботував на мобилен на Македонски јазик.
Еден од тоа ордата на штиптарски ме праша и знаеш што?Имав голема среќа што разбирам и зборам по малку албански

И какви се?
Таквите тепаат и македонци и албанци, таквите ретардирани не треба да се земаат реперна точка за да заклучиш било што..... а и најмалку имаш право заради тоа да мразиш друг албанец кој па нема поим што ти се случувало тебе.....

Се извинувам но од ваквите теми нема штета....
Пак се извинувам што не сум Берич но албанската верзија...

Така де, нема штета да отвориш ваква тема на албански форум и пренеси наваму после позитивните импресии.

Знаеш зошто отварам вакви теми?
-затоа што преку к.. веќе ми дојде од нередиве, од инцидентиве од глупавиве вести.....
Сакам мир.......

Епа ако сакаш мир, пропагирај мир и кај Албанците, а не само на едната страна. Укажи им прво на твоите дека грешат и дека има закони кои треба да ги почитуваат.

Таквите тепаат и македонци и албанци, таквите ретардирани не треба да се земаат реперна точка за да заклучиш било што..... а и најмалку имаш право заради тоа да мразиш друг албанец кој па нема поим што ти се случувало тебе.....
Што ќе беше да не знаев албански?
Еден комшија,работи кај албанец и дента кога беа протестите НЕСМЕЕЛ да излезеда си оди.Се јавил на газдата,а овој му рекол да се качи горе во станот и да чекада се смири ситуацијата.Се јавовал кај пријатели на пријатели и едвај успеал да најде да дојдат некои полицајци да го извадат од битпазар.
Работата беше многу пострашна од таа што ја прикажаа на телевизија,впрочем и сами кажавте дека ако не се исполнат некои ваши замислени барања овде има да биде Бејрут,Палестина,Израел.
Како дете имам живеено во Гази Баба и знам дека сите се сте исти.Пред нас сте мед и млеко,а кога ќе се свртиме одма нож у грб

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom