Некои јаки "youtube" гитаристи...?

• Креатор на темата Креатор на темата zikahendrix
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 декември 2008
Мислења
99
Поени од реакции
3
Сум гледал некои многу јаки гитаристи на youtube(и песни) и мислам трба да им се обрне внимание....???

а овој ми е посебно интересен....како sweep picking на акустична гитара.....

Ауу браво момци за клиповиве, од овие само Енди Мекки сум го фатил, ама и другиве се свака част...чекам уште повеќе :icon_lol:

Многу клипчиња се изнаставиле на темава. Кочи се, мамата а и не верувам дека некој ке ги слушне сите. Подобро ке беше од секој гитарист по 1 клипче и ако ти се допаѓа линк до други клипчиња.

Он-топик. Енди МекКи е најпознат од овие. А исто го нема и funtwo или како и да беше, тој кореецот со капчето што ја свири Канон Рок и има гледаност со десетици милиони.

Canon in D Minor од Pachelbel е оригиналната. А типот многу добро ја средил и отсвирил. Секоја чест.

Малиов има само осум години и е стварно добар..страва е.

Издвоив неколку негови клипови но има повеќе...детево е звер секоја чест за него..каков талент.Вауу!

Знам дека темава е само за гитаристи, ама морам да го споделам ова видео со вас:

Алал да му е, многу добро ја отсвири песната на еден од најдобрите виолинисти - Samven Yervinyan и плус на средина од песната има и делче од познатата toccata на Бах. Прекрасно.

незнам како се викаше гитаристот на вуд стук концертот свиреше.најдете го обавезно :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom